uçak bileti alırken dikkat edilmesi gerekenler

entry36 galeri0
    1.
  1. vergilerle birlikte biletin asıl fiyatı bilinmelidir , sonra 29 liraydı bu neden 89 lira oldu ki sızlanmaları yaşanabilir .
    2 ...
  2. 2.
  3. parasını ödeyin. yoksa bileti vermiyorlar adiler. herşey para mı be...
    6 ...
  4. 3.
  5. pencere kenarı olması ve bu pencere kenarının kanat kısmının üstüne denk gelmemesi. yoksa yandı manzara.
    1 ...
  6. 4.
  7. sabiha gökçen'den olmamasına dikkat ediniz. sabiha gökçen'e gitmek işin en zor kısmı. gül gibi atatürk havalimanı dururken.
    3 ...
  8. 5.
  9. 6.
  10. gidilmek istenen yere giden uçaktan bilet almak. gerisi hava cıvadır, ayrıntıdan ibarettir.
    0 ...
  11. 7.
  12. kanat hizzasında olmaması lazım. benden demesi.

    -bu ses ne?

    -niye titriyoruz?

    -kanatmı titriyo laaağnn!!

    -düşüyo muyuz hostes? doğruyu söyleyin bak bana

    gibi akıl fikir sapıtlarına düşmemiş olursunuz.
    4 ...
  13. 8.
  14. uçacağınız uçağın hangi firmaya ait olduğunu sorun, thy veya anadolu jet bileti alıp ortak uçuş adı altında sunexpress ile uçabilirsiniz. eğer sunexpress ile uçacaksanız imkan varsa başka başka firmadan bilet almaya çalışın.
    0 ...
  15. 9.
  16. körfez ülkelerinin havayollarını tercih etmektir. fiyat açısından daha avantajlı ve kalitelidirler.
    0 ...
  17. 10.
  18. uzun bir yolculuk olmadığı sürece business classtan almayın.
    çok paranız varsa ayrı tabi.
    2 ...
  19. 11.
  20. acil çıkışların yapıldığı koltukları seçin. geniş olurlar.
    2 ...
  21. 12.
  22. - kalkış ve iniş meydanlarının doğru olarak teyid edilmesi. ("sabiha gökçen mi? o da kim yahu?" şeklindeki sorular eşliğinde, kaçırmak üzere olduğunuz uçağın kalkmasına 1 saat kaldığını öğrenmemeniz için elzemdir. bu durum, sadece ucuz kampanyalarla akıl karıştıran yerli havayol şirketleri için geçerli değildir. zira, gıcık tacik havayollarının sadece anadolu yakasından uçabileceğini hayal bile edemeyen bendeniz tarafından yaşanmıştır. uçağın kalkmasına 1 saat kala durumu öğrendiğim yeşilköy'den, helikopter kiralasam anca yetişeceğim mesafeye, şirketimizin 'manyak' şöförlerinden birisi tarafından tam zamanında ulaştırıldım.)

    - sudan ucuz yurt dışı bilet alırken, 'charter' olup olmadığına dikkat etmek, muhtemelen o kadar ucuza charter olan uçuşun, bütün detaylarını (inilecek meydan, vergiler, aktarmalar vs. vs.) en ince ayrıntısıyla öğrenmek. (yaşanmamış olsa da, "evet sayın yolcularımız, paris'te 'atlayacaklar' lütfen kapılara yaklaşsın anonsu ve sırtınıza geçiriliveren bir back-pack eşliğinde, bilet alırken hiç de zikredilmeyen 'eyfel kulesine kuşbakışı yaklaşım' detayını da sürpriz olarak yaşamanız pek muhtemeldir bu gidişle.)

    - uzun bir uçuş yapacaksanız ve bazı güvenlik, konfor vs. takıntılarınız varsa, kesinlikle o seferdeki uçağın modelini öğrenmek. (Burda espiri yapmıycam. Eğer 10-12 saatlik bir abd ya da uzakdoğu uçuşu planlıyorsanız, muhtemelen çeşitli şirketlerden fiyat alternatifleri alınmıştır. tercihinizi fiyattan yana kullandıktan sonra, eğer sizinkinde boeing, diğer firmada airbus ya da sizinkinde daha eski bir model diğer firmada daha yeni bir uçak varsa, 100-150 dolar fark için, hem hayati riskler hem de uzun yol boyunca bir konforsuzluk satın almayın derim)

    - yine uzun uçuşlarda, aktarma yapılacaksa bu detayların net olarak öğrenilmesi. (heathrow'da geçireceğiniz 4 saatlik sürede, küçük bir londra turu bile atılabileceğini düşünürken, o sürenin bir uçaktan diğerine ulaşmak için, maraton temposuyla koşulduğunda anca yettiğini öğrendikten sonra...)

    - yurt içi mi? yahu en uzun mesafe 1 saat 10 dakika. hangisi ucuzsa alın, binin, giderken de içinizden dua edin. yemek falan da vermesinler zaten. hatta o paraya taşa otursan yine çekilir.

    iftara kadar aklıma gelen detaylar bunlar. akşamın ilk sigarasından sonra bu entry saçma bulunup kendisini imha edebilir, ya da mantıklı bulunup üzerine ilaveler de gelebilir. yemek rehavet yaparsa aynen böyle kalır...
    4 ...
  23. 13.
  24. tekerlek üstü olmasın. çok zıplatıyor.
    3 ...
  25. 14.
  26. kanat yanında alırsanız , hem manzara izleyemez , hemde motor gürültüsünden başınız şişer...
    1 ...
  27. 15.
  28. moscow dream denen şahsın olmaması tercih sebebidir.
    0 ...
  29. 16.
  30. güzel hosteslerin bilete dahil olup olmadığını sormak gereklidir bazen.
    0 ...
  31. 17.
  32. körfez ülkelerinin havayollarını tercih edin. kalite ve konforu yaşayın ve ekonomik uçun. emirates tercih edilebilir.
    0 ...
  33. 18.
  34. 19.
  35. 20.
  36. erkenden alınmalıdır. hatta çook erkenden olursa gayet uygun fiyata bulabilirsiniz.

    özellikle bursadan uçakla her hangi bir şehre gitmek isteyenlere tavsiyem var. bursa terminalden 2 saate bir sabiha gökçene servis kalkıyor ücreti 27 lira. pegasusun servisi fakat herkes kullanabiliyor. benim çok işimi gördü güzel bir hizmet. ayrıca tam iki buçuk saat sürüyor. normalde istanbulda olsan çok daha uzun bir yolculuk ve daha çok masraf gerekiyor.

    edit: servis saatlerini pegasusun sitesinden görebilirsiniz.
    2 ...
  37. 21.
  38. koltuk numarası tek sayı olsun (15-17-18) yoksa iki camın arasında oturursunuz. Biletinizi 17-22 arası alınız ki kanat görünüz. Ayrıca mümkünse ya "a" ya da "f" koltuğu olsun. iyi uçuşlar...
    0 ...
  39. 22.
  40. en az 20 ay önceden rezervasyon yaptırmak.
    0 ...
  41. 23.
  42. 24.
  43. dönemlere dikkat edilmesi gerekir. gidip bayramda bilet alırsan elbet pahalı olur amk. normal kış sezonu 50 tl'ye gidiş dönüş bilet buluyorsun. yazın ortası bayram hadi uçağa binim dersen kitlerler bir de bayramda otobüsler bile pahalı. evet.
    1 ...
  44. 25.
  45. yolculara verilebilecek en güzel tavsiye alacakları uçak biletini ne kadar erken alırlarsa maddi olarak karlarına olmasıdır.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük