bir insan size uzayda hayatın olamayacağını söylüyorsa ya aptal ahmağın tekidir ya da kesin allahçı falandır. aksi takdirde aklı başında mantıklı ve normal zekada bile olsa bir insanın uzayda hayatın olmadığını iddia etmesi zaten imkansızdır. zira her şey açık seçik zaten ortadadır.
Son keşiflerle birlikte evrende milyarlarca galaksi trilyonlarca güneş ve gezegenler bulundu.
Ve bu bulunan gezegenlerden binlercesi bizim dünyamızla güneşine aynı mesafede duruyor.
ve evrenin tamamına baktığımızda mikroskobik canlılar kadar küçük olduğumuzu görüyoruz. insan aklının dahi alamadğını büyüklükteki ve sürekli genişleyen bir evrende sadece bizim yaşıyor olduğumuzu düşünmek çok cahilce.
günümüzde dünyada bile 500 derece ısıya dayanabilen ve o ısıya uyum sağlayıp o ortamda yaşayabilen bakteriler mevcuttur. öyleyse bizim yaşam asla olamaz dediğimiz çorak yahut oksijensiz yüksek ısıdaki gezegenlerde neden yaşam olmasın ki ? milyarlarca yıl önce dünmyamıza çarpan ve hayatın başlangıcı olan astreoidler bu gezegenlere çarpmamış olabilir mi ? imkansızın da ötesinde bir ihtimaldir bu.
pekala başka gezegenlerde akıllı ama formları değişik olan canlılar olabilir. misalen insandan daha zeki ama sürüngen bir yaşam formu, yahut daha az zeki ama devasa boyutlarda olan varlıklar, oksijene ihtiyaç duymayan varlıklar, ısıya dayanıklı varlıklar vs .vs. tüm bunların uzayda diğer gezegenlerde varolması ihtimali oldukça kuvvetlidir.
Özetle bir insan uzayda hayatın olmadğınıı söylüyorsa araştırmacılıktan uzak ve ezberci bir ahmağın tekidir. ya da allahçıdır. tanrının dünyadan başka bir canlı yaratmadığını ve sadece dünyanın olduğunu vs savunur durur manasızca.
kısmen doğru olabilir diye düşünülebilir, ama kesin olmadığına hükmedilmişse.* yani kesinlikler her zaman her şekilde tehlikelidir ve komik duruma düşürebilir insanı kendi kendisine.
dünya uzay boşluğunda yer alıyor ve dünyada da 6 milyardan fazla insan, trilyonlarca bitki ve yine milyarlarca hayvan yaşadığını düşünürsek uzayda hayat olmadığını söylemek büyük ahmaklık olur.
kardeş sen Allahçı dıyosunda kuranı kerımde yanlış soylemeyım 220 bin kavım (kavım degıldı ama aklımda kalmadı tam o kelım) say (insanlar cinler şeytanlar melekler hayvanlar efendime söyleyim bıtıkıler digerleri nerde hadi mıkrosgobık canlılarda olsun say ne ettı hadi 25 30 olsun dşgerleri dunyada mı saklı uzayda mı kardeş manasının nereye çıktıgını bılmedıgın kelımlerı kulanma bu yorumna digecim tek şey ALLLAH ISLAH ETSIN.
uzayda hayat olduğunu iddia etmekle, hayat olmadığını iddia etmek aynıdır. yani vardır diyebileceğin birşey olmadığı gibi yoktur diyebileceğin birşey de yok. dünyadaki şartlara benzeyen gezegenler varsa hayat da vardır diye düşünmek yeterli değildir. belki dünyadaki şartlara hiç benzemeyen bir hayat vardır. mesela oksijenle yaşayan canlı değil de metan gazı ile soluyan vardır, su değil de arsenik içen canlı vardır. olamaz mı? pekala da olur.
din başka gezegenlerde başka galaksilerde hayat olmadığını söylemiyor, hatta alemlerin rabbi diyorsa demek ki bizden başka yerlerde de hayat var. yani din böyle birşey demiyor.
ama din'e çamur atmak isteyen bazı geri zekalılar hiç alakası olmadığı halde uzayda yaşam yoktur diyen dincidir diye ahkam kesebiliyor.
içinde çelişik söylemdir.
özellikle (bkz: dinci) belirtmesiyle "uzaylı bahane dine sataşmak şahane"dir. dinciden tam kasıt ne olmakla beraber, islamın birçok kavramına olabildiğince karşı tutum sergileyenler uzayda hayatın peşine neden düşerler ibretliktir.
siz dünya hayatının mantalitesine yeterince vakıf olabildinizmi ki başka hayatların gayesiz peşinde sürükleniyorsunuz.
islam melek derken cin derken şeytan derken, bunlar "görmüyorum o halde yoktur" derler sontrada gözlerini kara deliklere dikerler. islam inancı sağlam biri bilirki alemler içinde alemler vardır. allah bize ne gerekliyse onu bildirmiştir, onun dışındakiler bildirilene kadar gaybidir, gizlidir. var ya da yok demenin gereksizliğinden bahsediyoruz.
bizim öncelikli görevimiz var olana imandır.
meşhur bir trinidat atasözü şöyle der;
" her kuşu siktin bir leylek kaldı" note: ben demedim trinidatlılar dedi.