Yüksek ihtimalle bursa teknik üniversitesi bünyesinde açılacak ve hatta ilerleyen zamanlarda mimarlık ve mühendislik bölümlerininde büyük çoğunluğu yeni açılan bursa teknik üniversitesine kaydırılacaktır. Şuan için bursa teknik üniversitesinin doğa bilimleri, mimarlık ve mühendislik fakültesi sayfasında bilgisayar mühendisliği bölümü görülmektedir fakat herhangi bir aktif link yok sadece isim olarak orada duruyor. büyük ihtimalle 1-2 yıl içerisinde aktif olacak ve öğrenci alımına başlayacaktır.
Bu bölümde okuyan arkadaşlar benimle iletişime geçsinler dediklerimdir. Bursa'da kurulan Silikon Vadisi Projesi ile alakalı şirketlerden bir tanesiyiz. Çok güzel projeler var.
bilgisayar, bilişim, yazılım gibi konuların öneminin yeterince anlaşılmadığını ve bazılarının vizyonunun ne kadar dar olduğunu kanıtlayan, mevcut olmayan bölümdür.
yani onlarca üniversite açılacağına, (güya) köklü üniversitelerin kalitesi artırılsa mis gibi mühendisler çıkacak piyasaya ama yok; adamlar ya laboratuvarsız ya da 70 li yıllardan kalma teknik yapıtlarla deney yaparak mezun oluyorlar. gidip bilmem nereye üniversite, rektörlük binası kıl yün açacağına; bursa'ya bilişim fakültesi kurarsın, efendime söyleyeyim mühendislik fakültesindeki laboratuvarları yenilersin ya da eksikleri tamamlarsın.
dünya ile yarış halinde olabilmesi için bir ülkenin üretim gücü olması gerekir. 1940 larda insanlar bilgisayarda program yazıyordu ve şimdi de çoğu ev eşyası, tüm ulaşım araçları ve savunma teknolojileri bilgisayar sistemleriyle çalışırken biz halen en büyük üniversitelerimizden birinde 4 yıllık eğitim veren bir bilgisayar departmanı bulundurmuyoruz. üreteceğin makinanın beynini sen geliştiremezsen ve hep dışardan almak zorunda kalırsan, durumun aynı böyle olur işte.
küçük bir analiz yaptığımızda, görüldüğü üzere geri kalışımızın nedenleri çok açık.. ama ben size söyleyeyim: uludağ üniversitesi'nde bilgisayar mühendisliği bölümü olsaydı, bir lab açarlardı, ona da 25 tane zorlama bilgisayar koyarlardı ve bu bilgisayarlar 2050'ye dek kullanılırdı. bu düşüncemi ütopik bulan olursa, aynı üniversitenin mevcut mühendislik lablarını gezebilir.
insanlar bir taraflarından uydurmuyorlar bu mühendislik dallarını arkadaşlar, hepsi önemli ve hepsini kullanabilendir bugün uzaya çıkan, pozitron çarpıştıran, tıpta, otomotivde, savunmada, gıdada ve ekonomide önde olan.