pek teknik olmasa da yerinde kullanılan ataklarla donatılmış Davul partisyonlarına aşık olduğum, hetfield vokalinin en üst düzeye çıktığı, Jason abinin cümle aleme back vokalde inanılmaz sikici bir insan olduğunu mırıldandığı load incisi. Tamam bu kadar tanım yeter size siktirin gidin şimdi.
metallica'nın en sanatsal ve farklı, özgün işlerinden biri. yaratıcılığı körüklediğine çok şahit oldum.
lounge versiyonu da iyidir. the buddha lounge adlı bir grubun işiydi sanırım.
klibini izledikten sonra metallicanın acaba illuminati ile bir bağlantısı mı var diye düşündüğüm şarkı. klip bir klipten çok ayin videosuna benziyor. klibin başında yılanın yere düşüşü var ardından yılana dönüşmüş insan figürü, lucifer figürler falan.yıllardır her gün dinlediğim grubun hakkında bunu ilk kez bugün fark etmiş olmam ayrı garip.
klibi ve s&m versiyonu ile güzelliğine güzellik katmış metallica şarkısı.
--spoiler--
Where do I take this pain of mine
I run but it stays right by my side
--spoiler--
klibinde çarmıha gerilen kişinin cliff burtona benzerliği dikkatimi çekmiş süper şarkı.ayrıca lars'ın 23 nisan ve 19 mayıs etkinliklerinde uzun yıllar başarıyla trampet çaldığını anlıyoruz.haa şarkıya çok iyi gitmiştir o ayrı.
1996 yılında, en iyi metal müzik videosu ödülünü almış olup; james hetfield ve lars ulrich tarafından yazılıp bestelenmiştir. nirvana' nın smells like thin spirit' ini de anımsatır.
not: bilinen yanılgıların aksine james hetfield, annesini küçük yaşta tarikat inançları yüzünden kaybetmesiyle başlayan ruhsal bozukluk nedeniyle, sürekli psikolojik şarkılar yazmıştır. annesini kaybetmesini, babasının geri düşüncelerine bağlar. ve babasına büyük öfke besler. yakın zamana doğru babasıyla tekrar görüşmeye başlayan james hetfield bu durumun aralarında bir soğukluk olarak estiğini sıkça belirtmiştir. bu şarkıda ne derece yansır; sözlerini bilerek okuyanların yorumuna bırakıyorum.
ayrıca until it sleeps 1996-2000 arasında farklı tempo ile, 2000-2009 arasında ise farklı tempo ile konserlerde çalınmıştır. nedeni ise, geçiş şarkısı olduğu için yavaş ve hızlı parçalara rahatlık sağlamasıdır.
klibinde kötülüklerin insanın içine nasıl girip yavaş yavaş onu nasıl tutsak ettiği anlatılır bunun için de en basından kanser gibi virüs olan şeytanın damarlara girmesinin tasviri ile anlatım başlar...