doğru tespittir. ilk paragrafta yazılanları okur yazaroğlu. ardından sen ona anandan, babandan, sevgilinden, iş hayatından, aidattan, faturadan, yemek-içmekten bahsetsen de okumaz onu o. başıyla onaylar seni. aksi takdirde bir sayfalık entryi saniyesinde oylayan tip nasıl açıklanacak.
oldukça doğru ama sadece uludağ sözlüğe has bir tutum değildir. genel insan profilimiz ile alakalıdır. maalesef uzun oldu mu başı sonu okunur sonra oldukça ilgi çekerse araları ancak öyle okunur.
yalnız bu kötü tutumdan istifade edip her uzun yazan iyi yazar diyemeyiz. gereksiz uzun yazmak için yazanlarımızda yok değil. belki de onlar yüzünden bir süre sonra uzun yazı okumaktan bıkıyor insanlar.
her okunan entrynin oylanmasi gerektigini dusunen yazar soylemi. yazdigi uzun entry oylanmayinca-ozellikle arti oy beklerler tabi- okunmadigini sanip baska insanlari suclar halbuki yazdigi entrynin bir uzun olmasindan baska bir ozelligi olmadigini anlayamaz. anlatmak istedigini anlatamadiysan 4 paragraf yazsan ne fark eder?
birçok entry nin copy paste olması
birçok entry nin masal tadında oldukça uzun olması (senin beğendini ben beğenmeyebilirim)
gibi benzer nedenlerden ötürüdür.
ayrıca (bkz: dostum kopyalamışsın ama tam yapışmamış)
önerge:uludağ sözlük yazarım demişsin ama bütün sözlük yazarı olarak genellenmeliydi.
yanlış bir önermedir aslına bakılırsa uzun yazılardan daha bir keyif alınır, insanı doyuracak kadar iyi bir üslupla yazıldıysa manyak mıyız üşengeç miyiz neden okumayalım.
bende okuyamıyorum bazen uzun yazıları. bu gibi durumlarda diyorum kendi kendime "ulen adam üşenmemiş o kadar şey yazmış. muhakkak konuya hakim, derdi var, anlatmak istedikleri var deyip "entryi okumadan basıyorum artı oyu." bu aslında bir itiraf bile sayılabilir.
çoğu yazar okumadan entry girmiş. sanki entry girmek için yazılmış bir yazı gibi algıladılar.
bazı yazarlara çok teşekkür etmek istiyorum. bu yazımı ve buna benzer yazılarımı okuduktan sonra özel mesaj attılar. onların varlığını gördükçe, okunmamasına rağmen bu tür makaleleri yazmaya devam edeceğim.