sözlük yönetiminin böyle bir yönlendirmeye nasıl izin verdiği konusunda şüpheler oluşturan durumdur. aslında durum "evet" ve "hayır"'ın ötesinde "takım tutar gibi siyasi görüş belirtmekle" aynı düzeydedir.
insanlarımız neye evet ve neye hayır diyeceklerini bilmemekte hatta ve hatta eleştirilen 1982 anayasasından daha bok olan bir anayasayla karşı karşıya kalacakalarını görememektedir. 1982 anayasası bu tartışılan anayasaya göre daha demokratik bir anayasadır. öte yandan sırf inandıkları siyasi parti lideri istiyor diye güçlü olduğu tbmm döneminde meclis dışında, parti binasında yazılan ve akademisyenlerin, bilimadamlarının ve sivil toplum örgütlerinin fikri alınmadan yazılan bir anayasa ne kadar demokratik olabilir? halk sırf bu lidere inanıyor diye nasıl bir ülkenin geleceğini etkileyecek böylesine bir karar verebilir.
şayet ben bir uludağ sözlük yazarıysam ve böyle bir konu açma hakkım varsa o zaman gururla diyorum ki; siyasi bir olgu gütmeksizinsırf daha demokratik daha iyi bir anayasa hazırlanması için, daha aydınlık ve adaletli bir türkiye için referandumda oyumuz "hayır".
1980 darbesinde idam kararlarını imzalarken titremeyen elleri titretmek için evet !
askeri darbe sonucu hazırlanmış anayasa ile değil, demokratik bir anayasa ile hukuksal üstünlüğe evet !
siyasi görüş gözetmeksizin, ülkenin yararına olacak tüm kararlara evet !
sözlüğün içerisinde barınan , ne yazık ki düşünce kapasitesinin bir çay bardağının ince belinden bile ince olduğunu düşündüğüm bireysel bir düşüncedir kanaatimce.
hayır akp nin monarşisine soyugununa yağmasına hayır yargıyı ele geçirmesine hayır kendisine muhalefet eden herkesi düşman sayan örümcek kafalılara hayır hayır ulan alayına hayır.
askeri vesayete karşı olan, daha fazla demokrasiyi kimseden görmemişken, birisinin çıkıp "hiç olmazsa bu kadarını yapalım" deme teşebbüsü bile bugün Türkiye ve demokrat Türk düşüncesi için büyük bir adım olarak gören bireylerin cevabıdır. statükoya karşı, daha liberal ve özgür bir Türkiye için: