uludağ sözlük te bir kemalist olmak

entry15 galeri0
    1.
  1. doktora gidip, beynini aldırdıktan ve sincaplar vakfı'na bağışladıktan sonra kemalist olan gencin öyküsünün anlatıldığı, iç acıtan ve yürek burkan enfes film.
    10 ...
  2. 2.
  3. uludağ'da kemalist olmak sultanbeyli'de ateist olmak kadar zordur.. (bkz: te' yi ayrı yazarak anlamını daha da yitiren başlık.)
    0 ...
  4. 3.
  5. 4.
  6. 5.
  7. 6.
  8. burda daha ziyade yobaz, mal beyinler mevcut. bunlar kemalist olmasın zaten.
    5 ...
  9. 7.
  10. kimseyi ilgilendirmeyecek durumdur. herkesin de kendi aklı-fikri vardır, bu yetileri üstün olanların nerede durdukları bellidir.

    ayrıca hakaretin kimlerde güzel durduğunu bir kez daha bize hatırlatanlara teşekkür edilesi entrylerin kasıldığı başlıktır.*
    2 ...
  11. 8.
  12. kemal sunalı cok sevenlere yobaz diyen ateist şeylere bir kaç yobaz örneği verelim isimleri ile birlikte verelimki googldan doğrulanması kolay olsun.

    Schaefer, Georgia Üniversitesi'nde kimya profesörü ve Kuantum Kimya Merkezi'nin direktörüdür. Tam 5 kez Nobel ödülüne aday gösterilen Schaefer için dünyanın en nitelikli üçüncü kimyageri denmektedir. inançlı bir bilim adamı olan Schaefer, bilimsel çalışmalarının amacının Allah'ı tanımak olduğunu şu sözleriyle ifade etmiştir:

    Bilimin bir anlam kazandığı ve bana zevk verdiği anlar; kendi kendime 'işte bu Allah'ın yaratması" dediğim anlardır.
    Dr. Henry Fritz Schaefer

    Günümüz ünlü fizikçilerinden Singer, evrim teorisini reddeden ve Allah'a inanan bir bilim adamıdır. Verdiği bir konferansta evrim tezini şu ilgi çekici hikaye ile eleştirmiştir:

    Bilim adamları şimdiye kadar hiçbir insanın ayak basmadığı ıssız bir ada keşfetmişler. Bu adaya ilk kez çıkan bilimciler gördükleri doğal hayattan oldukça etkilenmişler. Vahşi hayvanlarla balta girmemiş ormanlar onlara çok çarpıcı gelmiş. Sarp yamaçlara tırmanıp etrafı gözden geçirmişler. Adada en ufak bir uygarlık izi bulamamışlar. Tam gemilerine dönerlerken bir de bakmışlar ki kumsalda son model zarif bir kol saati duruyor. Hem de tıkır tıkır işliyor. Bilimciler için can sıkıcı bir durum. Bu saat buraya nereden geldi? Kesin olarak biliyorlar ki adaya kendilerinden önce hiçbir insanoğlu uğramamış. O halde ortada tek bir seçenek kalıyor. Bu saat, pahalı deri kayışı, değerli camı, akrep ve yelkovanı, pili ve diğer parçaları ile kendiliğinden şans eseri tesadüfen bu adaya geldi ve bu kumsala yerleşti. Başka alternatif yok!" Singer evrimcilerin içinde bulundukları yanılgıyı açıklamak için hikayesinin sonunda şöyle bir açıklama getirmiştir: "Her saati yapan bir saatçi vardır." 61

    Evrende var olan canlı ve cansız her varlık üstün bir tasarıma ve kusursuz bir düzene sahiptir. Dolayısıyla hiçbirinin varlığı tesadüflere dayandırılamaz. Her birinin üstün ve güçlü bir Yaratıcı'nın eseri olduğu açıktır. Günümüz bilim adamlarının büyük bir bölümü ise Singer'da olduğu gibi bu kusursuzluğu ve düzeni ortaya koyarak, hepsinin Allah'ın yaratışının eseri olduğunu insanlara göstermektedirler.

    Isaac Bashevis Singer

    Huittin Üniversitesi'nde ve North Western Üniversitesi'nde tıp profesörü olan Prof. Wintis da evrenin ve insanın mutlaka üstün bir Yaratıcı tarafından var edildiğine inanmaktadır. Bu inancını şu sözleriyle belirtmiştir:

    Fiziki metotları kullanarak diyebiliriz ki bütün esrarengizliğiyle beraber gökler ve yeryüzü, değişik şekilleriyle insan hayatı ve en sonunda çok yüce kapasitesiyle insanın kendi varlığı... Bütün bunların kendiliğinden ve tesadüfen meydana gelmiş olmasını düşünmek kadar karmaşık ve anlamsız bir düşünce olamaz. Öyleyse, evrene hükmeden bir zeka bulunmaktadır. Bütün bunların ardında bir Yaratıcı vardır. Madem ki insan, çevresinde bulunan değişik varlıklardan çok daha üstün bir yapıya sahiptir, öyleyse onun Yaratıcısı'na yönelmesi gerekir.
    Prof. Malcolm Daneken Wintis

    Lazer ışınıyla atomları yakalama metotları geliştirdiği için daha 50 yaşına varmadan Nobel ödülü kazanan günümüz fizikçilerinden William Philips inançlı bir bilim adamıdır. Nobel ödülünü kazandıktan sonra katıldığı bir basın toplantısında şöyle demiştir:

    Allah, bize içinde yaşayabileceğimiz ve keşfedebileceğimiz muhteşem bir dünya verdi.
    William Phillips

    Iowa Üniversitesi'nde doktorasını yapan, California Üniversitesi'nde toprak bilimleri yardımcı profesörlüğü görevinde bulunan Prof. Draper, aynı zamanda Amerikan Toprak Bilimleri Enstitüsü üyesidir. Tüm evrenin kesinlikle tesadüfen oluşamayacağını ve bir Yaratıcı'nın eseri olduğunu Prof. Draper şu sözleriyle belirtmiştir:

    Şurası muhakkaktır ki, gerek üstümüzdeki olağanüstü gökyüzünde olsun, gerek bize göre altımızdaki yeryüzünde olsun, herşeyde bir plan ve bir amaç vardır. Bu maksadı ve planı meydana getiren bir kuvvetin, yani sonsuz Yaratıcı'nın, varlığını inkara kalkışmak, akıl ve mantık kurallarıyla çelişir. Bu yazın, sararmış, boyunlarını bükmüş buğday başaklarıyla dolup-taşan ve bir buğday denizini andıran tarlayı gördüğü halde, onu eken bir çiftçinin bulunduğunu ve onun tarlanın yakınındaki bir kulübede veya başka bir yerde oturmakta olduğunu inkar edip kabullenmeyen kişinin düşebileceği çelişkiden, çok daha büyük bir çelişkidir.
    Prof. Will Draper

    Günümüz matematikçi bilim adamlarından olan Dembski'nin araştırmaları aynı zamanda felsefeden ilahiyata kadar geniş bir alan içerir. Dembski, bilimin dünyayı anlamaya çalıştığını ve bilim adamlarının da ancak birer kaşif olduklarını savunur. Dembski'nin düşüncelerini ifade eden sözlerinden birkaç örnek şöyledir:
    Dünya, Allah'ın yaratmasıdır, bilim adamları ise dünyayı anlamaya çalışırken, Allah'ın düşüncelerini tekrarlarlar. Bilim adamları yaratıcı değil, kaşiftirler.
    Yaratılış her zaman Yaratıcı'nın varlığını gösterir.
    William Dembski

    Whitewort Üniversitesi'nde felsefe profesörü olan Meyer, Yaratılışa inanan ve bu konuda pek çok eseri olan günümüz bilim adamlarındandır. Evrenin, bilinçli bir tasarımın ürünü olduğunu savunduğu sözlerinden birkaçı şöyledir:

    Doğada akıllı tasarımın muhteşem kanıtlarını görürsünüz.66

    iddia ediyorum ki ne tesadüfler, ne prebiotik doğal seleksiyon, ne de fiziksel-kimyasal gereklilik, ilk hücredeki bilginin kaynağını açıklayamaz.
    Prof. Steven Meyer

    Teksas Üniversitesi'nde mekanik mühendislik profesörü olan Bradley, "Hayatın Kökeninin Sırrı" adlı kitabın yazarlarındandır. Tüm evrenin, canlı cansız herşeyin bir tasarımın ürünü olduğunu ve bunun delillerinin her yerde olduğunu savunan Bradley, bir Yaratıcı'nın varlığına olan inancını şu sözleriyle vurgulamıştır:

    1987 baharında bir iş için Cornell Üniversitesi'nde iken Hıristiyanlık ve bilim üzerine bir konferansım oldu. Bu konferansta bilimsel kanıtlarla Allah'ın varlığını gösterdim. 68

    Bradley, bir başka ifadesinde de şunları söylemiştir:

    Akıl Sahibi bir Yaratıcı olduğuna dair çok net deliller var.
    Prof. Walter L. Bradley

    yetmedi ise daha cok var yeterki araştırmak isteyin.
    1 ...
  13. 9.
  14. anti - kemalist davranmaya itiyor olmalı insanı.
    0 ...
  15. 10.
  16. 11.
  17. Kimseyi ilgilendirmeyen bir şeydir. özneldir.
    0 ...
  18. 12.
  19. mustafa kemalin ölüm anında kendisini cok sevenlere fayda vereceği düşüncesinin insanı fanatikleşmeye itmesi ki bu yersizdir.

    ölen şehitlerimizin isimleri arasında mustafa kemal atatürk yazdıgını ben görmedim.

    siroz yada herhangi bir hastalıktan ölmek başka savaşda son damla kalan kanı döküp ölmek başka dır.

    ayrıca mustafa kemal olmasa idi hasan hüseyin olurdu bu kanundur ki o ülkenin kaderinde zafer var ise.

    ayrıca kaybetse idik ya bunları yazmıyor olurduk yada mustafa kemale bela okuyor olurdunuz buda bir gercek dileyen alır dileyen gargara yapar.
    0 ...
  20. 13.
  21. bende kemal sunalı çok severim fakat kemalist olucak derece değil tabiki.
    0 ...
  22. 14.
  23. mütemadiyen ağlak olmak demektir.
    0 ...
  24. 15.
  25. siz kemal kılıçdaroğlu'na fanatik olun da atatürk bize kalsın.

    edit : saygılar
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük