uludağ sözlük yazarlarının entry oylama tekniği

entry4 galeri0
    1.
  1. herhangi bir mantıksal kuram ile açıklanamayacak gelişigüzel, keyfi, objektiflikten uzaktır. muhtemelen bu insanların seçimlerde oy verdiği parti de iktidardadır.

    örneğin toplum tarafından tepki gösterilme olasılığı yüksek bir beyanat, spoiler yapılarak başlığa taşınır. başlığı açan eksi alır.

    sözlük ayzarlarının büyük bölümü gazetelerin sadece manşetlerini okuyan okuyucular gibi. başlıkta geçen yargıya bakarak, içeriğe göz atma zahmetinde bile bulunmadan akıllarınca oylama yapıyorlar.

    misal (bkz: 14 09 2011 internetin yavaşlaması) diye bir başlık açılır buna iyi oy verilir. ne demektir bu?

    "hakikaten ya çok güzel söylemişsin internet gerçekten de yavaş artıyı hakettin" gibi bir anlayış mıdır bilinmez.

    onu da geçtim bu başlığa eksi vermek ayrı bir kepazelik daha. adam haklı olarak internetin yavaşladığını dile getirmiş, hayır lan yavaşlamadı bir daha böyle başlıklar açma al sana eksi mi deniyor anlamak güç.

    kısacası bu sözlükte artı eksi olayına fazla takılmayınız. oy verme rüştüne erişememiş, kafasına göre oy veren insanların olduğu bir yerde sürekli artı oy alanlara şüpheyle batmak gerekir. etliye sütlüye karışan, yaran facebook iletileri, ben bu yazıyı sana yazdım yavşaklığına başvurmayan kimse de artıda kalamaz.
    5 ...
  2. 2.
  3. ilk kelimeye bakarım okunaklı ise direk (+) artı verir geçerim. *
    1 ...
  4. 3.
  5. içgüdüseldir, tekniği falan yoktur, rastgeledir, hatta oylama gibi bir şey de yok. süper bir şey yazdığınızı düşünürsünüz bir eh işte, bir iki tane de artı alır; tam popüler kültüre layık bir espri yaparsınız, kesin ulu kafası bunu artılar dersiniz artı alır. orta seviyede zevkler; bilindik, kalıplaşmış kafalar var.
    4 ...
  6. 4.
  7. algoritması olmadığı gibi gelişigüzel ve rastgelelik üzerine kuruludur.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük