5 kere sigara bıraktım en zor kısmı nedir diye sorsalar o ılk gunu sabah kalktında sıgara ıcmeden durmayı başarmak derim cunkı benım gozler açılmadan daha eller refleks olarak sıgaraya gider nerdeyse uyanmadan 10 dakka önce ruyamda yakıcam..
sabah kahvaltısını yapamayanlardır. sigaranın iştahı kesmesiyle aç kalırlar. sağlığını bozmak için elinizden geleni yapıyosunuz. sonra doktor doktor geziyosunuz. içme yarım saat sabret. ha illa yalnızsan sigara konuşup dertleri dinleyen bi varlık değil. onun yerine evde saksı çiceği yetiştir, balık besle. su kaplumbası besle. senin o çekdiğin dumanı bile solumakta zorlananlar var.
ayrıca (bkz: alo 171)
aidiyetinin tütünde tamamlayan, akşam yaptığı işi bi de sabah yapan adamdır. kalp krizi geçirdiğinde, stent takmak için içine girilmiş damarının üstünde, kasıklarında duran 5 kiloluk ağırlık baskı rahatsız etmeye başlayınca mallık yaptığını anlamaya başlayacaktır. gerçek bir hayat tecrübesinden alınmıştır.
bu durumdan pek şikayetçi değillerdir. durmadan sigara içerek ankara dan londra ya kadar yürüyebilirim. olduğu kadar. sigara boşlukları dolduruyor sadece. sigara zararlı ama sigarayı bırakmak direkt olarak yararlı değil. ek olarak kişinin yaşam tarzıyla alakalı durumdur çoğu zaman. tek yaşıyorsanız, bu, yaşam tarzının eline verdiği bir sonuç olur kişinin.
son olarak, büyük balık küçük balığı yer ama üstüne sigara içemedikten sonra pek de anlamlı değil.
sabah kahve ile illaki bir adet tüketen insanlardır. sonra kahvalti yapılır, tekrar yakılır. keyf verir ama aynı zamanda da zarar verir. ee herşeyin bi bedeli vardır diye düşündürür. *
bir kahvaltı öncesi bir de kahvaltı sonrası içer sigarasını bu kişi. yatakta sigara içmenin keyfini hiçbir yerde bulamaz bu kişi. üstelik benimdir bu kişi.