sözlüğün niteliksizliğini kişiselleştirmek, binlerce entari içinde nick altı ve polemiklere takılmış yazarın bulmaya çalışacağı sebepler.
niteliksizleşmesi diye bir şey olmamıştır. nitelik kazanamaması olabilir.
sözlükte ben eskilerdenim tribinde, "nitelik" kazandırmak için çok ama çok önemli, sözlüğe çığır açacak 30 entari girmiş bir beşinci nesile ayar vermeyelim de besleyelim mi? ****
bu arada eski: 1 hafta önce.
tartışmaların nitelikten uzak, temelsiz ve mesnetsiz dayanaklarla sürdürülmeye çalışılması. haliyle bir tartışmadan çok laf ebeliğiyle karşı karşıya kalıyoruz.
bir yazarın kendine "bu yazdıklarım beni tatmin edecek mi, birilerinin işine yarayacak mı, formata kafa atmadan tartışma yapabilmemi sağlayacak mı" tadında yazma kaygısı belirten sorular sormaması üzerine oluşan bütün sapma, sapıtma, abartma ve apolitikliktir bu niteliksizliğin sebepleri.
1. uludağ sözlük başlığına yazılması gereken konuların, eleştirilerin, farklı bir başlık açılarak anlatılmaya çalışılması ve bunun sonucunda da sol frame'in çöplüğe dönmesi.
2. sürekli bir kapışmanın var olması. (siyasi, dini vs vs)
3. sol frame'de sürekli küfür içerikli başlıkların devam edegelmesi.
4. format denilen hedenin kimsenin pek umurunda olmaması.
5. ayar mahiyetli bırakınız entryleri, başlıkların açılması. geçen gün burada ismini hatırlayamadığım bir yazarın * yazdığı gibi beyoğlu ile ilgili birşey yazılacaksa bu beyoğlu başlığına değil de "beyoğlu'nda gezinen salaklar" başlığı açılarak buraya yazılıyor eleştirisi geldi aklıma. gerçekten çok haklı. bu bana göre de beyoğlu başlığına yazılmalıdır. yani yine başa dönüyoruz. bu konu uludağ sözlük başlığında irdelenebilirdi pekala.
eleştirenlere "sözlüğün bu halini eleştiriyorsun ama 1 tane bile olsa bilgi dolu entry girdin mi?" diye sorduğumuzda sessiz kalmaları da sözlüğün niteliksiz olmasına sebep değil mi?
uludağ sözlüğün tek olumsuz niteliği, bana kalırsa userların oylama olayını bir türlü becerememesi, kişisel ihtiraslarına yenilerek, çocukça bir davranışla, karşıt görüşteki kişinin, her entrysine eksi oy vermesidir.***
oylama kaldırılırsa, bence daha verimli çalışılan bir sözlük oluruz.
insanlar eksi oylamanın değil de yeni bir şeyler katmanın derdine düşerler.
böylece fikir teatisinin bol olduğu bir sözlük olabiliriz.
yazarların sözlüğün kalitesizliği üzerinde kafa yorarken olayları kendilerinden bağımsız değerlendirmesidir.
ya bunun ne tür bir sebebi olabilir canlarım? yazamıyorsunuz, yazmakla uğraşmayıp yazanların nasıl yazamadığına takıyorsunuz kafanızı. yine de bunun sebeplerini sorgulamanız da bir gelişme ama çözüme giderken çözümsüzlüğe sürüklenmek de olası bu tavırlarınızla. olsun buna da şükür şimdilik!