ulkelere gore futbol taktikleri

entry7 galeri0
    1.
  1. türkiye : en büyük taktiğimiz baskıdır. ancak rakibe uygulanan baskı değil, yanlış karar verdiği an itibariyle kaleci ve forvet oyuncularımız da dahil olmak üzere, hakemin bulunduğu noktaya hep birlikte koşmak suretiyle oluşturduğumuz yoğun pres.
    0 ...
  2. 2.
  3. brezilya : herhangi bir oyuncusunun takoz görevi görmediği, hepsinin saha içinde general olduğu, yüksek tekniğin cılkını çıkarmış, hocanın taktik vermesine gerek kalmayan mars takımı.
    0 ...
  4. 3.
  5. 4.
  6. ingiltere : kanatlardan atak.
    almanya : direk göbekten dalmak.
    1 ...
  7. 5.
  8. endonezya : sağ taraftan basık orta sahadan şişik taktik .

    brezilya : sahanın tümünü kaplayan baskın oyuna sahip, defans, orta saha ve forvette istediğini yap nasıl olsa birşey olmaz taktiği.

    amerika : bu sporun pek popüler olmamasından kaynaklanan Allah'ını seven ileri vursun taktiği.
    0 ...
  9. 6.
  10. italya : 4 lü defans 2 ön libero önlerinde 3 ofansif orta saha tek forvet gayet başarılı...
    0 ...
  11. 7.
  12. ingiltere: hava topları milimetriktir ve fiziki mücadeleden kaçmayan bir oyun anlayışına sahiptirler

    almanya: pozisyon olgunlaşacak diye pas üstüne pas yaparlar bıkmadan usanmadan gerekirse kendi kalecileri bile defalarca katılır bu paslaşmalara, olur da topu kaptırmamayı başarırlarsa mutlaka rakip kalede bi fırsat bulurlar yalnız

    italya: defansif anlayışları ağırlıktadır ve evet köpek gibi de defans yaparlar. ortasaha oyuncuları iki işe yarar; birincisi defansın kestiği topu alıp forvete taşımak ikincisi serbest atış kullanmak

    fransa: avrupa'nın brezilyası gibidirler ancak biraz italyanlara benzerler. italyanların oyun kurucu mevki olarak ortasahayı kullanan ve daha az baskılı defans yapan versiyonu denebilir. kanat adamları iyi hücum ederler ama defansif özellikleri zayıftır.

    norveç ve isveç: ingiliz ekolünün b.ku çıkmış hali gibidir. defanstaki çam yarmaları topu keser ileri vururlar, kazara forvete gelirse ordaki çam yarmaları da pek çalıma şuna buna girmeden topu ağlarla buluşturmanın yolunu arar.

    hollanda: ne yaparlarsa topyekün yaparlar, defanssa defans hücumsa hücum, ancak çok da aman aman defans yapmayı sevmezler, uzun top tercihleri biraz ingiliz ekolünün etkisinde kaldıklarından dolayıdır.

    arjantin, brezilya ve türkiye: kalite farkı olsa da (tartışılabilir) aralarındaki en büyük benzerlik oyun yapılarındadır. her oyuncusu bireysel insiyatif almayı sever. fazlaca çalımlı oynama arzusuna sahiptirler. en büyük tehlikeyi de bu nedenle defans bölgesinde ani kaptırılan toplarla yaşarlar.

    çoğu bölümler alıntıdır, bazı cümleler kişisel düşünceler etrafında yeniden yorumlanmıştır.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük