Şimdi dünya genelinde geçmişe doğru bir gezinti yaparak olaya bir göz atalım;
Al yanaklı bir maymun olan birinci albert 1948 yılında V-2 bir roketle uzaya yollanmak istenirken telef oldu. Halefi ikinci albert 1949 yılındaki fırlatmanın ardından 134 metreye yükseldikten sonra roketin patlaması sonucu tarumar olan bir diğer maymundu.
1951 yılında roket uçuşu sırasında sağ kalan tek maymunun ismi yorrick idi ve sevgili yorrick e on bir adette fare eşlik etti. 1954 Dezik ve Tsygan isimli iki köpekçik sovyet bilim insanları tarafından maymuna göre köpek daha az hareket eder mantığı ile uçuruldu ve yörünge altı uçuştan sonra paraşütle süzülerek vatan toprağına döndüler. 1957 yılında Laika sputnik 2 görevi için sovyet bilim insanlarınca seçilmiş sıradan bir sokak köpeği idi bizler için ama bilim insanları onu gücü ve soğukta hayatta kalabilme yeteneği için seçtiler bazı sovyet kaynakları yolculuğun altıncı gününde oksijensizlikten öldüğünü söylese de 2002 yılında ortaya çıkan dökümanlara göre fırlatmadan birkaç dakika sonra aşırı ısınmadan telef olmuştu. 2008 yılında laika için bir anıt yapıldı. 1957 Malyshka rus dilinde ufaklık olarak bilinen Malyshka görevini başarıyla icra eden başka bir sokak köpeği idi.
19 Ağustos 1960 Belka ve Strelka
Koralb-Sputnik-2 veya sputnik 5 olarak bilinen araçla uzayda bir gün geçiren sevimli köpekciklere yolculuklarında bir adet gri tavşan 42 adet beyaz fare, iki sıçan, sinekler bir kaç bitki ve çeşitli mantarlar arkadaşlık etti. yolcuların tamamı canlı birşekilde dünyaya döndüler dünyada doğup yörüngeye çıkıp inen ilk canlılardır. Strelka daha sonra biri erkek olmak üzre altı yavru doğurdu Pushok isimli erkek yavru yerde yapılan birçok uzay deneyinde kullanıldı. Yavrulardan bir diğeri pushinka, kruşcev tarafından 1961 yılında john f. kennedy nin kızı caroline'e hediye edildi.
1963 Felix ve Felicette
Felix fransızların uzaya yollamak istediği parisli bir sokak kedisiydi. son dakika ortan kaybolan felix yerini felicetteye bıraktı yolculuk 15 dakika sürdü ve başarısız oldu.
1966 Veterok ve Ugoloik
Sovyet bilim insanları bu iki cici köpekciği 21 günlük uzay yolculuğuna yolladı. Bu ikilinin en uzun süre hayatta kalma rekorları insanlık tarafından ancak 1974 yılında kırılabildi. Veterok ve Ugoloik adına basılan pullar bugün oldukça değerlidir.
1980 li yıllarda sovyetler birliği 11 maymun, çeşitli hayvanlar ve böcek yumurtalarını uzaya gönderdi amerika da aynı şekilde semender, kertenkele maymun, kurbağa vb. hayvanatları uzaya fırlattı.
1951 den beri gerek sovyetler gerek amerikalılar ellerine ne geçerse uzaya fırlattı, çalışmalar yaptı bizler o dönemde onlara yetişemedik ama şimdilerde bizde uzaya koyun gönderebiliriz.
Nereden geldik nereye gidiyoruza cevap bulmak icin yapilan calismalardir. Sorgulama, soru sorma yetisine sahip olan herkese cevap vermek icin verilen ugrasilardir. Yapilan arastirmalar, bilimsel deneyler oldukca pahalidir. Bunun yani sira bu arastirmalar sayesinde gelisen teknoloji yaninda insanlara da konfor sunar. Dünyanin bir cok ülkesi bu arastirmalar icin milyarlarca dolar harcamakta.