uludağ sözlük'ün giderek formattan uzaklaştığı şu dönemlerde sol frame'den gına geliş sözlük sakini yazarın haklı önerisidir.
zira saçma sapan ve bel altı muhabbetlerin işgal etmesi sözlüğü giderek forum sitesi tarzına sokmaktadır.
ayrıca dikkat ettiğim bir husus ise belirli saatlerde sözlük seviyesi gözle görülür seviyede artmaktadır.
bence sözlüğe yaş sınırından ziyade zeka sınırı konulmalı, basit bir soruya cevap dahi veremeyecek kişiler sözlüğe alınmamalı.
hem bu sayede sözlüğe elini sallayan giremeyeceği için herkeste bir ulaşabilme güdüsü doğuracak hem de yazarların en azından belli bir kalite de olduğunu bileceğiz.
sözlüğe üye olacak kişiye ister mail yoluyla ister direk sorulabilir soru. nasıl olacağına ve ne şekilde sorulacağına moderatörlerimiz karar versin.
zaten o soruyu cevaplayacak kişi gelsin burada trollük mü yapıyor ne yapıyorsa yapsın adabıyla. en azında karşımızdakinin zeki olduğunu anlarız.
ayrıca sözlükte bir hareketlilik bir heyecan bir aksiyon olmuş olur bence.
büdüt: iş bu entry başlığı 50 karakter sınırına takılmış olup anlayanın gayet rahat anladığı bir konu olmuştur. üye olmak ile kayıt olmak arasında fark olduğunu iddia edenler, trollüğünüze doyum olmuyor.
imkanısızın istendiği öneri. adam para için 23 nisan günü fem reklamları alıyor, sen diyon yazar alımları kısıtlansın, zorlaşsın. sözlüğün içine sıçıldığını şeyine takar mı zall bey.
(bkz: uludağ sözlük yazar alımı yaparken zeka sorusu sorsun) ya da
(bkz: uludağ sözlük yazar adaylarına zeka sorusu sorsun) olması gerekirdi. başlık açmayı öğrenmek lazım önce derim ben öncelikle. uludağ sözlük kayıt olurken zeka sorusu sorsun ne lan. uludağ sözlük nereye kayıt oluyor.
tanım: zeka değil başka şeylerin sorgulanması gerektiğinden saçmadır. burda kimsenin geri zekalı olduğunu düşünmmüyorum şahsen. ya da siz bi gidip geri zekalılığın anlamını özel eğitim ders kitabından tam öğrenin.
Sözlük yönetim kurulunca belirlenen bankalara yatırılan harç karşılığı alınan dekontlar ile sözlüğe başvuru yapılsın akabinde de Anadolu Üniversitesi tarafından hazırlanan Seninki kaç kıvrım isimli sınava tabi tutulsun yazarlar.
sözlüğe giriş sınavı olmalı. kendini yeterli hissetmeyenler dershaneye falan da gitmeli. giriş sınavında kelimeye, cümleye, resime, karikatür yorum; yoruma kelime, cümle, resim, karikatür seçme türünde olmalı. hazırlık çalışmaları mizah dergileri okuma, özet çıkarma, küfür ve argo sıkan sokak arkadaşlarıyla hasbıhal, duvar yazılarını okuma ve anlama çalışmaları falan olabilir. ayrıca küfürbaz dede ve yırtık ninelere kulak kabartmak eğitimin en alaylı biçimi ki sınavı kazanamayanlara böyle bi staj fırsatı verilmeli.
girişteki sorudan ziyade deneme süresi ve bu sürede girdiği entrylere göre hareket edilmeli.
deneme yanılma gibi. hatta mesela deneme süresinde girdiği abuk entryler ve yaptığı tüm saçmalıklar mod. tarafından alkışlanarak daha ne kadar ileri gidebileceği görülüp ona göre devamına karar verilmeli.
alınan puanlar yarıya bölünüp iki sınavın belli oranda yüzdeleri alınarak yazar seçilmeli. malum sözlükte herkesin zeka oranı çok yüksek öneriler havada uçuşuyor.
maalesef şu koşullarda gereken bir çözüm denemesidir. zira sözlüğümüz iyice formatından çıkmış olup, git gide katlanılmaz hale gelmeye başlamıştır. eğer bu yapılamıyorsa veyahut yapılmıyorsa en azından belli bir yaş sınırı getirilmelidir.