vardı böyle birşey daha, ekşiyi başlık olarak geçtik diyordu. sonra sitelerin ziyaretçi trafiğine baktık, bakmaz olaydık tabii.
itüyü bilmem kaç başlık açılır falan ama, rekabet başlık sayısı ile ölçülmez. vesselam.
an itibariyle online sayısı bakımından itu nun 70 kişi fark attığı durumdur. amma velakin pasif yazarlar grubu diye adlandırabiliriz itusozluğu lakin onca insan olmasına karsın uludagda entry girme sayısı daha fazladır. an itibariyle uludagın 16 itunun 14 sayfa entrysi vardır.
itü sözlüğün o kalite ile ekşi sözlük tarzı tema reklamları almasıyla farkı uzatıp, hatta uzaktan el salladığı ama -kim lan bu? diyerek çıkartamadığımız durum.
entry ve başlık sayısının çokta önemli olmadığı karşılaşma. çünkü; kısa ve anlamsız cümleler kurarak entry sayınızı artırabilirsiniz. burada önemli olan entrylerin kaliteli olmasından geçer ki, itü sözlük bu konu da önde.
belki 3-4 ay önce sorulsa uludağ sözlük derdim gönül rahatlığıyla, fakat şimdi kalite olarak itü sözlük alıp başını gitmiştir, uludağ sözlük 6-12 yaş arası insanların istilasına uğramıştır. yazıktır, günahtır.
itüsözlük, tamamen bilgi içerikli -hatta bu bilgiler de çoğunlukla romanlarla ilgiliydi- entrylere rağmen yazarlığını vermiyor.
uludağsözlük sezgileriyle hareket ediyor, yazarlığını veriyor.
itü sözlüktür. en azından burası gibi çöplüğe döndürlmemiştir henüz. artı, yazar ve entry kalitesi de buradan 2 gömlek daha üstündür. bilmem anlatabilidim mi? ya da anlatmak istediğim gerekli yerlere gitti mi?
sadece iki sözlüğü de yeterince tanıyanlar bu karşılaştırmayı yapabilir. itüde yazar olmayanlar objektif davranamayacaktır. ben itüde bir çaylaklık geçirdim, tabi bu orayı tanımama yetmedi ama arada farklar vardır elbet. rakamlara bakılırsa uludağ sözlük seri entry ve başlık üretimine bağlamıştır. ama kalite olayı tartışılır.
sözlükler kardeştir efendim.
itü sözlük'te wondrous denen bir şahıs vardır. bir ssg özentiliği görürsünüz kendisinde, ama kalite olarak yakınından bile geçemez. kendisine ve sözlüğünün idaresine yapılan en ufak eleştiriyi kaldıramaz, sahibini anında uçurur. geriye kalan yalaka yazarların girilerini görünce, vay be neymiş bu wondrous dersiniz. kısaca sözlük tarikat, yöneticisi de şeyhe benzemiştir bu haliyle. yazar olmak için başvurduğunuzda (üye ol'da) "ii. itü sözlük iç işleyişinde demokrasi vaad etmeyen bir komünitedir." yazması da bu durumun gizli özetidir aslında.
uludağ sözlük'te ise bu tip durumlarla iki senedir tarafımca karşılaşılmamıştır.
itü sözlük'te, günde 10 giri girilen bir "uludag sozluk vs itusozluk*" başlığı bulunmaz.
itü sözlük, şöyle çok giri girmeliyiz, günde şu kadar başlık açmalıyız, en çok giri bizde oğlum, gibi saçma sapan karşılaştırmalar yapmaz. keza, itü sözlük'te ulaşılacak, gerçekleştirilecek bir amaç yoktur.
itü sözlük, falan sözlük'ten iyiyiz, şundan süperiz demek yerine, insanlara görüşlerini, düşüncelerini, uzun zamandır değişmeyen, "sözlük" konseptini sağlayan belli kurallara uygun olarak aktarmak için bir alan sağlar. kimseyle sidik yarışı yapmaz.
iki sözlükte de online olup, herhangi bir yazarın eserlerine bakmak için tıkladığınızda bir diğer sözlükte o yazarın eserleri açılmaktadır.
mesela;
uludağ:x
itu:y
y'deki bir yazarın son eserlerini görmek için tıkladığınızda x'in sol framesine gelmekte o yazarın başlıkları. çok ilginç bir hadisedir bence. ya da ben çok safım. anlayamadım neler dönüyor, biri aydınlatsın beni lütfen.
burada frameset yapısı kullanılıyor ve w3c standartları gereği, frameset içindeki framelere linkleri url üzerinde tanımlanırken veriliyor. primitif bir teknoloji.
örnek:
haydar.com üzerinde şöyle bir link olsun;
<a href="kedi.php" target="goster">kedi</a>
uludag sozlugun ana sayfasında kedi.php açmaya çalışır tarayıcılar. böyle bir mallığı var.
aynı isme sahip frameler içeren, 2 farklı site olmayacağını düşünen bu html kodlarını düşünen dayılar, sanırım bu karışıklığın çıkmasının ana sebebi.
sözlükler arası listeleme karışıklıklarında ise; solframe, en son aktifleştirilen hangi sitede/sayfada/framesette bulunursa oradan açılıyor olsa gerek.