ubuntu

entry286 galeri25 video2
    248.
  1. linux tabanlı işletim sistemi, daha çok pakettir kendileri.
    öylesine yükleyip "linux kullanayım bari" diyenler için sıkıcı olacaktır.
    0 ...
  2. 247.
  3. linux paketlerinden biridir ama bir pardus kalitesi yoktur.
    0 ...
  4. 246.
  5. 10.04 ile kendi edindiğim bilgiler ile kullanmaya başlamıştım; ancak yapılabilecek şeylerin kısıtlı olmasından(evet oyun) ötürü windows a geri dönmüştüm. tabi bu arada zart diye olmadı 2 sene kadar 12.10 dahil kullandım sürümleri, hatta dual işletim sistemi olarak windows ile birlikte takılıyordu 13.04 e kadar.

    yalnız başta cezbediyor da sonrası yavan bir tat bırakıyor. bir de şunu söylemeliyim ki işletim sistemi/kernel fanatikleri de hiç çekilmiyor hakkaten. forumlarında bir eblehlik, bir kendiğini beğenmişlik var daimi olarak. özellikle forum ubuntu tr yönetimi ve üyeleri hakikaten sığır sürüsü. insanı linux tan, distrodan soğuturlar o derece.

    neyse efendim, eski albenisi olmayan, bir dönem kullanıcıların "arayış"ları neticesinde pclere yer bulmuş bir dağıtımdır, gerçi genel olarak tüm distrolar öyle. eski albenisi kalmadı linux tabanlı işletim sistemlerinin, hala terminal kullandırıyor özel durumlar söz konusu olduğunda. bu ne lan diyor insanlar, dummy user e hiçbir zaman yakın olamaz linux tarafı. windowsa winzort deyip, yazılım fanatikleri yapan forumlar da her fırsatta "benim bey öyle şey yapmaz" modunda savunup dururlar.

    kaldı ki bir dönem meraklısı olarak, windows tan nasıl kurtulurum diye uzun süre direniş gösterdim de ı ıh, olmuyor anam. windows tan yok nsa, yok kapitalizm, yok telemetry olayları falan bile soğutmuyor o derece artık aşmış adamlar. şu an herhangi bir kullanıcı, windows 10 a sövüyorsa pc sine linux kurun, kolaylık kavramını gözden geçirir, ms den af diler tövbe ister.

    kibirli kullanıcıların çok sevdiği, her fırsatta mac ve windowsa salladığı bir ortamda yetişmiş bir çekirdekten oluşan bir işletim sistemi, 50 yıl da geçse de her 100 pc den en fazla 5 inde kendine yer bulabilecektir.

    bir de sürekli linux un geliştiği falan filan diye balon haberler paylaşılır bu camiada, hani nerede lan deriz çoğu fostur. valve olmasa azınlığa hitap edicek linux/gnu camiası, gerçi pek de farklı değil durum. mobil tarafta da sürekli bir atılım falan deniyor da ubuntu telefonlar piyasada yok, evet yok global pazarda ubuntu telefon yok, içi boş olacaksa hiç yapılmasın bana kalırsa. zira gelişimi çok ağır kalıyor bu tarafta da. yakından takip edenler bilir 3 4 senedir xorg u bırakıp waylanda geçecekti, öyle bir salladılar ki half life 3 e benzedi, sonra "pardon beyler kuzenim yazmış biz mir diye bişi yazıoz, ona geçecek 22. yy da kısmetse" moduna geçtiler. az önce ufaktan baktım hala çıkmamış mir. bu kadar sene kullanıcıyı bekletir, taşak geçercesine de sürekli ötelerseniz siktiri yemeniz an meselesidir azizim.

    isteyen kullansın ama açık söyliyim, inek şaban ın dediği gibi "gelmeyin, tünelin ucu bombok bir yere çıkıyor"...
    5 ...
  6. 245.
  7. özgür yazılım camiasının yüzünü yere düşüren, windowsçuya macosçuya maskara eden işletim sistemidir. aamzon ile anlaşmış ve ubuntuyu ilk kurduğunuzda, amazon üzerinden de arama yapan bir program ile birlikte gelmekte. eklenen bu özellik oldukça fazla eleştirildi ve camia da ubuntunun adı "casus yazılım" ve "gizlilik ihlali" gibi kelimeler ile anılmaya başlandı. bu yönden baya eleştiri alan ubuntu benim gözümde de değerini kaybetmiştir.

