ilk kez bu yıl düzenlenecek olan ulusal yönetim bilişim zirvesi, yönetim bilişim sistemleri öğrencilerine yönelik bir zirvedir. mehmet akif ersoy üniversitesinde 6-7 mart 2014 tarihleri arasında gerçekleşecek.
Ulusal Yönetim Bilişim Zirvesi ( 6-7 Mart / Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi) izlenimleri
Genel Bakış
Yönetim Bilişim Sistemleri üzerine yapılmış en kapsamlı öğrenci toplantısı olan Ulusal Yönetim Bilişim Zirvesinin yaklaşık 5 ay süren hazırlık aşamasından sonra Mart ayının ilk haftasında tüm okulların Burdurda bir araya gelmesiyle her ne kadar ilk defa yapılıyor olmasının meydana getirdiği aksaklıklar olsada sinerji oluşturmayı başardığını gördük.
2 gün boyunca birçok konuda sektörün içinden insanlarla buluşmak , söyleşilerden fırsat bulunan aralarda sohbet edebilmek yani ekosistemin içinde bulunduğunu hissetmek biz öğrenciler için artı bir değer. Konuların ve söyleşi başlıklarınında güzel seçilmesinin,birkaç nazar boncuğu hariç içinin doldurulmasının etkiside büyük oldu.
Zirve içeriği ve Etkinlikler
Giriştede bahsedildiği gibi etkinliğin konu başlıkları güncel,ilgi çekici ve alanla ilgiliydi genel olarak. Örneğin ; E-Ticaret Kariyer Fırsatları,Silikon Vadisine Nasıl Gidilir?,Mobil Girişimcilik,Yönetim Bilişim Sistemleri Paneli,Dijital Ekosistem ve Sosyal Medyada Var Olmak gibi.
Ayrıca standlar , çekilişler , ekstra aktiviteler , konuşmacılarla sohbet edebilmek için 2. katta hazırlanan alanlar , oyun alanı , fotoğraf alanı , imza tahtası gibi ufak detaylar dahi öğrenciler için zirvenin bir nebze eğlencelide geçmesini sağladı.
2 gün boyunca yapılan konuşmalar, paneller, söyleşilerde genellikle faydalı içeriklerle , öğrencilerle etkileşim yoluna gidilerek sunuldu.
Kişisel Gözlemler
Hazırlandığım ve bildiğim gibi zirvenin ikinci günü ve özellikle Ercüment Büyükşenerin Dijital Medya temalı sunumu benim için zirvenin asıl temasıydı,beklediğimden iyi bir sunum çıkmasıda ekstra mutlu etti. Smartfaceden Oytunun Mobil Girişimcilik konulu sunumu ve BilgeAdamdan Emrah Kozanın Dijital Medyada Kariyer sunumu etkilendiğim diğer sunumlar oldu plase olarakta Atıf Ünaldının E-Ticaret konulu sunumunu yazabilirim.
Beğendiğim mottolar :
-Alkışlamayın , gidin kod yazın.
- Sosyal ağları gerçek bağlantılar kurmak için kullan, Facebook ve Twitter ile yetinme. Slideshareda sunumlarını paylaş, Linkedinde CVni hazırla, çektiğin fotoğrafları Flickrda/Instagramda arşivle Bu ve diğer sosyal ağları blog sayfana entegre etmeyi unutma.
- Blog yaz. iletişim kurmak için kendi hayal, fikir ve yazı dünyana sahip olmalısın. En çok hayallerini yaz, sonra fikirlerini, sektör hakkındaki düşüncelerini ve tespitlerini yaz. Yazdıklarını mutlaka muhataplarıyla paylaş.
- Ben üniversite okuyorum şu an iş güçle uğraşamam deme, sektörde kapısını çalıp sadece sohbetinden bile faydalanacağın değerli yüzlerce insan/üstat olduğunu unutma. Emin ol senden bir çayı/kahveyi esirgemeyeceklerdir.