mueyenehane açıp aynı zamanda üniversitede hocalık yapabilen kariyer yapmış doktordur. muayene ücreti 300-400 lira arası olsa günde kaç para kazanır hesap edin. tam gün üniversitede çalışsa 10-12 milyar lira alır. muayenehanesi varsa 5-6 milyara düşer. hastalardan da aylık 100-300 milyar kazanır. öyleyse neden üniversitede 5-6 milyar için çalışıyor? çünkü daha çok hasta bulmak için üniversite hastanesinden getirmesi lazım. bir de ameliyathane lazım olursa hocalığı sayesinde üniversitedeki ameliyathaneyi rahatça kullanabilir.
tıp fakültesi okumuş, sonrasında gönderildiği zorunlu hizmet esnasında veya sonrasında dünyanın en zor ikinci sınavı olan tus sınavını kazanıp hocaların her türlü kaprisini, psikopatlığını çektiği 3 ila 5 yılın ardından uzmanlık mertebesine eriştikten sonra tekrar zorunlu hizmetle ülkemin herhangi bir köşesine postalanmış doktordur kendisi.
doçent doktor uzman doktordan üstünmüdür değilmidir merak içerisindeyim. bir araştırma hastahanesindeki doçent ve uzman doktordan hangisini tercih etmek sağlıklı olur acaba?
Uzman doktor, tıp fakültesinden mezun olduktan sonra bir tıp uzmanlık dalında (örneğin, iç hastalıkları, cerrahi, pediatri, vb.) uzmanlaşmış ve ilgili alanda eğitim almış olan doktordur. Uzman doktorlar, belirli bir uzmanlık alanında teşhis, tedavi ve hasta bakımı konularında uzmanlaşmıştır ve genellikle hastanelerde veya kliniklerde çalışırlar. Uzmanlık eğitimi, genel tıp eğitiminden sonra gerçekleştirilir ve genellikle uzun süreli bir süreçtir. https://www.medyland.com/