artması gereken milliyetçilik dalgasıdır. bu güne kadar türküm diyene açılım var ırkçı olma dendi. bundan sonra ülkemde bolca türklük ten bahsedilmelidir.
panzehiri eşitlik, özgürlük olan dalgadır.
vatanını sevmek için aynı vatanda yaşayan başka halklara düşman olmaya değil, onlarla birlikte olmaya, onların ulusal varlığını kabul etmeye ihtiyaç var.
sol frameden kaynaklanan olaydır sadece. sürekli olarak up up olan şehit başlıkları bu duyguyu tattırmaktadır. internet dışında ki hayatı gözlemlerseniz vaziyetin iğrençliğini görürsünüz.
milliyetçilik duygusu kabaran yazarların, etrafa küfürler saçarak ve türlü işkence yöntemlerini dillendirerek uyguladıkları ve vatani görevlerini bu yolla yaptıklarını, tüm sözlük ahalisine gösteren dalgalanmadır.
bu üzücü olayları insanın kabullenmesi kabul edilemez birşey fakat şiddeti şiddetle kınamakta bir o kadar kabul edilemez olsa gerek. üstelik tepki gösterilen yer bence çok yanlış! 20 yaşındaki gençleri ölüme gönderen; omzu ağır yüklü, koca göt-göbeğe sahip insanların eleştrilmesi gerekir en başta. ondan sonra yıllardır insan öldürme iç güdüsüyle hareket eden köpek sürüsüne, cahilce ve açgözlüce onlara yataklık eden varlıklara (kürtlere/türklere) dönülmelidir.
birilerine göre aman milliyetçilik artmasın da ne olursa olsun. pekaka azmış, o olmuş bu olmuş önemli değil, yeter ki milliyetçilik artmasın. bunlar milli takımın bile maç kazanmasını istemezler. sonasında milliyetçi damar kabarıyor diye.
lan askerlerimiz kaçırılmış, şehit olmuş, memleket gitti gidiyor. bunlar halen yükselen milliyetçiliğe takmışlar.
ayrıca bu tepkiler normal bir insan evladının vereceği tepkilerdir. o kadar "kitap okuyan" komünistler, biraz da sosyoloji ve psikoloji gerçeğini yansıtan kitaplara baksınlar. kendisine millet/ulus diyen hangi millet böylesi durumlarda sessiz kalabilir?
uludağ sözlükte muhafazakar türk milliyetçiliği idealine bağlı insanların çoğunlukta olmasından kaynaklanan durumdur. uludağ sözlüğümüzün vatanperver yazarları, insanları din,dil,ırk, renk, milliyet, siyasi inanç, lisan ve tahsil seviyesi ayırt etmeksizin, her insanın şeref ve itibarına hürmet eder ve kucaklar. türk milliyetçiliğinin gerekliliğide budur.
türk toplumundaki, gayet doğal olan milliyetçilik hislerinin sözlüğe yansıması durumudur.
türk milleti; muhafazakar, dinci, liberal, sosyaldemokrat, sosyalist vs.. hangi ideolojiye bağlı olursa olsun milliyetçi bir damar taşır. zira bu vatan kolay elde edilmedi, bu millet de alelade bir millet değil...