ucak kullanirken dikkat gerektiren hususlar

entry10 galeri0
    1.
  1. öncelikle kokpite geçip de koltuğa oturulduğunda, koltuğun yükseklik ayarının yapılması, dikiz aynalarının kontrolü önemlidir. özellikle dikiz aynalarından uçağın kanat kısmında saklanmış bir kuş veya ilticacıyı önceden görmek çok gereklidir. öncelikle uçağın motorunu çalıştırmak için marşa basmalı, daha sonra biraz gaz verip pervaneleri ısıtmak gereklidir. havalanmak için akşam yemeğinde yenilmiş olan kurufasulye turbo olarak kullanılabilir, ayırca fazla yükleri de pencerelerden atmak da ziyadesiyle yarar sağlar. gerekli irtifaya gelindiği vakit gaz pedalının üzerine karadayken alınmış bir taş konulup ayaklar dışarıya sallandırılmak suretiyle yolculuk devam ettirilir. inişe geçileceği vakit tüm yolcuların uçağın ön tarafına doğru koşması uçağın burnunu ve dolayısıyla tüm bedenini aşağıya doğru hedeflendirecektir, uçak boşa alınarak bu kuvvet ile yakıttan tasarruf edilebilir.
    2 ...
  2. 2.
  3. 3.
  4. 1.bulutlar
    zira bu bulutlara hiç güven olmaz, her an her seyi yaparlar..bulut gibi göründügüne bakmayin bulut olmayabilir birden "sakaa!!" diye karsiniza çikar mazaallah..
    2.altinlar
    bulutlarin üzerinde gezinirken (bkz: gezinmek) altinlarin hepsini toplamak gerekir..
    3.silecek
    sileceklerin temiz olmasi gerekir..

    (bkz: sagol ben kullanmiyorum)
    0 ...
  5. 4.
  6. aşırı sollamadan uzak durulmasını da içeren hususlardır.
    0 ...
  7. 5.
  8. 6.
  9. hostese dikkat etmek gerekir.
    1 ...
  10. 7.
  11. kelime-i şehadeti bilmek gerekir.
    0 ...
  12. 8.
  13. uçak aletinin otomobilden farklı olduğunu unutmamak gerektir.
    en büyük farkta otomobil bozulunca yolda kalıyor, bu meret alet bozulduğunda havada kalmıyor.* * *
    0 ...
  14. 9.
  15. benim için bir hava taşıtından daha fazlası..

    Edit:yanlış başlığa yazmışım.
    1 ...
  16. 10.
  17. Uçaklarda frene basmak otomobillerden biraz faklı. Uçaklarda da fren için pedallara basılması gerekiyor ancak 2 adet pedal var. Sağ pedal sağ iniş takımındaki tekerlekleri frenliyor, sol pedal ise soldakileri. Ayrı­ca frenleme için pedalın ortasına değil üst kısmına basmanız gerekiyor. Sağ ve sol tekerleklere farklı frenleme yapmamızı sağlayan bu sisteme “differential braking” deniyor. Taksi esnasında dar çaplı dönüşlerde oldukça kullanışlı bir fonksiyon.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük