farklı renklere, inançlara, düşüncelere gönül vermiş ve kültür cümbüşü yaşatan uludağ sözlük'ü, sevdiren ve nefret ettiren kullanıcıların özelliklerinin incelenmesidir.
troll grubu: her türlü ortamda yetişebilirler. sözlükteki yazarları birbirlerine düşürmek için kendilerine seçtikleri tarafın geride kalanları hakkında iftira/hakaret içerikli alaycı başlıklar açarlar. bu başlıkları belli aralıklarla yenilerler ve bunu bakınızlarla desteklerler.
feysbukçu ve itirafçı oç grubu: bu grup genel olarak yaran facebook iletileri ve sözlük yazarlarının itirafları başlıklarında girdi bırakarak karma kasarlar. kendilerince komik olan facebook durum güncellemelerini (ki sözlüklerden facebook a taşınır bunlar genelde) bir bir takip ederek "hangisi daha çok komik" araştırmalarına girişirler.
inci terk grubu: en itici gruplardan biridir, troll grubuna gösterilen tahammülü bile hak etmezler. @2 yaz(a)mazlar ama üstteki girdilere hitaben yazılar yazarlar. genellikle bakınız bırakıp sonrasında "neden siliyonuz :/" triplerine girerler. ayrıca forum/chat tarzı entry sahipleridirler. gammazların en sevdiği yaratıklardır.
türkçe terk grubu: türkçe kurallarını bilmezler. uyardığınız zaman "tdk mısın başımıza" veya "yazının önemi yok zaten dimi hep kurallar" triplerine girerek "dahi anlamına gelen de"yi bile ayrı yazmazlar. (gammazlar göreve)
tarafsızlar grubu: etliye sütlüye karışmadan, karmasını düşünmeden, her konuya objektif bakarak ve empati kurarak yaklaşan kesimdir. sözlükte sayıca azdırlar.
taraflılar grubu: sadece kendi düşüncelerini doğru sayan, empati kuramayan, yaşını söyleyene inanmak için bile kimlik sorabilecek düzeyde, beynini içeriden kilitleyip anahtarını götüne saklayan kesimdir. ayrıca sözlükteki en geniş kitledir.
din grubu: inançları hakkında ilgili başlıklara, kutsal kitaplarından alıntılar yaparak (inançlılar) girdilerini arttırırlar. üç gruba ayrılırlar:
a)dindarlar: hiç kimsenin inancını ölçüp sorgulamadan kendi inançları hakkında bilgileri sözlüğe kazandırırlar.
b)dinciler: inançsızlarla çatışma halindedirler ve inançlarını siyasete karıştırıp sözlüğünde amına koyarlar. ben de onların amına koyim.
c)inançsızlar: sözlükteki çoğunluk kısmı inananlara karşı saygısızdır, hakaret içerikli ama sözlük formatına uygun başlıklar açarlar. bu nedenle akıllıdırlar ama maldırlar. (istisnaların gözlerinden öpüyorum. yok yok heryerinden.)
hayat paylaşım grubu: sözlüğün en küçük ama en kaliteli kesimidir. hayat tecrübelerini hikayeleştirerek, gerçeklerden saptırmadan, bazen güldürerek, bazen ağlatarak sözlüğe kazandırırlar. artsınlar, üresinler, üremeye teşvik etsinler...
analiz burada bitmiştir, yeni yeni gruplar eklenebilir.
alt neslini ezenler grubu: sanki alt nesilindeki tüm yazarları okumuş gibi çok geniş bir genellemeyle, onları ezmeye çalışırlar. sözlüğün düzenini bozduklarını, formata uymadıklarını, güzel yazmadıklarını söylerler. halbuki tüm nesiller bir zamanlar alt nesildiler. işte bunu bilmezler.
" Kürtler'e karşı savaştıklarında dünyanın en azılı katiliyle bile dost oluyorsunuz sonra dönüp Kürtler ile kardeşiz diyorsunuz. Böylece yüzlerce yıllık, "Devletin selameti için kardeş katli vaciptir." geleneğini muhafaza etmiş oluyorsunuz. "