uzun cümle kurmayı marifet saymak

entry13 galeri0
    1.
  1. 2.
  2. uzun bir cümleyi anlayacak kadar soyut düşünemeyen beynin mahsulü.
    3 ...
  3. 3.
  4. herkesin uzun cümle kurabilme kapasitesi olmadığı gerçeğini düşünürsek bir nevi ayrıcalıktır uzun ve düzgün cümle kurmak . zira anlamı bozmadan uzun cümleyi bitirmek zor iştir vesselam. ancak, kimileride uzun cümle kurayım derken asıl demek istediğini karşı tarafa aktaramaz. aksine cümleyi bitirdikten sonra ne demek istediğini kendisi bile anlamaz. ve bunu yapamadığı halde uzun cümle kurmaya devam ediyorsa bunu mallık olarak ifade edebiliriz.
    2 ...
  5. 4.
  6. marifet olmasa bile bazen bir şeyleri tanımlamak için öyle bir cümle kurmak gerekir ki cümleyi kurduğunda karşısına geçip bir bakarsın "oha naptım lan ben" diye. yazarkende baya kasılır insan kelimeleri bağlamak için birbirine. biraz yetenek gerektiren bir şey kanımca. tabi en güzel kısa ve net yazmaktır. okunmuyor yoksa.
    0 ...
  7. 5.
  8. sözlüğün en temel meselesi. cin ali emeticon'ları eklenebilse, işaret diliyle anlatılabilecek meselelerimizi hallederdik ne güzel.

    bir çük, iki meme, iki vajina (biri bakire), birkaç el kol hareketi olsaydı mesela şu türkçe karakterler yerinde, nefis entryler yazılabilirdi.
    1 ...
  9. 6.
  10. 7.
  11. 8.
  12. uzun cümle kuramayan, kurulan uzun cümleleri kavrayamayan insanların serzenişi.
    2 ...
  13. 9.
  14. uzun cümle kurmak, yekten tek aciyla degerlendirilemez. adam kafasi karisik birisidir, konuyu bir türlü toparlayamiyordur, ister istemez uzun cümleler uzar. ya da kafasi cok iyi calisir, bir seyden bahsederken, bir sürü baska ekler de gelir aklina, onlari da yazmadan icine sinmez.

    cok uzun cümleler kuran büyük yazarlar vardir. thomas mann ve dostoyevski aklima ilk gelenlerdir. mesela atatürk ün nutuk´taki cümleleri genellikle cok uzundur, savaslarla ilgili seyleri anlatirken yazdiklari bütün bir paragraf uzunlugunda cümlelerdir. episod´lar virgüllerle ayrilmistir. churchill in 1800 sayfalik "ikinci dünya savasi" isimli kitabindaki cümleler cok uzundurlar.

    anlatacagi konu cok olan adam uzun cümle kurar. anlatacagini anlatamadan "uzun cümle kurmayayim" diye konuyu yarida kesmez. sözlükte de kafasi cok iyi calisiyora benzeyen bazi yazarlar vardir, bunlar konuyu iyice aciklayabilmek adina uzun cümleler kurarlar.

    bence anlatmak istedigini anlatabildigin ve okuyan da oldugu sürece, uzun cümle kurmanin bir yanlisligi yoktur.
    1 ...
  15. 10.
  16. 11.
  17. bilgi birikiminiz doğrultusunda otomatik olarak gelişen konuşma ya da yazma biçimidir. bilindiği gibi uzun lafın kıssası olur, düşünmeye sevk eder. *
    0 ...
  18. 12.
  19. anlatım bozukluğu söz konusu olunca komik, gramer olarak kusursuz olunca gayet yerinde olan eylemdir. iki kelimeyi bir araya getirememek halinde etrafa çamur atmak ise başka bir başlığın konusudur.
    1 ...
  20. 13.
  21. Konuyla alakası olmasa da konuyu evirip çevirebilecek uzun cevaplar iyidir.

    Bir nevi sanatını konuşturur ve yazar bundan haz alır. Karşıdakinin anlayıp anlamadığı önemli değildir. Burada sanat sanat içindir kuralı benimsenir.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük