aslen orhaneli,keles,harmancık yörelerinden olan üniversiteli gencligin kurmus oldugu dernek,su anda ne alemdedir bilemiyorum,galiba bu yörelerden de tek yazar benim sanırım.
*Uludağ üniversitesinde 2007 şenliklerinde yörük kültür çadırında gözleme satışı ve kültür tanıtımı yapıldı.
*Dağderin 20. yıl büyük danışık gecesinde etkin olarak yer alındı.
*4 Dağ ilçesinde rehberlik günleri düzenlendi.
*Geleneksel Kocayayla Şöleninde çadır açıldı, yöresel açık hava fotoğraf sergisi yapıldı.
*Keles-Belenören kiraz-vişne festivaline gidildi.
*Yeni dostluklar ve birbirlerine her konuda yardımcı olacak arkadaşlıklar gelişti.
*Halihazırda Bursa-Harmancık ilçesine kütüphane kurma çalışmaları projeli ve resmi olarak devam etmektedir.
ve 26 Ağustosta Keles-Kocayayla'da Ünidağ pikniği yapılacak.
Ünidağ 4. Dönem yönetim kuruluyla birlikte oldukça büyüdü. rehberlik faaliyetleri, sayısız ziyaretler, illerde düzenlenen iftar yemekleri gibi sayısız faaliyete imza attı.
25 Ağustos 2007 tarihinde Hatice Kabran'ın görevi bırakmasıyla yapılan olağanüstü genel kurulda Mustafa Şahin 4. Dönem Ünidağ Başkanı seçilmiştir. 2008 Şubat ayı Olağan genel kuruluna kadar geçen kısa sürede Ünidağlıların güvenini kazanarak şubat ayında tekrar başkan seçilmiştir. Kendisine hayırlı olsun denilmiştir.
Ünidağ Basın Yayın Komisyonu Başkanı Yunus Emre Coşan Radikal Genç'te Ünidağ'ı tanıtmıştır.
Dağın Ardındaki Emek: Ünidağ
Ülkede her dağın ardı birbirine benzemiyor elbette. Gelin sizinle Gabar Dağı'ndan Kayalık Dağları'na zıplamadan bir de Uludağ'ın ardına gidelim.
Bursa'nın Uludağ'ının ardında kalan dört dağ ilçesi ve bu ilçeleri çevreleyen dağ köyleri var. Bu yöreye Marmara bölgesi içerisinde Dağ Yöresi deniliyor. işte dört dağ ilçesini ve köylerini elinize alıp evire çevire döndürdüğünüzde sağlam bir ilçe ancak ortaya çıkabiliyor. Elverişsiz arazi koşullarının yanına şimdilik para etmeyen eşsiz bir doğa güzelliği yapışıyor. Bursa'nın Orhaneli, Keles, Büyükorhan ve Harmancık ilçelerinde iki yılı aşkın bir süredir emeklemeden yürüme aşamasına gelmiş ve bugünlerde koşmaya hazırlanan bir topluluk var.
Ülkenin dördüncü büyük kenti Bursa'da garip bir yöre... Kültürünü yaşayan, geleneklerini sürdüren nadir yörelerden biri... Orhan Gazi ile Nilüfer Hatun'un rivayetlere göre düğünlerinin yapıldığı Kocayayla ve bu yaylanın çamlarına gerilen beşiklerde sallanan 1. Murad Hüdavendigâr ile Yakup Çelebi Han... Tarihi, kültürü ve doğasıyla dolu dolu bir yöre; işte bu yörenin kalkınmasına ve eğitimine kendilerini adamış bir gençlik, Ünidağ. Ünidağ Dağ Yöresi'nin üniversitelilerinin oluşturduğu bir sivil toplum örgütü. Kardeşlerinin ellerinden tutmak ve büyüklerinin karanlıkları yırtan feneri olmak istiyorlar. Bine yaklaşan üniversiteliye ulaştılar, tabi bize de. Yöreden çıkıp okuyan tüm arkadaşlarıyla birlikte eğitimde, ekonomide, ulaşımda geri kalmış ilçelerini ve köylerini yani batının doğusunu yüceltmek istiyorlar. Bu amaçla çalışıyorlar...
Üretiyorlar; içlerinde mühendis, doktor, eczacı, avukat, savcı, öğretmen, siyasetçi vs. olacak bir sürü yürekli genç var. Ülkede söz sahibi olacak bürokratlar var. Hiç birinde doğduğu toprakları unutmak gibi bir düşünce yok. Liselere, üniversitelere hazırlanan kardeşlerine rehberlik ediyorlar; geçecekleri yolları temizliyorlar. Yöresel şenlikleriyle kültürlerimizi yaşatıyorlar, kitap topluyorlar, okumayı özendiriyorlar. illerdeki temsilcilikleriyle öğrenci arkadaşlarına yardım ediyorlar. Yöreden yetişmiş büyükleri sayesinde ihtiyacı olanlara burs temin ediyorlar. Birbirlerinden sürekli haberdarlar. Kim kendilerine ulaşsa yardım etmek istiyorlar.
Memleketin yeşeren dağlarına bahar getiren bir gençlik; Yörük kültürünün tadına doyulmaz misafirperverliğiyle ağırlıyorlar dostlarını. Bir de internet siteleri var onlarla olmak isteyen herkesi bekliyorlar. Çünkü yerelin evrenselin bir ayağı olduğuna inanıyorlar… Ülke için kalkınmamış yöre kalmasın istiyorlar. Üniversiteli Dağlılar Dağ Yöresi'ne sizi de bekliyor... http://www.unidag.net
bugün Ankara'da bir tanışma toplantısı düzenlemiş ve gözüme önemli bir oluşum gibi görünmüştür. hedefleri oldukça ciddi ve amaçlarına da gayet sadıklar. ben de artık bu oluşumda yer almaya başladığımdan gözüme daha bir hoş gelen topluluk.
25 Ağustos 2007 - 1 Şubat 2009 tarihleri arasındaki 15 aylık ve iki dönemlik süreçte Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yaptığım kurum. Ekibimiz sayesinde ÜNiDAĞ önceki dönemlere kıyasla % 70 büyümüştür.
şuanki başkanı Reşat Karış tır. güzel de etkinliklere imza atmıştır kendisi.köylerdeki çocuklara maddi ve manevi destek sağlayıp nerden geldiklerini asla unutmayan,bin kilometre öteden duruşlarıyla bakışlarıyla ben dağlıyım diye bağıran gençlerin oluşturduğu bi topluluk. tebrik edilesi etkinliklerine zaman zaman pasif olarak katılıyorum, eğleniyorum.