teoman bittikten hemen sonra çalan dj'in elektronik müziğiyle çoşulmuştur. eve mutlu dönülmüştür. teomanlar bitti, bu girdi direkt. nasıl şaşırdım. müziği duydum nasıl sevindim.
teoman şahane bi performansla şenliği 3. gününde şenlik havasına sokmuştur kanımca. gayet kalabalık, gayet hoplamalı zıplamalı, gayet eğlenceli bir konser oldu.
çello çalan beyefendi gerçekten çok yetenekliydi. teomanın karizmasını solda sıfır bıraktı bi ara. mavi mavi nin girişindeki saksafon da harikaydı. o değil de en son 'yağmuurrr çağırıyoorrr' şeklinde çığlıklar atarken kasten coşmadım. bi baktım ki coşmuşum. gayet başarılı bi konserdi.
karadenizlilerin yine ölümüne horon teptiği şenliktir. bir kere bile durduğu görülmedi şimdiye kadar bunların. bir oturun soluklanın, yok arkadaş, non stop horon. ben yoruldum onların ordaki varlığından artık. allah sonlarını hayır etsin...
karadenizli arkadaşların horon tepme işini çok ciddiye alıp işi vardiyalı olarak yürüttüklerine inandığım uludağ üniversitesi şenliklerinden enstanteneler...
bu kadar organize olmayan bir şenlik bir organizasyon daha yapılamaz herhalde. kardeşim madem hiç kontol yapılmayacaktı isteyen istediği gibi girip çıkabilecekti ne diye o bileklikleri damgaladınız millete. paraya ihtiyacınız varsa söyleyin verelim. nerdeyse yoldan geçeni tutup kolundan şenliğe getirmişler.
dün şenliğin son günüydü ve manganın konserine katılma merakından değil ama başka bir üniversiteden gelen manitamı da şenliğe sokup, son son şöyle bir gezinmek maksatlı şenlik alanına girme çabasında bulundum... bir de baktım girişlerin önünde uzuun uzuun kuyruklar... artizlendim kendi kendime "bizim bilekliğimiz var yauuwww dur hemen yarayım da geçeyim şu kalabalığı" didim. sonra bi baktım bilekliği olmasına rağmen öğrenci kimlik belgesi olmayanı sokmuyorlar... kız erkek diye ayırmışlar, üstünü başını arıyorlar falan... iş bu ya bende cüzdanımı evde bırakmışım. hayat, orda bulunan güvenlikçilere çemkirmem için ağlarını deli gibi örmeye meğersem daha evdeyken başlamış. işin komik yanı da erkek arkadaşımın ne bilekliğine ne kimliğine hiç bakmamışlar, bana gelince ise yok giremessiniz hanımefendi zart zurt... ulan dümbük bu nasıl sistem böyle... kapılara güvenlik görevlisi dikiyorsun ama herif olanlar yaldır yalır geçerken, hatu kişiler mal mal bekliyo girişte bilekliği olupda kimliği yok diye. peki senin bileklik gibi saçma bi uygulama yaparkenki maksadın neydi ey aklı evvel? neymiş efendim kimlik kontrol etmekle vakit kaybı olmasın bilekliğini gösterip hızlı hızlı geçebil diyeymiş. ha bi de o bileklik zırvalığını yapcaz diye herkeşlerden 1 tl toplamışsın. şimdi tüm bu isteklerini yerine getiren mercimek kulunu niye içeri almassın bıre andaval. deli oldum deli, bu deliliğimi orda gösterince bir öğrenci protestosu yaratırım diye çok umutlandım ama arkamdaki kalabalık pek bir fos çıktı, öte yandansa benim vızıldamama dayanamayan güvenlikçi tamam hanımefendi siz geçebilirsiniz dedi.
