Kozmoloji hakkında bilgisi olmayan yazar beyanıdır. Dünyadaki fiziksel kuralları ve referansları Baz alarak düşünülmemesi gerekir. Bi sondan yada sonsuzluktan bahsedilemez bilinmeyendir.
Böylelikle biz onu iki gün içinde yedi kat sema olarak yükselttik ve her semayada görevliler kıldık. Biz dünya semasını da yıldızlarla donattık ve bir koruma altına aldık. "fusulet 12"
Sınırsız evreni sınırlı aklıyla açıklığa kavuşturmuş 15 yaşındaki bir arkadaşımızı daha görüyoruz. Bilime yaptığın bu mükemmel katkı için teşekkür edip sırana oturtuyoruz.
Uzayın bir sonu varsa. Mesela gidiyoruz ve bir noktada duvar gibi bişeye çarpıyoruz. Lan onun arkasında ne var peki. Kafayı yersiniz yeminle. Bence yok deyip işin içinden çıkmak gerekir. Sonuçta dünyadaki boşluktan nasibini alamamış 70 metre karede yaşayan insanlarda var.
bu tarz teoriler yıllardır var yeni bulmuş gibi davranmak gereksiz. einstein bu teori hakkında en tatminkar açıklamayı yapmıştır. sonsuz evren sonsuz madde ve ışık kaynağı, yani yıldız demektir. yıldızlar nükleer reaksiyonun bir türü olan füzyon sonucu evrene ısı ve ışık yayarlar. sonsuz evren, sonsuz miktarda yıldız, ısı ve ışık demektir ki bu görüşü savunan bilim adamı sayısı oldukça azdır. bu durumda evren'in en azından bu kadar karanlık ve bu kadar soğuk olmaması gerekirdi. Aslında uzayın bir sonunun olduğu teorisi islamiyet ile de örtüşmektedir. ve ayrıca yaratılmış birşeyin sonsuz olması düşünülemez sadece sonunun tarafımızdan bilinemeyecek kadar uzakta olmasından biz böyle kestirmeden bir cevap yoluna gideriz.
Sonsuz uzaylar olduğunu düşünüyorum ben. Uzay içinde uzay. Nasıl ki atom altı parçacıkları sonsuza kadar açabilirsek uzay da bir üst kümesine sonsuza kadar açılabilir. Hatta belki de biz, bizden çok çok daha büyük bir canlının tek bir hücresinde yaşıyoruz. Uzay dediğimiz yer o hücrenin bir parçası.