ego manyağı insanoğolunu çok güzel özetleyen özlü sözde diyebiliriz. sen ona daha çok yaklaşmaya, kendini paylaşmaya başladıkça onun sende gördüğü açıkları suistimal etmesidir. aslında bu söze binayen ;
(bkz: samimiyet ciddiyeti bozar) sözü insan yaratığı ile durman gereken mesafeyi her seferinde hatırlatır. fakat içimizde ki iyilik bize teslim olmayı, o insan karşısında savunmasız ve gerekirse küçük düşürücü durumları gözardı etme durumu yaratır.
çok çok iyimser bir kişiyi bile en sonunda ''ama yeter artık bende sert konuşucam'', ''bundan sonra böyle'' gibi düşüncelerle genel olarak insanlara olan bakış açısına tecavüz etmiş veya içinde ki iyiliği tüketme noktasına gelitirmiş olabiliriz. bu düşüncelerde zamanla yerini zihinde oluşan şu baloncuklara bırakır ;
-hmm... x bana şunu dedi bende şöyle dersem üste çıkmış olurum.
-off bugün y ile konuştum iki laf söyledim çocuğun ağzı değişti. bundan sonra benle konuşurken iki kere düşünecek.
mesafe oluşturan, kişi egosal düşünceleridir. bunlar ailenden de geliyor olabilir veya modifikasyonun bir sebebi de olabilir.aslında bu iyi niyeti öldüren insan tiplerinin genel hastalığı passive agressive dir. siz onlara her el uzattığında, kolunu büküp, arkana geçip düzmeye çalışırlar.
zamanla bu iyi niyetler yerini, insan ilişkilerinde ki taktiksel savaşa ve zamanla en kötüsü yalnızlığa, itilmişliğe, kaybolmuşluğa bırakmıştır ki ; bu insanlar hayatın her alanında kendilerini kanıtlama ve varoluşunu ispatlama çabasına girer.
lafı fazla uzatmadan zakkum-hipondriyak şarkısının bir kaç mısarasına bırakıyorum;
''aslında aslında dostluklarda kardan adam gibidir, eriyecekleri bile bile inşa edilir...
hıhh..kapım neden hiç çalmıyor artık,
fotoğraflarda ki insanları hatırlıyor muyum?
isimleri neydi? bunların yüz..yüz..yüzleri çok tanıdık,
yalnız kalmak bir ilaç mıdır yoksa hastalığın ta kendisi mi?
ışığı görünce hemen karanlığa kaçıyorum böcekk böcekkkler gibi..
bişeye çok uzun süre bakarsan onu görmeye yavaşlıyorsun,