Her kitabin konusu belli, bir kız var çok güzel, kimse onun yeteneğine hayran kalmaz varsa yoksa renkli gözlerine memelerine hayran kalınır, bir erkek var mutlaka ideal koca modeline uyar ama kız kardeşine veya yegenine aşıktır, cirkin bir kadın vardır tum mutsuzluğu cirkinliginden kaynaklanmaktadır(saçmalık) bir de güzel ama kıskanç bir karı vardır! Bu karakterler entrika-seks ikilisi arasında gider döner. (andrews bir yetmislik kadınlara dev diyor yuh!)
Her kitabında dramatik ne kadar olay varsa özellikle daha ilk sayfalarda başlar *, daha sonra ortaya saçılan aile sırları, bir malikane, iyi kötü, güzel çirkin çatışması vardır. ergen bir kız vardır genelde. kesin bir büyükanne vardır. kızın annesi ya da babası üveydir. yeni ailesiyle tanışır. bazen ikizi vardır, bazen tektir, asıl kişi genelde iyi olandır, çoğunlukla bir yeteneği vardır resim çizer, şarkı söyler ya da tiyatrocudur. ama hep aynı kızmış gibi gelir size. çünkü üslup hep aynıdır. olay da aslında sadece bazı yerleri çıkarılmış ya da farklı eklemeler yapılmış gibidir. bunlara rağmen okutturur kendisini. ensest ilişkilerden çok söz ettiğinden her okuyucuya hitap etmez. sonuç olarak aile bireylerinden biri tarafından tecavüze uğradığını ya da buna benzer bir şeyler yaşadığını düşündüğüm yazardır kendisi.
yazdıgı romanlar genelde seri halde yazılır bir aileyi anlatır. anneanneden baslar teee toruna kadar uzanır. romanlarında genelde bir sır vardır kahramanız romanın sonunda bu sırrı ögrenir ve hayatına normal! devam eder. bir de intikam istegiyle dolu kindar kadınlar yaratır, ensest ilişki ya da yasak ilişki de sıkca anlatılır. ergen edebiyatının bastacıdır. **
Seneler önce okuduğum ama hala etkisinde kaldığım çatı serisinin yazarıdır. Bu sanki kitabı okumuşum gibi değil de filmini seyretmişim gibi, kare kare görüntülerle aklımda kalmış. O kadar muhteşem.
en çok sevdiğim aynı zamanda da kitaplarının karıştırılması konusunda çok üzüldüğüm yazar. kimileri çatı serisinin kitap sayısını arttırıyor kimisi de azaltıyor. gel de sinirlenme. öncelikle şunu düzeltmek gerekir çatı serisi beş kitaptan oluşmuş bir seridir(çatı, çatıdaki rüzgar, gazap tohumları, çatıdaki dikenler ve gölgeli bahçe). bazı bu seriyi okuyanlar 4 kitaplık seri sanır biraz da haklılar kitabın kahramanı cathy kitabın sonunda dollangergerlerin öyküsü bitti diyor ama aslında gölgeli bahçe diye bir kitaba daha sahip bu seri. burda 1.kitapta kötü büyükanne diye anlatılan kadının yaşamı anlatılıyor neden çocuklara öyle yaptı falan.ama işin asıl acınacak tarafı adı her çatı olan kitabı çatı serisinin kitabı sanmak. işi abartanlar da var bir sitede biri ' catı serisi 30 kitaptan oluşuyor hepsinide okudum' demiş. ne saçma şey 30 kitaplık seri..... yorum yok artık yani madem bu otuz kitabıda okudun anlamadın mı aralarında bir bağ olmayışını.
kitaplarında olay hep aynı, isimler hep değişiktir. çatı serisiyle birlikte kesmeli ve kabak tadı vermemeliymiş bence. yalnız, kitap kahramanlarından birinin adı dawn birinin adı lillian birinin adı melody'dir, kanımca en fonetik isimleri seçip çıkarmış ablam zamanında. bunun yanında ruby gibi sünepe isimler kullanmışlığı da var yok değil.
kitaplarının hemen hepsinde ensest ilişkiler söz konusudur. bazen kitaplarını okurken "bu kadın bunları yaşamış mı acaba" sorusunu kendime sorduğum yazardır. en güzel ve konusu en ilginç olan kitap "celeste" adında bir kitaptır. bu kitabın devamı da "kara kedi" dir. kitapta ikiz kardeşlerin erkeğinin ilginç bir şekilde ölmesiyle annesinin kız olanı erkek kılığına sokması ve ruhlar alemiyle değişik biçimde iç içe olması ve daha sonrasında gelişen olaylar anlatılır.
rain, şimşek, fırtına, gökkuşağı kitaplarından oluşan bir serisi vardır ki, tam teenage yazarı bu hatun dedirtir insana. ama öç yuvası adlı romanı bir başkadır, gayet güzeldir.
kitaplarının adı mutlaka çatı ile başlayan, başlamıyorsa bile türkçeye çevirenler tarafından çatı ile başlatılan, kitaplarında genellikle psikopatik-enstent konuları işleyen, 1986 yılında kanserden ölen ünlü yazar.
kitaplarında işlediği konular genellikle pembe dizi gibidir kimin eli kimin cebinde belli değildir. kahramalar ölür ama çocuklarının hikayeleri devam eder. bir kahramanın 7 kuşak akrabalarının hayatını okuruz. genelde kusacak gibi olursunuz ama yine de sonunda ne oluyor diye merak ettiğiniz için okumaya devam edersiniz.
lost edit: üst üste 20 bölüm lost izleyen insanların psikolojisi ile çatı kitapları okuyan kişilerin psikolojisi aynıdır. tek fark lost içinda enstent ilişkiler yoktur.