biz Türkler zamanında karadan gemi yürütmeyi akıl edebildikte hala neden uzaya çıkamadık? bunun sebeblerinden biri hala kendi içimizde birbirimizi dışlıyor olmamızdır. ne zaman mecliste saygı başlar ve anlaştıkları konular çoğalırsa belki o günlerde marsta,ayda bir tavşan kanı çay içebiliriz.
bütün devletlerin bilim insanları bir araya gelerek herşeyi doğru bilen bir makina icat etmişler.içlerinden biri;
-gelecekte dünyanın hakimi kim olacak diye sormuşlar ?
+türkler. demiş makina
-nasıl olur da türkler olur? demiş bilim insanı tekrar sormuş.cevap yine aynı.bu sefer nedenini sormuş
+çünkü bütün gelişmiş ülkeler uzayda kendilerine ait gezegenleri olacak dünyayı terk edip oralarda yaşamaya başlayacak. dünya da türklere kalacak demiş.
kıssadan hisse biz birbirimizle didişmeye devam edelim herşey bizim olacak böylelikle.
bir toplumda fikir, refah düzeyi yüksek derecede sabitlendiğinde ortaya çıkar. rönesans yaşayan ülkelerin ekonomilerini hatırlayın. bir italya rönesansını ve dönemin ekonomisine bakın. benzer şekilde bilimde de yakalanacak bir seviyeden sonra ancak büyük bilimsel işlere kalkışılabilir. bunları geçin, türkiye'de çok daha önceden olması gereken şeylerin olmaması gerçeği duruyorken uzay muzay ancak hayallerdedir. keşif amaçlı bir göktürk uydusu tasarlandı. onda bile dış ülkelerin tepkisiyle karşılaşıldı. o tepkilerin gelmemesini sağla, sonra uzaya çık. olmuyorsa, uzaydan çok önce listeye alınması gereken şeyler var demektir.
çıksak bile yapacak bişi olmamasıdır. elektrik yok, su yok, yol yok, medeniyet yok. aaa milyonlar harcadık uzaya çıktık demeye ne gerek var. kıçımıza mı giriyor paralar. hem sıkılırım ben uzay da.
(bkz: icat çıkarmayın)
ya bu ülkede şarkı söyleyen adamın götü tavana değdiğini düşünürsek uzaya çıkanı düşünsenize bi. bu ülke o kıvamda değil henüz. herkes kendini bi bok zannetmekte hiçbir şey olamadan.