uçak mühendisliği vs endüstri mühendisi

entry7 galeri0
    5.
  1. kesinlikle. endüstri mühendisliği budur. planlama, tedarik, lojistik... iş alanı geniş ve herhangi bir firmanın piyasada tutunabilmesi için işlevi çok kritik olan bölümler bunlar, kesinlikle itirazım yok. ama mühendislik "benim için" daha çok teknik konularda uzmanlaşabilmek, edinmiş olduğun teorik bilgini karşılaştığın problemlere uygulayabilmek ve çözüm oluşturabilmektir. mühendislik otomasyondur, analizdir, programlamadır. mühendislik anlamında kendine birşeyler katmak isteyen hiçbir mühendisin hayali planlamacı olmak değildir zaten. idealist olanların hedefi zaten argeci falan olmaktır.

    imalata uygun parça modellemeleri yapıp, ansys analizleri yapıp, üretime kolaylık sağlayabilecek program yazıp, üretimdeki cihazların standartlara göre bulunduğu sınıfı daha yüksek sınıflara çekmeye çalışıp, maliyet düşürme çalışmaları için haldır haldır yeni ve daha ucuz çözümler üretmeye çalışıp mühendisim diyen insan var, tedarikte ve satışta çalışıp kendini mühendisim diyen insan var. bahsetmek istediğim nokta bu. dikkat ettiysen eleştiri oklarım sadece endüstri mühendisleri üzerine değil, makina gibi elektrik-elektronik gibi bölümlerden mezun olup bu alanları tercih eden insanlar da hedefim. demek istediğim nokta endüstrinin iş alanı geniş fakat, "mühendislik anlamında kendimi geliştireceğim, kendime birşeyler katacağım" diyen idealist bir mühendis adayı için endüstrinin sağlayabildiği imkanlar çok geniş değil.
    1 ...
  2. 4.
  3. .............Kraliçesinin donuyla, ............bayrağı gibidir. Biri Kralı gördüğü zaman iner. Biri kralı gördüğü zaman yükselir..
    Bana göre uçak mühendisliği geleceğin mesleği... Yükseleceğini düşünüyorum.. Tıpkı nükleer enerji gibi..

    Zamanında nükleer enerjiyi ve uçak mühendisliğini tercih etmedik.. ülkenin uçakla nükleerle ne işi olur diye... ülke gelişti... inşallah daha da gelişecek...
    1 ...
  4. 4.
  5. makine mühendisliğinin kalitesinden bana dem vurmaya çalışan bazı genç arkadaşların varlığını bana gösteren başlık. her bölümden tanıdığım son derece yakın arkadaşlarım var, endüstriden, havacılık-uzaydan, elektrik-elektronikten, inşaattan, metalurjiden, kimyadan her bir bölümden. fakat benimle mezun olup ciddi anlamda iş tanımı en boş, en beleş adamların mezun olduğu bölüm endüstri mühendisliğidir. okulda bile okurken insanlar şakayla karışık endüstriyi şöyle açıklar. "çorba". makina da var, elektronikte var, kimyada var her bok var. kendine mühendislik anlamında endüstri okuyarak çok birşey katamazsın, katarsın ama makina kadar elektrik elektronik kadar katamazsın.

    ayrıca haklısın doğrusu makinedir kesinlikle. ama ben odtü mezunuyum, böbürlenmek değil bunu söylemekteki amacım. bizim okulda makina olarak insana yapışır o sıfat. ağız diline de yazı diline de vurur. zamanında yazdığım staj raporunda sondaki e'yi a yap diye uyaran bir asistanım dahi oldu. bizde o öyledir en azından.

    bu arada amacım kesinlikle maytap geçmek değil, cidden endüstri mühendisinin iş tanımını merak ettim. aydınlat bizi.
    6 ...
  6. 3.
  7. 2.
  8. 6 yıllık bir makina mühendisliği kariyerim var ve hala endüstri mühendisi ne boka yarıyor bilmiyorum. bu yüzden uçak abicim.
    10 ...
  9. 1.
  10. 8.
  11. uçak mühendisliği siker atar. Endüstri ne aq imzası bile yok.

    makinasporluyum.
    3 ...
© 2025 uludağ sözlük