Hava ve uzay araçlarının tasarımı ve yapımı, bunların uzaya gönderilmesi, araçların yerden izlenmesi, araçlarla haberleşme vb. işleri yapan kişidir.
GÖREVLERi:
Sivil ve askeri kuruluşlarda;
-Yer çevresinde yörüngeye konulacak insanlı ve insansız uydu ve diğer uzay araçları ile bunları yörüngeye koyacak roketler üzerinde araştırmalar ve deneyler yapar,
-Uydularla haberleşme amacıyla çalışmalar yapar,
-Bunun yanında, akademik kuruluşlarda şu proje ve endüstriyel faaliyetleri yürütür:
·Sayısal akışkanlar dinamiği olanaklarının geliştirilmesi,
·Dış yapı-gövde aerodinamiği etkileşimi,
·Yapay zeka geliştirme,
·Hava-uzay elektroniği ve optik sistemler,
·Telemanipülatör tasarımı ve kontrolü,
·Lazer ile ölçüm ve izleme sistemleri,
·Uydu dinamiği ve kontrolü ,
·Paralel ve gerçek zamanda veri işleme,
·Robot tasarımı ve robot teknolojileri,
·Uydu izleme anteni vb,
·Gerçek zamanlı yapay zeka yazılım araçları,
·Robot projesi danışmanlığı.
sanıldığının aksine, makina mühendisliğinin bir alt dalı olan, genel mekanik ve dinamik eğitiminin yanında akışkanlar mekaniği ve aerodinamik gibi hava-uzay disiplinlerini de kapsayan, mezun olunduğunda iş bulma probleminin yaşanmadığı, mühendislik ile ilgili son teknolojinin ve gelişmelerin sürekli takip edilmesi gerekli meslek grubu.
diger tum muhendislikler gibi "makine muhendisliginin bir alt kolu" oldugu iddia edilerek bizleri sasirtmayan muhendisliktir. ne kol varmis abi bu makinede masallah... uzay lan bu.. koca kainat senin kolunun altina nasil sigdi acaba?.. ilahiyat fakultesi "o bizim alt kolumuz" dese o da mantikli olabilir aslinda. sahsen ben daha cabuk ikna olurum.
uzay mühendisliği, dünya çevresindeki uzaydan, ekonomik, bilimsel ve teknolojik amaçlı hizmet ve ürün sağlamayı amaç edinen bir mühendislik dalıdır. uzay mühendisleri, sivil ve askeri kuruluşlarda, dünya çevresinde yörüngeye konacak insanlı ve insansız uydu ve diğer uzay araçları ve bunları yörüngeye koyacak roketler inşa etmeyi, bunların görev, yol ve planlarını hesaplamayı, bunları sürekli kontrol ederek, görevlerini yerine getirmelerini sağlayan mühendislerdir.
uzay mühendisleri, uzay araçlarında yapılacak bilimsel ve teknolojik amaçlı deneylerin gerçekleştirilmesinde, uyduların haberleşme amaçlarıyla kullanılmasında ve dünya ile ilgili birçok sivil ve askeri hizmetin gerçekleştirilmesinde de yararlı olurlar.
türkiye'de yalnızca itü de olan bölümdür.bölümün %100 ingilizce olacağı söylentileri almış başını gitmektedir. her ne kadar yeni gelenlere vuracağı söylensede korkmaktayız.
Ciddi ciddi okumayı istediğim bölümdür. Türkiye şartlarında iş sıkıntısı olmasa bir dakika beklemeden geçiş yaparım puanım yetmiyorsa hazırlanırım yine. Ulan amınakodugumun yerinde ilgi duyduğumuz mssleği yapamıyoruz ya.
Geçenlerde ituden uzaya gidecek bir öğrencinin okuduğu bolumdur. iş goruşmesini hayalimde canlandırıyorum da
Hiç ülke dışına çıktınız mı?
-Evet.
Nereye?
-Uzaya.
Ulan hiçbir firma reddedemez bu çocuğu.
bu sene tercih edecek olup vazgectigim bölüm. iyikide vazgecmisim zaten makine müh. türemiş bir bölüm iyikide makine müh gitmisim. ayrıca sıralaması epey ilerleyen bölüm.
türkiye'nin yarısı gibi işletme mi okusun amk ? okudun da ne oldu işletmeyi ilk alacağın maaş taş çatlasın 2 lira. onunla da git götünü sil. uzay mühendisliği diyerek en azından spesifik bir bölüm okuyacak çocuk. bir uzay şovalyesi olarak destekliyorum evladım devam et. iş bulamazsın iş bulamazsın bok bulamaz bulursun koçum bakma sen aldırma devam et.