Britanya’nın uzaya çıkan ilk astronotuna göre, uzaylılar kesinlikle var ve zaten şu anda Dünya’da bulunuyor olabilirler.
Helen Sharman, Dünya dışı yaşamın “tartışmasız gerçek olduğunu” ancak çevremizde var olduğunu bildiğimiz yaşama göre tamamen farklı elementlerden oluşmuş olabileceğini söyledi.
Sharman ayrıca, bu varlıkların Dünya’da bizim bilgimiz dışında bulunuyor olabileceğini ifade etti.
Observer Magazine’e konuşan Dr. Helen Sharman, “Uzaylılar var. Bu tartışmasız doğru. Evrende milyarlarca yıldız bulunuyor ve orada her türlü yaşam formu olmalı” dedi.
Bahsettiği varlıkların insanlar gibi karbon ve nitrojenden oluşmadığını belirten Sharman, “Şu an burada olmaları muhtemel ve biz onları öylece göremeyiz” diye ekledi.
56 yaşındaki Sharman, Mayıs 1991’de Sovyetler’in modüler uzay istasyonu Mir’e düzenlenen bir misyona katılarak tarihe geçmişti.
Sharman şu ifadeleri kullandı:
Dünya’ya yükseklerden bakmaktan daha müthiş bir güzellik yok ve o görüntüye ilk şahit oluşumu asla unutmayacağım (…) Kalkıştan sonra atmosferden ayrıldık ve bir anda pencere boyunca ışık akıp geçti. Pasifik Okyanusu’nun üzerindeydik. ihtişamlı masmavi denizler nefesimi kesti.
Verdiği röportajda Sharman, sadece uzaya çıkan Britanyalı ilk kişi olarak değil de daha çok Britanyalı ilk kadın olarak anıldığına dikkati çekti.
Sharman, “Bu, aksi takdirde o kişinin bir erkek olduğunu varsayacağımız anlamına geliyor (…) Tim Peake uzaya çıktığında bazıları beni kolayca unutup gitti. ilk giden bir erkek olduğunda bu norm haline gelecekti, dolayısıyla bu düzeni bozduğum çok heyecanlıyım” dedi.