Hep sahip olmak istediğim oyuncaktır. Ama babam ne yazkki almadı bana o oyuncağı. Bir keresinde oyuncakçıdaydık. Babamdan bana bu arabalardan almasını istedim. Kabul etmeyince ağladım... Ağlamaz olaydım. Üstüne bir ton da dayak yedim.
70li yıllarda doğan çocukların genelde duyduğu, çok azının gördüğü, küçükken hep sahip olmak istediği oyuncak. bırakın almayı, çok çok azı dokunabilmiştir. kıymetini bilin lan bugünlerin.
küçükken dedem almanyadan getirirdi bana her sene 1 tane, başka kimsede yoktu o zamanlar. kabloluları vardı herkeste, ben wireless takılıyordum çok kıskanırlardı. keşke şimdiki çocuklar da pc ile ps3 ile xbox ile değil de bunlarla büyüyebilseydi.
ilk kez 5 yaşında kablolusu ile tanıştığım ardından kablosuz antenlisine kavuştuğum ve senelerdir bitmek bilmeyen tutkum.. gerçek arabadan bile daha eğlencelidir.
hele çok hızlı olanları var ki almak için aileyle kavga bile edilir.
Küçükken hep almayı isterdim. Geçen doğum günümde hediye olarak geldi. Harika birşey. Üzerinde çalışılıp mantığı çözüldükten sonra kendi arabanızı da tasarlayabilirsiniz.
uzak yakın kavramı yaratan oyuncakların erkek çocukları için en önemlisidir. aslında uzaktan kumanda tartışılır bir konudur ama bu tartışma oyuncağın havasını hiç bir şekilde bozamaz.
bit pazarından babaya aldırabilmek için bir dönemki gençliğin kıçını yırttığı, hele ki uzaktan kumanda kablosuz ise tadından yenmeyen oyuncak araba. şimdiki gençler uzaktan kumanda yerine bilgisayarına gaz pedalı ve direksiyon aldırıyor ya ben ne diyeyim.
ayrıca o döneme ait çocukların hayallerini süsleyen bir diğer oyuncak çeşidi için:
(bkz: akülü araba)*
şimdilerde sadece ileri geri gidenleri pek kesmez erkekleri.Benzinlileri çıkmıştır bunların.Hobi olarak ilgilenenler hatta yarış turnuvaları bile yapılmaktadır.Bursa da en son bosch fabrikası organize etmişti.
80'li yıllarda bir erkek için hayalleri süsleyen oyuncak olan uzakta kumandalı arabanın kızlarda eşdegeri ise konuşan bebektir. daha da muhtesem olanı ise gelinlikli konuşan bebektir.