islami bir eğitim ve öğrenim görmüş, islami yaşam biçimini kendi yaşamına uyarlamış ya da bu gayret içerisinde olduğu gözlenen birinden, resim-heykel gibi ikonları ve putları anımsatan yapıtları, leonardo* ya da dali* ustaların bakış açısıyla yorumlamasını beklemek hata olur.
ona göre sanat eserleri; sedef kakma ve ahşap oyma motiflerle bezeli cümle kapıları, ebruli, vitray ve hat sanatı eserleri ile minyatürlerdir. ancak ve ancak, aslının bire-bir kopyası şeklindeki devlet büyüğü büst ve heykelleri ile manzara ve portre resimleri kabul edilebilir niteliktedir. diğerleri içinse en uygun ortak adlandırma; ucube dir. başka ne biliyor ki ne desin!
heykelden, sanattan, barıştan, demokrasiden ve hatta insanlıktan anlamayanların herhangi bir sanat eseri için sarf edebileceği sözlerdir.
ortaçağın karanlık dönemlerinde bile sanat ve sanatçı bu kadar ayaklar altına alınmamıştır. bizdekinin bir seviye üstü de afganistan'da ki taliban deniyor kendilerine
her ne olursa olsun birer sanat eseri olan heykellerdir. fikir özgürlüğünün değişken dinamizmini görüdüğümüz de bi' örnektir ayrıca.boşbakan heykellere ucube demiş ben mesela görmüş çok beğenmişimdir özgürlüğün çöküşü ise burda başlar ve tayyör hazretleri heykeller kalkacak diye salık verir, bizde burada sallar dururuz.
ucube siyasetçilerin sarf ettiği sözlerdir.
heykel yada anıt bitmemiştir, yarım kalmıştır.
sadece , hiçbir estetiği , sanatsal derinliği olmayan atatürk heykellerini görüp önünde secde edenlerin
başka yapıtlara tukaka demesi normaldir.
artık haberlere gelince direk gecmemi saglayan igrenc bıktıran ülkeye zaman kaybettiren bos tartısmalardan biri.bir heykel bir ülkede 3 gün tartısılıyosa o ülkedeki insanların ülkenin basındakiler ve muhalefetindekilerle birlikte bunu pohpohlayan medyayı sorgulaması lazım.