bu nasıl düzen diye isyan ettim kendi çapımda ben de; yıllardan sonra bileklik diye saçma sapan bi uygulama getirmişsin, bileklikleri en tırt malzemeden yapmışsın ve bunu gören çakal öğrencide kendi kolundan arkadaşınınkine dolaştırarak bilekliği folloş etmiş, 1 bileklikle 55 kişiyi sokmuş içeri sonra bunu farkedip son günde! önlem alasın gelmiş ama bileklikler için de 1 lira vereni bile içeri sokmamışsın bu sefer onu geçtim o bilekliklerin parasını şuraya bağışlıycaz zart yapçaz zurt yapçaz diye palavra sıktıktan sonra, herifin teki parsayı* toplayıp basmış gitmiş göt gibi kalmışsın, güvenlikçiler desen ayrı götelek insan arasında iş birliği yapar, kendilerini bir bok sanıp kendi takdirlerine bağlı olarak istediğini sokup istediğini sokmuyolar, ben böyle organizasyonun taaa... dedirten bir şenlikti bok gibiydi, beni üniversiteden nefret ettirendi, saçma sapan insanların aptal fikirleriyle ortaya konulmuş gerzekçe bir oluşumdu. oh be rahatladım...
fila standında durduğum şenlik. öğrenci olmadığımdan diğer yorumlar kadar bilgi sahibi değilim ama koçfest gelene kadar neredeyse sıfıra yakın, olmayan aktiviteler yüzünden çok vasat geçti. benim gideyim eğleneyim diye bir merakım yok ama koçfest geldiği gibi herşeye katılasım geldi.
güvenliğin beni öğrenci sanıp, kendisinide fbi sanıp gider yapmaya çalıştığı şenliktir. sonra benden çççççoooooookkkk sert bir tepki görüpte geri adım yaptığı şenliktir. arkadaş karşındaki hayvanda olsa biraz nazik olman gerekir. fazla değil biraz!
maNga konseri, marmara'nın gripin konseriyle aynı ana denk gelen şenlik.
can arkadaşlarımdan biri, manga'mı bana duyurmak istemiş telefonla ama; o sırada ben gripin seansındaydım. kötü şans!
nihayet bitti sonunda dediğim şenliktir. şenlik alanı eğlenmek isteyip de eğlenemeyen; şenliğin tadını çıkarmak isteyip de çıkaramayan binlerce öğrevciyle doluydu.. bu sene şenlik sınıfta kaldı o meşhur, dillere destan uludağ üniversitesi bahar şenlikleri namını kurtaramadı bir gün haricinde.
ama yine de birçok büyük üniversitenin bahar şenliğine beş basar bu haliyle bile. 2008 ve 2009 şenliklerine selam olsun buradan.
sadece teoman ve manga konserlerinin güzel geçtiği ve fekat onlarında 1 saatten fazla rötarla sahne aldıkları senliktir.genede komşu illerde ki üniversitelerin festival programını görünce biz gene iyiymişiz a.q. dedirtmiştir o ayrı bi entry konusu.
teoman konseri hariç, olmaz olsaydı dedirten şenlik.. önceden şenlik alanı çeşit çeşit standla dolar, özellikle konserde eğlenemeyenler için alternatif olarak vici, suare standları olur, burası da yetmezse servislerle kalkılır viciye, suareye gidilir eğlenceye orda devam edilirdi. şenliği öğrenci topluluklarının düzenleyecek olması, başlarda 2008 şenliğinin bir eşini yaşar mıyız diye bizi umutlandırmıştı ama şenlik programını gördüğümüz anda umutlarımız yerle bir oldu. seneye acilen okul yönetiminin bu işi yeniden ele alması gerekli bence. en azından adı bile duyulmayan türkücüler, kendileri sahnedeyken boş olan alanın, hemen arkalarından çıkan djle birlikte yağan yağmura rağmen dolduğunu görüp hayal kırıklığına uğramazlar. mezuniyete 2 yıl kaldı, gitmeden dolu dolu bi şenlik yaşasak da içimizde kalmasa.