harbiden sağlam hocaların bulunduğu (özellikle makina) bi fakülte Büyük ünivdeki hocalarla yarışabilecek nitelikteki bu hocaların öğrencilerede ne kadar bilgilerini aktarabildikleri de tartışılması gereken ayrı bir konu.....
birinci kat erkek tuvaletinin soldan birinci hanesindeki rezervuarında değişik hakaretler barındıran fakülte. pisuvarlar dururken oraya girmemin tek sebebi aşırı dağınık hissetmemdi, tamam; ama neden insanlar esesci'ye yazdıkları eğlenceli mardavalı benim için tekrarlar ki?.. neyse. güldük eğlendik.
duvarları daima pis olan, günden güne kirliliği artan; bilgisayar odalarını bekleyen ,insanlara dik dik bakan psikopat bir kel amcaya sahip olan, en üst katına yeni sınıfların yapılduğı ve arkadaki alanlara da yeni binaların eklendiği fakülte.
bazı hocalarının işte prof böyle olunur dedirttiği güzide fakultemiz.(her ne kadar 101 ve onun tipi sınıflarda sınava girmek işkence olsa da mesela termodinamik sınavları için hiç uygun değil.)
mimarlığın içindeki ufak şirin avlusuyla, geniş koridorlarıyla tam bir mimarlık fakültesi. 2006 yılının bahar dönemi başında ytü mimarlık bölümünü bursa orhangazi kültür parkı projesi için misafir etmişlerdi, ordan biliyorum.
makine mühendisliği bölümün akademik kadrosunda 21 profesör bulunduran fakültedir. Fakat bu profesörlerin hepsi derse girmemektedir. Girmeyenlerden bazıları yönetimdedir ama gerisi ne iş yapar merak edilmektedir.
iibf'nin green cafe gibi bir oluşumu olduktan sonra tost satan dandik kantini halen çekici gelebiliyormuş, ilginç. bu arada tekstil mühendisliği bölümü baya popülerdir, piyasada tutulur...
bünyesindeki elektronik mühendisliği bölümünü hiçe sayan, iplemeyen, diğer bölümler yanında elektroniğe üvey evlat muamelesi yapan, bunu elektronik binası ve laboratuvarlarından da kolayca anlayabileceğiniz üniversite ve buna bağlı fakültedir. bölümün yöneticileri buna neden göz yummaktadır kimse bilmiyor sayın sözlük.
makine mühendisliği mi elektrik elektronik mühendisliği mi iyi diye kararsız kaldığım fakülte. bi yardım eden çıkarsa çok sevineceğim. ikinci öğretim elektrik elektronik mühendisliği öğrencisi olma ihtimalim epey fazla. durum böyle olunca da bilgilenmek istiyor. ikinci öğretim harçları dahil genel hatta özel olarak özetleyebilirseniz sevinirim. mesajlarınızı bekliyorum uludağlı mühendis adayları.
ayrıca toy 12. sınıf öğrencisi değilim. 1 yıl çevre mühendisliği okumuş elektrik elektronik isteyen bir adamım.
edit: evet, ikisini de tercihe yazdım ikinci öğretimleriyle beraber. pişman olursun demeyin de ne derseniz deyin. *