uludag universitesi gida muhendisligi

entry1 galeri0
    1.
  1. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesine bağlı bir bölümdür. 1 yıl hazırlık olmak üzere 5 yıldır eğtimi. Ayrıca ıso 9001:2000 Kalite yönetim sistemi belgesi de almıştır.

    --spoiler--
    Uludağ Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü, 1981 yılında Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde kurulmuştur. ilk ismi Tarım Ürünleri Teknolojisi Bölümüdür. Daha sonra Gıda Bilimi ve Teknolojisi Bölümü olarak değiştirilmiş ve 1993 yılından itibaren Gıda Mühendisliği Bölümü adını almıştır.

    Gıda Bilimi ve Gıda Teknolojisi Anabilim Dallarından oluşan bölümde 3 Profesör,6 Yardımcı Doçent, 7 Araştırma Görevlisi (6 Doktora, 2 Yüksek Lisans) mevcuttur.

    Dört yıllık eğitim, teorik ve uygulamalı derslere dayanmaktadır. Bölümün amaç ve hedefleri arasında, gıda kalitesinin artırılması, ürün yelpazesinin genişletilmesi, birim maliyetlerinin azaltılması, gıda endüstrisi atıklarının değerlendirilmesi için sistemlerin geliştirilmesidir. Bölüm alanında vermiş olduğu eğitim ve yapmış olduğu araştırmalar ile dünyada kabul görmek ve elde ettiği sonuçları diğer eğitim - sanayi kuruluşları ile paylaşmayı amaçlamaktadır.Gıda Bilimi ve Gıda Teknolojisi Anabilim Dallarında işlenen temel konular; gıda mikrobiyolojisi, beslenme ilkeleri, gıda kimyası ve biyokimyası, gıda analizleri, gıda biyoteknolojisi, gıda katkı maddeleri, gıda kalite kontrol, gıda mühendisliğinde temel işlemler, özel gıdalar teknolojisi, hayvansal ürünler teknolojisi, meyve ve sebze işleme teknolojisi, yemeklik yağ teknolojisi ve tahıl ürünleri teknolojisidir. Bölümün pilot üretim tesisinde çeşitli gıda maddeleri üretilerek tüketime sunulmaktadır. Bunlar arasında, domates suyu, biber ve domates salçası, domates konservesi, reçel ve marmelatlar, çeşitli tipte meyve suları, şarap, sirke, cider, turşu, siyah ve yeşil zeytin ile tarhana sayılabilir.

    Bölüm bünyesinde yürütülen projeler Uludağ Üniversitesi Araştırma Fonu, DPT ve TÜBiTAK tarafından desteklenmektedir. Ayrıca, endüstri ile ortak olarak çalışmalar da yapılmaktadır. Mezunlar, ya akademik çalışmalara devam etmekte yada gıda endüstrisinin çeşitli dallarında çalışmaya başlamaktadır. Dört yıllık eğitim ile

    Gıda Bilimi ve Gıda Teknolojisi konusunda bilgili, karşılaşılacak problemlere çözüm bulabilen, becerikli ve üstün nitelikli Gıda Mühendislerini mezun edilmektedir. Pratik bilgi ve yeteneğinin arttırılması ve endüstriyel işlemlerin gözlenmesi amacıyla öğrenciler, 4.yarıyılda pilot tesiste 20 iş günü, ve 6. yarıyılın sonunda çeşitli gıda işletmelerinde en az 35 iş günü süreyle staj görmektedir. Bazı öğrencilere yurtdışında çeşitli enstitü ve üniversitelerde staj yapma imkanı da sağlanabilmektedir.
    --spoiler--

    --spoiler--
    http://www20.uludag.edu.tr/~gidamu/
    --spoiler--
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük