üniversitede güzel kadınların ve yakışıklı erkeklerin daha sıklıkla bulunduğu bölüm. ama çok da lazım değil, bitirince bankacı olma ihtimaliniz dışişleri bakanlığına girme ihtimalinizden daha yüksek. muhtemelen uluslararası ilişkilerle alakasız bir kurumda çalışacaksınız. okurken de borçlar hukuku da okuyorsunuz, uluslararası politika da. bi tuhaf yani. ortaya karışık bişey olup çıkıyorsunuz mezun olunca.
Halen garantisi yok densede çalışanı vezir edecek bölüm. Devlet ayağı açısından pek şanslı bir bölüm değil ancak özel sektörde piyasayı yardırmaya müsait. Mezun olduktan 1-2 yıl içinde kendinizi ispatlarsanız manyak ortam yaparsınız. 9 eylül uluslararası ilişkileri kazandım tutmayın beni.swh
Genç insanlara yazık edilmiş bir bölüm. Zira öyle bir uluslararası format gerçekten olsaydı, ABD Birleşmiş milletlere rağmen ırak'ı darmaduman edemezdi. Ders 1- Demek ki neymiş: güçlü olan haklı olurmuş, hukuk da çok gerekirse kılıfına uydurulurmuş.
iiBF VEYA SBF' DE BiR BÖLÜMDÜR. mezunların Bazıları da dış ticaret müsteşarlığında ateşe olarak yurt dışındaki temsilciliklerde çalışır. Diplomat olmasa da A kadro olarak bakanlıklarda çalışan pek çok mezun vardır. önemli olan kahvede otup politika yapan insandan farklı olarak donanımlı olmak. Donanımlı olursan hangi bölümü bitirirsen bitir tatmin edici bir işin ve maaşın olur. Üniversitenin kantini kadar kütüphanesi de var.
işsiz yuvası. ulan bu bölümden her yıl binlerce kişi mezun olur bunların yüzde 5'i diplomat olur gerisi asgari ücrete talim. devletin bir yılda alacağı diplomat sayısı 3-5 civarı zaten.
bölüme her giren öğrenci, mezun olduğunda bir büyükelçi bir diplomat olacağını sanır. Lakin Büyük bir çocuğunlugu işsiz olacaktır. (verilere göre en çok işsiz veren bölümdür)
edit:hala eksi veriyonuz. Bende bu bölümdeyim size bir realiteden sözediyorum.
Hukuktan sonra, bu yıl gidilesi bölümdür. Aslında hukuk gereksiz, en güzel bölüm bu benim için. Bilgi sahibi olan, okuyan ya da mezun olan varsa lütfen yardımcı olsun..
iibf icinde bulunan guzel bolumum. mumkunse ingilizce egitim veren universitelerde okunmasi lazim. ingilizce bilmek allahin farzi bu bolum icin. hatta ustune bir dil daha atmak lazim en azindan. ornegin rusca.
her şeyden biraz, birazdan da çok şey bilmen gereken bölüm. öğrencisi olarak da çok net söyleyebilirim ki okuması zevkli bir bölümdür eğer güncel olaylar ilgiliyseniz. Ve ve ve o soru mezun olunca ne olacaksın abi sorusunu asla sormamanız gereken bölüm. Açıkça söyleyeyim biz de bilmiyoruz.
okumayanın kıskandığı okuyanın zevk aldığı bölüm her ne olursa olsun bilgi hazneniz genişler bakış açınız ufkunuz genişler iş bulamk bulmamak şanstır avukat olup işsiz olanlar da var o mevzuya girilmesin.
bu bölümde okurken güncel olayları, makaleleri, bazı siyasi programları vs. iyi takip etmek gereklidir. en azından ilk dönem için çıkarımım bu. yoksa aldığınız dersler sizin için giderek anlamsız hale gelmeye başlıyor.
"Ne olacaksın sen şimdi?" diye soranlara, "başbakan" diye cevap verdiğim bölümüm. bazı insanların düşünceleri o kadar sığ ki, siyaset fakültesinde okuyorsan ya başkabakan olursun ya cumhurbaşkanı.
açıköğretim uluslararası ilişkiler bölümünde görülen dersler şu şekildedir;
1. sınıf
davraniş bilimlerine giriş
iktisada giriş
genel matematik
uygarlik tarihi
hukuka giriş
türk siyasal hayati
temel bilgi teknolojileri
2. sınıf
siyasi tarih
uluslararasi ilişkilere giriş
istatistik
siyaset bilimi
türkiye ekonomisi
kamu yönetimi
türkiyenin toplumsal yapisi
atatürk ilkeleri ve inkilâp tarihi
3. sınıf
uluslararasi iktisat
idare hukuku
anayasa hukuku
karşilaştirmali siyasal sistemler
güvenlik ve strateji
uluslararasi örgütler
yabanci dil
4. sınıf
türk diş politikasi
uluslararasi hukuk
küreselleşme ve kültürlerarasi iletişim
uluslararasi çevre politikalari
avrupa birliği
insan haklari ve demokratikleşme süreci
türk dili