Otellerin çokluğunu gördükçe hak verirsiniz, yapılmaya da devam ediyorlar ayrıca, yakın gelecekte doga da market raflarından aldığımız mallar gibi olacağından 50 sene sonrasını düşünemiyorum.
Bu konuda daha içler acısı bir hal almış bir yer istiyorsanız ne yazık ki;
(bkz: Ayder yaylası)
trabzonun,hatta karadenizin en muhteşem tatil beldesidir.yaz kış her mevsimde gitmeye uygundur.tertemiz havasıyla insanı her daim mutlu eder.göl dışında yeşil olmayan başka bir yeri yoktur.eger karadenize gidecek olan varsa şiddetle tavsiyedir.
takvimlerde, kartpostallarda türlü fotoğraf hileleriyle -bu benim düşüncem tabi- sunulan ve bu sebeple bir halt zannedilen yer. gölün uzun olması ve bir ucunda cami olması dışında bir numarası yok. ha gidip bir bungalov kiralayıp kafa dinlemek isterseniz 10 numara mekandır ama görme işini fotoğraflarda bırakmak, uzungöl'le ilgili daha güzel anılar yaşatacaktır. bir de kışın güzel olduğunu söyleyenler var ama henüz onu test etmedim, bu sene inşallah.
Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı turistik belde. Sık ormanları ve doğal güzelliği ile iç ve dış turistleri cezbetmektedir. Adını kıyısında bulunduğu gölden alır. Bu göl yamaçlardan düşen kayaların, Haldizen deresinin önünü kapatmasıyla oluşmuştur.
Trabzon'a 99 km ve Çaykara ilçesine 19 km uzaklıkta, deniz seviyesinden 1090 m yükseklikte bulunan Uzungöl, dik yamaçları ve muhteşem orman örtüsü ile Alplerin güzelliğini geride bırakmaktadır.
Berbat bir yerdir. Gittim gördüm doğu karadenizde gördüm en iğrenç yer. Ama Oranın doğallı değil iğernç olan iğrenç bir zihniyetin iğrençliği. Tamamen betonlaşmış kenarına kaldırım dökülüp kaldırımın ortasınada ağaç dikilmiştir. Hadi diktin diyelim ağaç memleketinde çorak memleket gibi kaldırım yapıp ağaç diktin niye ortaya dikiyorsun 30 sene sonra kocaman adam olunca o ağaç kaldırımı söküp atacak sonra yeni bir şirkete peşkeş çekilecek. Tamamen betonlaşmış güzelliği karpostalda kalmış köylüler mücadele etmiş ama başarılı olamamış malesef. Doğallığa gelen insan memleketin heryerinde görebileceği bir göl manzarasıyla karşılaşıyor. Şimdide baraj planlıyorlar 200 senelik ömrü olan baraj hadi bakalım fırtına vadisinin de içine edecekler mi.
yukarıda da belirtildiği gibi sessiz sedasız katledilmektedir. biri bu katliama dur desin, yeter artık, yetti artık, doğallığı bozup beton setlerle, binalarla, duvarlarla güzellikleri imha etmeyin.
sayın faruk nafiz özak yapılan duvar ile görüntüsü bozulan mekan için, duvarı yıkamayız ama duvarı doğaya uyumlu hale getireceğiz diyor. nasıl yani?
- duvarı yeşile boyamak?
- duvara çim ekmek?
- duvarın üzerine ağaçlar dikmek?
habu iş nasul olacak sayun bakanum?
çevre ve orman bakanlığının turizm adına(?) içine ettiği doğa harikası. maalesef yakın bi zamanda doğa harikasıydı demek zorunda kalacağız gibi görünüyor.
trabzon şehir merkezinden 100 km, çaykara ilçesinden 18 km uzaklıkta olan karadeniz'in simgesi. sahilde hava günlük güneşlikken burada bir anda kapanır, çisil çisil yağmur yağar, ama rahatsız etmez. gölde alabalık yetişir ama avlamak yasaktır. restoranlarda sabit 4 ytl'ye yenen alabalıklar çevredeki çiftliklerden gelir. çok huzurlu, harika bir yerdir, kalması, yemesi içmesi ucuzdur.
gidilmesi gereken enfes mekan,orada nefes alıp vermeye doyamıyacaksınız o derece yani,otellerin alt katlarındaki balık restorantları meşhurdur ama siz alabalık yemeyin(sonuçta havuzlarda yetiştirilen suni balık dere balığının yerini tutmaz orjinal ala bulursanız o ayrı)inanlar otelde saç kavurma yemenizi tavsiye ederim,alkollü kemençe eşliğinde eğlenmeyi düşünüyorsanız gidilecek yer solaklı moteldir,uzungölde burdan başka alkollü müzikli eğlence yapan başka bi yer yok bildiğim kadarıyla,son yıllarda arapların istilasına uğramıştır,iranlı,ıraklı,kuweytli,dubaili pek çok turiste reastlanmaktadır,tam bir huzur,kafa dinleme mekanı ama şehir hayatına alışmışları 5.günden sonra sıkar.
turistik olması adına yangın merdivenleri dahil bütün bina kısımlarının ahşap olduğu bi trabzon gerçeği. kaldığınız yer yanmazsa çok keyifli anlar yaşayabilirsiniz.