sözlüğün popüler kültürün ne kadar etkisi altında olduğunun kanıtı. aynı zamanda sermayeyi bulunca bi anda teknolojiyi kullanmaya başlayan, eskiden mahallede arkadaşlarıyla bile oynamaları yasakken şimdi tayt üzerine türban takan ergen dinci modelinin de temsilidir ki; radikallikleri de yalnız sanal ortamdadır. "bir ateist görmediğine ne kadar inanmıyorsa" * bu tipler de kafalarına monitörleri takıp ver allah ver saldırırlar cümle komüniste, ateiste... (bkz: bir korunma aracı olarak monitör). bunlar solu sağı da bilmezler. kafalarında iyi ve kötü diye iki ayrım vardır ki bu ayrım onların da kafalarını karıştır. düşünür düşünür işin içinden çıkamazlar. solla komünizmle ilgili başlıklara dadanırlar. kurabildikleri bir kaç cümleyle saldırıya geçerler. ah sözlük vah sözlük dedirtirler.
uludağ sözlük'ün diğer sözlük ortamlarında en çok eleştirildiği -belki de tek eleştirildiği- konudur bu.
"muhafazakârlığa evet, elbette dindar olmaya da evet, ama "din bezirgânlığına", "din tüccarlığına" kesinlikle ve kesinlikle hayır!" diyen ben ve benim gibi düşünenleri bu tür sözlük ortamlarından hızla uzaklaştıran kitledir bu işgüzar kitle.
evet evet en hafif tabirle işgüzarlık yapıyor bu kitle.
insan bi aynaya bakar ve kendine en azından şu soruyu sorar; (bir kez olsun sor yahu!)
- benim inancım bu kadar insanı neden rahatsız eder ki? (hadi dürüstçe cevap ver)
ülkemizde bölgelerde şehirlerde ilçelerde mahallelerde sokaklarda ayriyeten iletişimde veya bilgi bulmamızda kolaylık sağlayan internet ortamında bile karşımıza çıkan ve aşamıyağacağımız ve hatta bir çoğu tarafından aşılmak istenmeyen en büyük sorun...