Dünyadaki 7 milyar insanı oraya taşıyıp pay etsek, kelle başı yaklaşık 4.5 dünya büyüklüğünde arsa hakkımız olurdu. O kadar büyük o kadar devasa o kadar ihtişamlı...
simdi aga, bunun içine 5 milyar tane güneş sigiyormus. güneşin içine de 1 milyon dünya sigiyormus.
ya harbiden dünya düz aq, nasa bizi kolpaya getiriyor nasilsa bunlar bir sikten anlamiyor diye. tee galileo dan beri illuminati'nin oyunlari bunlar yani.
ya da dinler kitaplar hikaye, olay çok baska aq. vereceğimiz hesap öyle ufak olmayabilir yani.
simdi bak dunyayi bir portakal kabul et de büyüklüğü daha rahat anla. bir kasanın içine en fazla 50 tane portakal sığar, bir kamyon dorsesine varsın 1000 kasa sığsın eder 50 bin portakal, 1 milyon portakal 20 kamyon kasasına sığıyor yani. bu daha güneş hacı, 5 milyar tane de bundan yapacaz. yani bize tam 100 milyar kamyon dolusu portakal gerekiyor. 1 portakal dunyaya denkse eger 100 milyar kamyon dolusu portakal bu yildiza denk.
peki 100 milyar kamyon da nedir aq dedin, onu da kafanda canlandiramadin doğal olarak onu da anlatayim.
istanbul trafiği diyorsun ya, istanbulda kayitli arac sayisi 3 milyon, hadi disardan gelen gidenle olsun 5 milyon.
turkiyedeki arac sayisi ise 20 milyon.
dunyadaki yaklasik otomobil sayisi ise 1 milyar. hadi bi o kadar da kamyon ivir zıvır ekle olsun sana 2 milyar.
bak dunyayi 1 portakal ile sembolize edersek bunun büyüklüğü dunya uzerindeki tum motorlu arac toplaminin 50 kati kadar kamyonun kasalarini dolduracak kadar portakala denk.
ve bu sadece bir yıldız olum, anlatinca evrenin tamami bu yildizdan ibaretmis gibi saniyorsunuz ama degil, bu senin benim vücudumdaki bir hücre bile etmiyor evrene göre.
evrendeki tahmini yildiz sayisi 1,000,000,000,000,000,000,000,000. sayi bu, matematik yetmez okumaya. bizim az once hesapladigimiz rakamlar 9-10 sifirli rakamlardi, bunda 24 tane sıfır var amk.
bu kadar yildiz var evrende irili ufakli, peki bunlar evrenin % kacini kapliyor ? %4 sadece. yüzde dört aq.
yüzde 96 si ise adina bosluk mu dersin karanlik madde mi dersin ne dersen de ondan.
molekuler parçacıklara girersek de şimdi anlattikca "ulan evren benim aq herhalde" dersiniz, bunlarda buyukluk ne kadar coksa onlarda da kucukluk o kadar cok.
simdi bu kadar anlattin nereye baglayacaksin aq diyeceksiniz, şimdi hacı büyüklük muhabbetini bir sayı doğrusu gibi düşünün, + sonsuzdan - sonsuza gidiyor, bizim bulunduğumuz nokta ise tahmini olarak 0 noktasi, yani buyukluk ve kucukluk kavramlarının tam ortasindayiz ebat olarak.
şimdi bu kadar etkisiz elemanken, gücümüz aklımız kabiliyetlerimiz bu kadar kısıtlıyken, siz ciddi ciddi bu kadar inanılmaz büyüklük ve küçüklüklerin bir tanri tarafindan, sirf siz götü boklu insan ırkının icki icmesinin, seks yapmasinin falan denetlenmesi icin yaratildigini mi söylüyorsunuz ?
cidden buna inaniyor musunuz aq ?
bu neye benziyor, iki tane karıncanın maç yapması için amerika kitasi büyüklüğünde bir stadyum yapmaya benziyor, sizce mantıklı bir hareket mi bu ? yani biz dünyayı bile daha dolduramamisken hatta kesfedememisken bu kadar buyukluk ne işe yariyor olabilir madem butun evren bizim icin kurulduysa ?
o yuzden ağalar ya bu allah tanri yehova din kitap peygamber isleri yalan, sizi bizi kandirip birileri 60-70 senelik ömrünü sefa içinde geçiriyor, ya da bir tanri var ama bizim bildiğimiz günah sevap işleri hikaye, bu kadar büyük bir tezgah kurduysa hesabi da bir o kadar büyük olacak demektir.
o yüzden boyle din kitap islerini cok kafaya takmayin, portakallari dusunun (meme olanlar değil aq) dunyayi dusunun bu yildizi dusunun evreni dusunun atomlari dusunun, sonra ulan biz neyiz ki bu evrende aq diyin, derdimi sikeyim diyin, rahat edin takilin.
acaba ışık bunun etrafinda dönmeye kalksa bir tur atması ne kadar sürer.
veya ortam sıcaklığı ve yerçekimi yaşayabileceğimiz derecelerde olsa ve yakıt sorunumuzun olmayacağı bir arabamız olsa saatte 100 km hızla giderek bunun cevresinde 1 turu kaç yüzyılda/bin yılda atabiliriz ?
ne kadar büyük olduğunu hatırladıkça, tüyler ürperten yıldızdır.
düşünsenize, evrende neredeyse bir toz parçası bile olamıyorsunuz o derece büyük, dünyadaki kum tanelerinden fazla yıldız var evrende, bu iç ürpertici değil mi yahu?
uzaylılara inanmayanların birdaha düşünmesini istiyorum, o gezegen koşullarında da yaşayacak canlılar kesinlikle türemiştir, canlılık belirtisi kesinlikle tek dünyada yoktur.
şunları düşündükçe, yaşama hevesim kaçıyor, bilinmeyen her zaman cazip olmuştur ve gizemler çözülmek için vardır ancak, daha büyüğü çıktıkça benim içim iyice kararacak gibi hissediyorum...
fazla mı korkağım?