pek umrumda olmayan karanlıktır. bu uzay şeysine önem veren bir ülke olsaydık merak edebilirdim belki yada ne bileyim bu işlere yatırım yapan bu işler için bilim adamları yetiştiren buna bilmem kaç milyon dolar para ayıran bir ülke olsaydık evet bunu düşünürdüm. fakat şu an ki gidişat önümüzdeki 14574829646282418663842635724816 yıl içinde bu uzay şeysine pek önem vermeyeceğimiz/veremeyeceğimiz yönünde. o sebepten koy götüne gitsin mod on !
salak misiniz amk, evrenin yasi x isik hizi = gorebilecegimiz max uzaklik. Sonrasi karanlik cunku oradaki isik henuz gelmedi, acaba o karanlikta ne var diye dusunup bir de dedikodu yapiyor amk saksilari.
(bkz: observable universe)
evren sürekli şişen bir balon misali sürekli genişlemekte olup bir başı ve sonu yoktur. şuan ki teknolojik imkanlar dahilinde evrenin uç noktası diye bir yer yoktur. gözlemlenemez. gözlemlenebilen kadarı 13.7 milyar ışık yılına tekabül ediyor. onun ötesini göremiyoruz çünkü teknolojik imkanlar bu kadarına izin veriyor
Türkiye Ortalamasına göre bir erkek olarak yaklaşık 77 yıl ömrüm olacak, onunda zaten bi kısmını harcamıs durumdayım, bugün uzay mekiğine bineyim desem, bilmem kaç milyon ışıkyılı ötedeki bilmem ne yıldızına gidip gelmem bile on yıllar alır, onun içün bana ne uzayın sonsuz karanlığından arkadaş der ve bir adım ötemdeki gerçekçi olan şeylere bakarım.
Bilim adamları şu anki gözlemlenebilen evrenin en son noktasında sadece karanlık olduğunu bu karanlık noktadan sonrasının bilinemediğini itiraf etmişlerdir.
Sizce o karanlık içerisinde ve sonrasında ne olabilir sorunsalı.