dünkü haber bültenlerinde seyrettiğim ve ağzımın bir karış açık kalmasına neden olmuş bakandır.
rte ve yandaşlarından mantıklı bi icraat beklememekle beraber bu kadarını da düşünmemiştim. *
bir strateji olarak düşünülür mü, yoksa bu kadarı fazla mı tam olarak bilemiyorum, ama ihracatla uğraşan bir yakınımın anlattıklarından sonra daha tedbirli eleştirilmesi gerektiğini düşünüyorum.
ne mi demiş bu eleman; "bir yılda yapılan ihracattan daha fazlası geçen iki hafta boyunca yapıldı". güzel bir gelişme gibi gözükse de, ihracatın artması için döviz kurunda yapılan negatif dalgalanma, ekonomimizin seviyesinin yerlerde süründüğünü, yüksek ve kaliteli ürünlerle iş yapmak ve böyle anılmak yerine ucuz iş gücü ve hammadde konularıyla ekonomiyi ayakta tutmaya çalışmaktır. tutunabiliyor mu peki? eh işte, en ufak hapşırıkta, osurukta sarsılıyoruz afedersiniz.
eğer bizim ülkede kültür bakanı triplex evlerde 3 tane hatun gerektiğini söyleyecek kadar zırcahilse şaşırmayacağım bir durum.benim şaşırdığım durum bu kadar cüheyla olmalarına rağmen nasıl istifa etmiyorlar.
ulkenin parasinin deger kaybetmesinden kimsenin mutlu olmayacagi varsayimi altinda, ayni haberde bakanin sevindigini degil durumu degerlendirirken olumsuz dusunceye sahip olmadigini gordum ki, bunun nedeninide ulke ekonomisini bilmesinden olarak tanimliyorum. cunku dis ticaret acigimiz 50 milyar dolarlar civarindayken ulke cari acigi 25 milyar dolarlar durumundayken, ve ulke ekonomisi acisindan en onemli iki sorun olan issizlik ve cari acik olarak gorulurken, ytl nin dolar karsisinda deger kaybetmesi ulke ihrac mallarinin maliyetini dusurecek ve dis piyasada rekabet gucunu arttirici etki yapacaktir. ve ulke ici uretimin artmasi sayesinde yeni istihdam alanlari acacaktir. ytlnin deger kaybetmesi sonucu pahalilasan ithal mallarinin alimi azalacak dolayisiyla cari acik kapanma yonune gidilecektir. turkiye ekonomisinin su an icin en buyuk sorunu olarak gorulen iki soruna olumlu etkide bulunacaktir. tabii burada daha bir suru etki vardir. yil sonu enflasyon oranlarinin artmasi gibi, ytl nin %18 deger kaybi sonucu ulke insanin fakirlesmesi gibi. bakan gibi ulke ytl nin deger kaybetmesini olumsuz karsilamiyorum onemli olan bundan sonraki donemde ekonominin dogru yonetilmesidir. *
(bkz: malı ye bakanı) başımızda oldukça daha neler göreceğimize işaret eden,kendisi (bkz: malı ye bakanı) olmasa da malı yiyen ve balı yalayanlardan olan insan türü.