Uçan karafatma diye de bilinir. Çocukluğumda çok vardı ama 10 seneden fazladır artık görmüyorum, soyları tükendi herhalde. Yeraltı canavarı filminin devam filmlerinde uçan dinazorlara benzer yaratıklar vardı onlara benzetiyorum bu böcekleri.
görüp görebileceğiniz en adi şerefsiz böceklerdir. gece tuvalete giderken pusuda bekler ve kafanıza bodoslama dalar.Pis kokar.Usain Bolt gibi koşarlar.
birkaç gün önce görmüştüm en son.
adana'da olduğumdan dolayı bu şerefsizleri her yerde görebilirim.
yine gece sakin sakin tuvalete doğru giderken perdede kahverengi bir şey gözüme takıldı.hamam böceği.fakat bu sıradan bir böcek değildi.
bana kamikaze yapıp gece gece ortalığı hoplatmama neden oldu şerefsiz.tabi onu ve sülalesini tek ilaçla zehirleyerek intikamımı aldım.
ayrıca çarptıklarında çok pis bir koku yayabiliyorlar.
En son yazlıkta denk geldim birine. Böcek nefretim yüzünden görmemle terliği yapıştırmam ve içinde ne var ne yok dışına çıkarmam bir oldu tabii. Öldüğünden emin olmak için 5-10 defa vurunca atomlarına ayrıldı pislik. Iyyk.
Mide bulandiricidir. Bir canli icin bunu soylemek beni biraz uzse de mide bulandiricidir.
Lisanstayken bunu alip kesen arkadaslarim vardi.
Biliggm bu degil.
Uçan Hamam Böceği, istenilmeyen zararlı haşere türlerinden uçma yeteneğine sahip böceklerden biridir. Rutubetli sıcak ortamları severler. ince kanatlarının olması uçmalarına olanak sağlamıştır. Renkleri sarı, kahverengi ve siyah olarak çeşitlilik gösterir. Kutup bölgeleri ve soğuk yüksek yerler dışında her yerde yaşam alanı kurabilirler. Familyaları geniştir.
Ayak ve baş kısımlarında bulunan antenleri uzundur. Her ortama uyum sağlamakla birlikte en çok nemli sıcak yerlerde binaların içinde, mutfak dolaplarının en derin noktalarında, banyoda ve apartmanlarda yuva kurarlar. Gün içerisinde insanların yoğun olduğu alanlarda pek görünmezler. Fakat gece sakinliğinde her yerde dolanırlar. Özellikle mutfakta gıda ihtiyaçlarını gidermek için görünmektedirler. Salgıladıkları maddeler ve dışkılar sayesinde yaşam alanlarını belirlemek mümkündür. Kendi gruplarıyla dayanışma içerisinde yaşayan eklem bacaklı türlerindendir.
Uçan hamam böcekleri su altında en fazla yarım saat yaşayabilir. Salgıladıkları zamk sayesinde 1 ay aç kalarak bu maddeyi tüketebilirler. insana kıyasla radyasyon ışınına dayanıklılıkları mevcuttur. Kafa kısımları yok olan uçan hamam böcekleri yaklaşık iki hafta daha yaşayabilir. Çünkü beyinleri ayak kısmındadır. Her ortama uyum sağlamaları çeşitli hastalıkları da üzerinde taşımalarına etkendir. Çok erken üreme yaparlar.
Uçan hamam böceği ile mücadele etmenin yolları
Bu tiksindirici böcekler uçtukları için vücudunuzun her yerine konabilir.
Mikrop taşıdıkları için bir an önce bunlardan kurtulmak en doğrusu olacaktır. Bunun için yapılmadı gereken ilk şey kontrol ederek yaşam noktalarını tespit etmek olacaktır. Duvar, zemin çatlakları uçan hamam böceği için ideal yerlerdir. Ardından gerekli yerlere düzenli ilaçlama yapılması gerekir. ilaçlı gıdalarla da tuzak kurulabilir. ilaçlama yapılırken ortam içerisinde birkaç saat durulmamalı ve kapı pencere sonrasında açılıp içeri havalandırılmalıdır. Aksi halde sağlık problemi teşkil eder.
belgesel tadinda bir entry ile karsinizdayim.
sitenin evleri ve kanalizasyon hatlari ilaclandi.
bu garipler de ne yapsinlar evlere kacisti.
demem o ki arkadaslar apartmaniniz ilaclanirsa siz de evinizin icini Ayni anda ilaclatin. yoksa bunlar, can derdinde kanalizasyonlardan evlere kacisiyorlar.
bu senekiler gecen senekilere oranla biraz daha buyuk. oranlayabilmeniz icin bir tanesini cakmagima sırt üstü yatirdim. simdi de uyuya kaldi. rahatsiz etmek de istemiyorum. sabahtan beri ne yapacaklarini bilmez halde kaçışmaktan bitap düsmüs. eksik 2 ayagi icin kusura bakmayin. önlerden biri de yarim sanki. ruh hastasi kedimin işleri. yalniz ne kadar kıllı lan bunun bacaklari. antenler de yakıyor. sanki götünde de kafa var. https://galeri.uludagsozluk.com/r/1879382/+
bilimle kalin.
bak ben ki bilimum haşereden zerre tiksinmem, tırsmam. akreplerin yavrulu analı cirit attığı karakolda askerlik yapmışlığım var (gece çavuşuydum akrep toplardım sağdan soldan, koğuşta rahat uyusunlar diye). envayi çeşit örümceği elime almışlığım, kollarımda gezdirmişliğim var. tarantula sahiplenmişliğim var yahu var mı ötesi?
ama bu piçi nerede görsem kaçarım. kaçarım aga. ötesi yok. öyle bir şerefsiz, öyle bir karaktersiz. hele bir de es keza bir şekilde terlikle falan vurup öldürdüğünüzde çıkan çıtırt sesi... ellamm. evlerden uzak.
öyle bir cenabet canlı işte. ota boka dayanıyor. modus n'apsın. erkekliğin 10'da 9'u bazen kaçmak aga. bunu bilir bunu söylerim. haziran boyunca karşılaşmadık kendisiyle çok şükür. darısı temmuzun başına.
adanalı bir tanıdığımız adanada bunlardan olduğunu söylemişti. tam anlamıyla uçmak denemez ama belli bir yere kadar yükselebiliyorlarmış.
türkiyedeki en tiksinç-korkunç hayvanlardan biridir zannımca. bir an peşinizden peşinizden üzerinize üzerinize geldiğini düşünsenize.
akdeniz ve güneydoğunun sıcak iklimini, hele de adana-mersin gibi yerleri sevmemek için haşerat başlı başına yeterli bir sebep bence.
Kahverengi, büyük, kanatlı, antenleri uzun, genellikle kanalizasyonların bol ve aralık olduğu yerlerde ortaya çıkar ve kendine yiyecek arar. Korkunç değildir ancak akılalmaz bir biçimde tiksinç ve huylandırıcıdır.