33 kilometrelik çanakkale- lapseki yolunun tam ortasında bulunan yolun biraz içerisinde kalan (ki eskiden yol içinden geçerdi) belde dir. Lapsekiye bağlıdır. nufusun hemen hepsi tarımla gecinir. belediyesi mevcuttur. eski yıllara göre dağ köylerinden goc aldıgından nufusu artmıstır.
ziraat bankasının bir şubesi vardı eskiden. şu an görenleri şaşırtan bir belde için cok cok buyuk güzel bir camisi vardır.
rahmetli celal bayar'ın memleketi olmakla birlikte, celal bayar'ın anıt mezarının ve kendisi adına müzesi ile kütüphanesinin buluduğu, gemlik'e 4 km. mesafede bulunan 250m. rakıma sahip güzel bir beldemizdir. halk arasında köy olarak anılsa da belediye statüsündedir. kısa ve düzgün bir yoldan varıldıktan sonra insana adeta boyut değiştirmiş hissiyatı verir, zira hala evlerin çoğu eski osmanlı mimarisine sahip evlerdir. dört tarafı zeytinliklerle çevrili olup, son derece güler yüzlü insanlara sahip, tertemiz, yemyeşil bir vatan toprağıdır.
Çanakkale'nin şeftalisi ve kirazıyla meşhur olan ve bu konuda ün yapmış kasabası. içtiğimiz aroma meyva sularının kaynağı. köklü bir tarihi vardır ayrıca.
bursa'nın eski mahallelerinden biridir. gözünüzde canlanması açısından söyleyecek olursam daracık kaldırımlar büyük parklar karşınızda uludağ'ın etekleri temiz hava canayakın komşular istanbul'un samatyası mı desem kuzguncuk mu desem ne desem neler desem...nerden mi biliyorum? dile kolay dört senem oralarda geçti. hey gidi günler hey!
çanakkale ili lapseki ilçesine bağlı belde
şeftalisi istanbul da bursa şeftalisi diye satılır
işi bilenler en iyi şeftalinin burada yetiştiğini söyler.
çanakkale ili lapseki ilçesine bağlı 2.500 nüfuslu belde. şeftalisi ile meşhurdur ve bu bölgede üretilen şeftaliler coğrafi işaret ile tescillenmiştir.
dün akşam inna konserinin de olduğu yerdir. evet, köy gibi yerde inna konser verdi. tarihe de tanıklık ettik.
festival detayları ve 3 gün sürecek konser programı-aktiviteler için;