Ubuntu için "yağ gibi akıyor yea" diyenleri ben anlamıyorum. Zırtbırt çöken unity arayüzü, aptal apt paket yöneticisi ile nasıl süper oluyor lan. Bunlara arch linux kursak, ne tepki verecekler merak ediyorum.
15'li sürümünü kurarak kullanıcıları arasına katıldığım stabil işletim sistemi. windows 7'nin bilgisayarı delirmişçesine kastırmasından sonra ben de delirdim ve buna geçtim. öyle güzel ki içimin yağlarını eritti. railink'in bambasit wireless antenini kendiliğinden tanımayan windows 7 kafamı yemişti. aynı anteni ubuntu takar takmaz şak diye tanıdı. aynı şekilde windows 7'de google chrome üzerinden youtube'dan müzik dinlerken 5+1 hoparlörümün tümünden ses gelmiyordu. saatlerce uğraştım olmadı. mozilla'dan denedim yine olmadı. ubuntu yavrumda böyle dertler ne gezer. her şeyi şak diye çalıştırdı. artık hem mozilla'da hem de chromium'da* 5+1'i kastırıyorum. ubuntu'yla mutluyum. *
windows açılamama hatası nedeniyle kurmak istediğim os. Hdd de herşey silinirmi ve bunun olmaması için neler yapmak lazım? Yazarlardan yardım isteniyor.
windows'un beni dellendirmesinin akabinde geçiş yaptığım işletim sistemi.
kurcalaya kurcalaya öğrenmeye çalışıyorum şimdilik. bir iki çökertmeden sonra yavaş yavaş alışmaya başlamış olmakla beraber, özelleştirme beceriksizliğim devam etmekte.
unity olayını çok sevmediğimi de itiraf etmem gerekir sanırım lakin gnome sevemedim nedense ve başka bir masaüstü yöntemi var mıdır bilmediğimden şimdilik unity devam ediyorum.
bilgili arkadaşlardan da bi ufak aydınlatma beklemekteyim.
Ilk sahip olduğum bilgisayarın.işletim sistemi.
tabi daha önce böyle bir işletim sistemi rastlamadığımdan dolayı hemen Windows xp formatını attırmışımdır.
10 versiyonunda Windows'a program gibi yüklenen bir sürümü mevcuttu ancak pek de iyi değildi. 14.04'ü Windows yanına kurarak daha güzel bir kurulum gerçekleştirdim. alelacele kurmaya çalışmayın. biraz uğraştırıcı. kaldırırken de çat diye kaldırmaya çalışmayın yoksa windowsunuzu da çökertirsiniz.
http://www.ubuntu.com/download
Adresinden indirip cdye çekebilirsiniz.indirdikten sonra hash i kontrol etmeyi unutmayiniz.
Edit: contak bir depolama aygitina(flash bellek gibi) atilip oradan kurulabilir.Fakat bunun için diskin(yani flash belleğin diyeyim) ön ayarlarinin yapilmis olmasi gerekli.Bunu sizin için yalan ücretsiz programlar mevcuttur.
harikadır kendisi daha doğrusu kendileri demem gerekiyor tüm linuxlar harikadır. driver kurarken bazen sorun çıkartabiliyorlar. bilgisayardan anlarım diyen arkadaşlar sakın toplum içinde linux kullanmadım demeyin rezil olursunuz.
Kelimenin Zulu kültüründeki anlamı şu şekildedir: "Ubuntu'ya inanan bir insan diğerlerine açıktır, diğerlerine olumludur, diğerleri iyi ve yetenekli olduğunda tehdit altında hissetmez, onun daha büyük bir bütünün parçası olduğunu bilmekten gelen bir özgüveni vardır ve diğerleri aşağılandığında, küçük düştüğünde, zülüme uğradığında ya da ezildiğinde kendini de aşağılanmış hisseder."
Buradan hareketle Ubuntu, insanlık için Linux (Linux For Human Beings) sloganını kullanır.
Gayet stabil, virüs bulaşma riski olmayan bir sistemdir kendisi. Son sürümüyle müthiş bir işletim sistemi olmaya doğru gidiyor. Türkiye'nin en büyük ve deneyimli kullanıcı topluluğuna ve forumuna sahiptir ayrıca.
yeni arayüzü Unity ve amazonla yaptığı bilgi paylaşma meselesi yüzünden kullanıcılarının bir kısmı Linux Mint kullanmaya başlamışlardır. Linux Mint şuan Linux distro sıralamasında ilk sırada görünmektedir. Son 3 yıldır böyle aslına bakılırsa..
Bir de Ubuntu ön adıyla yayınlanan dağıtımlar var ama onlar daha çok başkaları tarafından yayınlanmaktalar, resmi dağıtım değiller.
Misal;
MYTHUBUNTU Myth tv uygulaması için özelleştirilmiş versiyon. Bilgisayarınızı media oynatıcıya dönüştürün (bkz: http://www.mythbuntu.org/)
UBERSTUDENT öğrenciler için özelleştirilmiş araç-gereçlerle donatılmış, eğitim-öğretim odaklı dağıtım. Son derece başarılıdır bu arada.. (bkz: http://uberstudent.com/)
Ubuntu Christian Edition (Hristiyanlar için özelleştirilmiş dini temalı ve araçlı dağıtım) (bkz: http://ubuntuce.com/)
Ubuntu Muslim Edition (Müslümanlar için özelleştirilmiş dini temal ve araçlı dağıtım) (bkz: http://www.sabily.org/website/)
Ubuntu Satanic Edition (Satanistler için özelleştirilmiş satanist temalı dağıtım) (bkz: http://ubuntusatanic.org/)
hepsi de çok başarılı sistemlerdir (hepsi Ubuntu tabanlı olunca güncel ve güvenli oluyor haliyle ama özel araçlarla farklılaşıyorlar) ve tümü tamamen ücretsizdir..
kullanıcılarının parmakla sayılacak kadar az olduğu, virüs bulaşmayan mükemmel işletim sistemi. burada da app store var, güzel temalar vs herşey var. ve herşeyin kodlarla şifreleniyor. kendimi hacker gibi hissediyorum. güzel bişey. evet.