okulun bütün gelirlerinin akıtıldığı fakültenin hastanesi..
bir zeki insanda umarım tıp fakültesinin ve hastanesinin kullandığı bütün alet ve makinaların mühendislik ürünü olduğunu anlar ve hastanenin yaşaması için mühendisliğin de yaşaması gerektiği görür.
yurtta kaldığım zamanlardı..en yakın arkadaslarımdan biri rahatsızlandığı için ona refakat ederek acile gitmiştik*.onu içeri aldılar.ilk başta acile gelen hasta için işlemler gerektiğinden ben onun adına yaptırdım,tabi bu sırada aklıma ;insan tek başına acile gelmemeli diyordum ve daha birinci sınıf olduğumdan biraz da tırsıyordum *.
neyse efendim işlemleri bitirdikten sonra faidelibilgi nin de dediği gibi her daim kalabalık olan koridorlarda beklemeye başladım.ta ki içerden çıkan asistanın bana arkadasımın test örneğini vererek bunu 7.kata çıkarmam gerektiğini söyleyene kadar.
ben de sanki çok biliyomuşum gibi davrandım ve aldım örneği ..*
biraz sonra anlayacaktım,ust kat koridorlarının, asansörlerin ve de merdivenlerin o saatte ne kadar boş olduğunu..*
(bkz: hastaneden korkmak)*
üniversite hastanesi olduğu için araştırma konusunda belli hastalıklar için kontenjanı olan, tıp eğitimi için kurulmuş hastanedir. içinde piskopat hocaları*, morg cafesi*, çok sayıda temizlik görevlisiyle kalabalık bir sağlık kuruluşudur.
uzun zamandan sonra son iki gun boyunca omrumu yiyen,girisindeki pastaneye bilimum,poğaça ve de çay-kahve için dünyaları verdiğim,o kadar buyuk olarak gorulse bile yogun bakımda yatmasi gereken yakınım*için yer bulamayan,buna ragmen,genel cerrahi kliniklerine postalayıp,bir de ustune ustluk cumbur cemaatin gelip,basinda dikilmesine izin veren,malimsi hemsirelerle,ilginc doktorlari da barindiran buna ragmen,soylendigi itibariyle son donemlerde oldukca gelisme gosterdigi belirtilen,yogun bakim muhabbeti sonrasinda ya tesekkurlerimi borc bilecegim ya da,lanetlerimi yagdiracagim,gecenin 05.00'inda bile o bicim faaliyette olan,okuzumsu buyuklukte,bilmeyenler icin ucsuz bucaksız labirentten farksız,Allah'ın her vakti dolu olan hastane..