Diyorlar ki "madem uzaylılar var, neden gelmiyorlar" Anlatayım.. Biz 'Güneş Sistemi' içinde yaşıyoruz. Bu 'Güneş Sistemi' içinde keşfedebildiğimiz 8 tane gezegen var. Dünyamız da bunlardan biri. Bizim içinde bulunduğumuz 'Güneş Sistemi', 'Samanyolu Galaksisi' içinde sadece bir yıldızdan ibaret. Bu 'Samanyolu Galaksisi' dediğimiz şeyin içinde ise bu 'Güneş Sistemi' gibi yaklaşık 500 milyardan fazla 'güneş sistemi' var. Yani sadece 1 galakside 5 trilyondan fazla 'gezegen' var. Evrende ise 'Samanyolu Galaksisi' gibi yaklaşık 400 milyardan fazla galaksi var. Yani içinde bulunduğumuz evrende kaç tane gezegen olduğunu hesaplayabilmen için epey uğraşman gerekecek. Kaldı ki her gün genişliyor, büyüyor. Ayrıca tek bir 'evren' olmadığı yönünde ciddi araştırmalar yayınlanıyor her gün. Şimdi sana soruyorum; Sen 'uzaylı' olsan, bu kadar gezegen varken, bu kadar orospu çocuğunun olduğu dünyaya mı gelirsin, başka yerlere mi gidersin?
en yakınımızdaki güneş sistemi ışık hızı ile gidilse 2.5 yıl mesafede olduğu için, başka bir galaksiden yadan bizim galaksinin uzak bir köşesinden bizi farkedip gelmeleri imkansıza yakın bir ihtimal. keşif meşif meseleleri olmadıktan sonra, ama galaksinin merkezi dururken bizim güneş sistemimizinde bulunduğu orion dış çemberini keşfetmeye çalışacaklarınıda sanmam. ha biz açılırsak uzaya o ayrı.
kendi türüne, üstünde bulunduğu gezegene acımasızca davranan bir türü uzaktan izleme, inceleme hızına ve teknolojisine sahip oldukları için. sanırım bu en mantıklı cevep. yoksa kim bu cennet gezegen uğruna OLMazki hüda.
ayrıca gelmeleri için bir sebep olmalı. kim bilir kaç ışık yılı öteden gelecekler. belkide accayip ihtiyaç duyulan bir gezegen değilizdir. belki bizler sadece termal kameradan gözlenen tek hücreli canlılar gibi görüyorlardır. bunu bozulmuş bir çorbanın içilebilirliği olarak düşünebilirsiniz.
bide şöyle bir şey var; daha kimse gelmeden yazılan senaryolar. ya tam dostlar ya da tam düşmanlar . hep işlenen mizansen bu. görsel ya da işitsel eserlerde üstünde durulan duygular bunlar. bir şeye duygu yüklemeye başlamışsan o zaten vardır. bu biraz tanrıya inanamaya ya da daha önce modern insan görmemiş yerlilerin modern insanla karşılaşmasına benzer.
ayrıca teknolojileri hakkında öngörümüz kendi teknolojimizle sınırlı bakın şimdi uzay filmlerinde ve teorilerinde ilk ufoların iniş takımları vardır. ayaklardan oluşur. insan türü teknolojide ilerledikçe filmlerde hava basıncıyla iniş yapa bilen ya da havada askıda kalan ufolar tahayyül etti beyinler. üstelik gittikçe devasalaştılar. bakın şu işe amk. boyutlarını bile hayal etmiş insan türü.
bütüüüüüün bu anlamlandırılamaz ilkel düşüncenin ilerisinde bambaşka gezegen ya da gezegenlerdeki türler için aborjin kabileleri bile ilgi çekici olamamışken. sadece kaynaklarımızı tüketmek için gezegenimize gelecekleri inancıda acayip paranoyakça bir öngörüsüzlük.
gelmeleri için var olmaları lazım. var olduklarını biz biliyor muyuz? lar ekini koymadan önce tekil bir tanım yapacak bir tek hücreli bile bulamamışken. buradan çıkan farazi olasıklar şöyle;
bunu bize thomas more ile anlattılar. bunu bize marxla anlattılar. bunu bize boston tea party ile anlattılar.
ssonuç:
sizin ütopyanız ile karşınzdakinin gerçekleri kesişmiyorsa. aynı zaman ve mekanda bulunuamazsınız. aynı zaman ve mekanda bulunmuyor olmak var ya da yom oluş anlamına gelmez. odadaki sesin yan komşuyu rahatsız etme ihtimalini düşünmek bunun en basit olanı. belki bir-kaç saniye ileride olabilirsin. bu ne seni insan yapar nede karşı komşunun kapısına gidip rahatsız oluyorsanız müziğin sesini kısayım diyen uzaylı.
sen plütonu gezegenlikten çıkarmışssın plütonun sikindemi gibi.
düşünsenize bir süre sonra plüton ısınmaya başlarmış yaşanabilir bir atmosferi oluşurmuş.
içinde canlılar fian oluşmaya başlarmış. hatta gelişirlermiş filan.
e ne olacak aman plüton kusurabakma biz bir hata etmişiz mi diyecekler?
yooo.
varoluşu ıspatlama çabası gereksizdir. sizin için varolan o ana kadar var olandır.
bu kader değil. zamanın algoritmasıdır.
gelmeleri olasılığı ya da bizim onlara gitme olasılığımız hesaplandığı an.
herhangi bir nedene gerek kalmaksızın gelmiş olacaklar.
bunun dışında gelmeleri için bir sebep yok bence.
bizimle aynı veya daha düşük teknolojiye sahip olabilmelerinden kaynaklanan sorunsaldır. başka gezegenlerde de söz konusu canlılar varsa bizden daha zeki ve ileri düzey teknolojiye sahip olacaklar diye bir şey yok ki.
adamlar kainatın bir ucunda gezegenlerinde belki sakin sakin yaşıyorlar nasıl gelsinler buraya?
biz çok kastık insanlık tarihi boyunca mars'a gidebildik en fazla. şunu da hesaba katmak lazım; başka gezegenlerdeki hayat börtü böcek, basit organizmalardan ibarette olabilir. nasıl gelsinler başkasının gezegenine...
Yine söylüyorum çok çok akıllı varlıklar ki bizim bu halimizi görüp aman ne ugrascaz bunlarla ağrısız başımızı agritmayalim diyorlar ki kesinlikle haklilar.
Eski mısır zamanında uzaylılar dünyaya gelmiştir bunun en büyük kanıtları piramitler ve piramitlerin üzerindeki bir şeyin alınmış olması o alınan şeyde kablosuz elektriktir yani mısır zamanında elektrik vardı şu an ki sistemden bile iyi bir şekilde ayrıca mısır da bulunan hava alanı benzeri yapılarda bunu destekler uzaylıların ve uzay araçlarına benzer resimleri mısırlılar çizmiştir