    eğer ubuntu kullanacaksanız amazon konusunda bazı ayarlamalar yapmalısınız ve unity masaüstü yerine tamamen özgür yazılım olan gnome'yi kullanın.
    2 ...
  8. 244.
  9. döküntü bilgisayarınız var ve sadece günlük işler için mi kullanmak istiyorsunuz ? mesela internette gezinmek, film indirmek falan.

    kurun ubuntuyu. rahat rahat kullanın.
    4 ...
  10. 243.
  11. En sevdiğim linux dağıtımlarından biridir.Zor olan ona alışmak değildir ona alıştıktan sonra windows denen zımbırtıya geçmektir.
    Attan inip eşşeğe bindik yeminle.
    3 ...
  12. 242.
  13. Hikayesini siktir et de şimdi adamlar iyice Windows a benzeyecegim diye her şeyi kisitlamis. 16.04 sürümünde bi launcher desktopa atılmadi.
    0 ...
  14. 241.
  15. bir linux dağıtımı. Ubuntu klasik bir Afrika anlayışıdır aynı zamanda. insanların birbirilerine olan bağlılıklarını ve ilişkilerine odaklanan bir felsefedir. Sözcük Güney Afrika'daki bantu dillerinden gelmektedir. Barış, huzur, kardeşlik, paylaşım temaları çerçevesinde insanların birlikte bir şeyleri yapmalarını amaçlar.
    Ubuntu "BEN" değil "BiZ" odak noktasıdır. Yani 'Ben, biz olduğumuz zaman benim.' Ne kadar güzel değil mi biz diyebilmek bireysel davranmamak, halkını, toplumunu düşünmek varlığının onlarla var olduğunu söyleyebilmek.

    hikayesi ise:
    Güney Afrika’da çalışma yürüten antropologlardan biri, kabile çocuklarını yanına çağırdı. "Gelin sizinle bir oyun oynayalım." dedi. Çocuklar bu teklifi hemen kabul etti.
    Nelson Mandela Ubuntu felsefesini anlatıyor:
    Antropolog, bir ağacın altına meyve koydu. Çocukları, düz bir hat üzerinde hizaya dizdi. "Şimdi bir yarışma yapacağız. Yarışmayı kazanan şu gördüğünüz meyvelerin hepsine sahip olacak." dedi. Çocukların hazır olduğunu anlayınca: "Haydi bakalım başlıyoruz. Ağacın altına ilk ulaşan çocuk meyvelerin hepsini kazanacak." dedi. Bu komut üzerine beklenmeyen bir gelişme oldu. Bütün çocuklar el ele tutuştular. Koşmaya başladılar. Hep birlikte ağacın altına ulaştılar. Meyveleri paylaştılar. Olay karşısında şakına dönen Antropolog, çocuklara neden böyle yaptıklarını sordu. Çocuklardan aldığı cevap enteresandı. "Bizim yaptığımız bu işe “ubuntu” denir. Eğer birbirimizle yarışsaydık bütün meyveleri bir kişi kazanacaktı. Dolayısıyla bir çocuk mutlu olurken diğerleri üzülecekti. Hepimizin mutluluğu için bunu yapmak zorundaydık." dedi. Antropolog yine sordu: "Ubuntu nedir?" Aldığı cevap herkese ders olacak nitelikteydi: "Ubuntu, BEN, biz olduğumuz zaman gerçek manada BEN olabilirim."

    Bantuca bir sözcük olan Ubuntu, insanların birbirlerine sıkıca bağlılıklarını ifade eder.
    Nobel Ödüllü Yazar Desmont Tutu, Ubuntu'yu şu şekilde açıklar: "Ubuntu'ya inanan bir insan diğerlerine açıktır, diğerlerine olumludur, diğerleri iyi ve yetenekli olduğunda tehdit altında hissetmez, onun daha büyük bir bütünün parçası olduğunu bilmekten gelen bir özgüveni vardır ve diğerleri aşağılandığında, küçük düştüğünde, zülüme uğradığında ya da ezildiğinde kendini de aşağılanmış hisseder."

    velhasıl kelam; ubuntu iyidir. güzel bir dağıtımdır. bir diğer alternatifi için (bkz: mint).
    7 ...
  16. 240.
  17. ARM verisyonunu beğenmediğim dağıtımdır.
    1 ...
  18. 239.
  19. Tam 5 senedir kullandığım Linux tabanlı işletim sistemidir. Daimi olarak Ms Windows kullanmış ve kişisel kullanım için değişikliğe karar vermiş yeni kullanıcıları hedef alarak Canonical isimli bir şirket tarafından geliştirilmiştir. Kullanımı basit olup bilgisayarı genelde yormaz. http://www.ubuntu.com adresinden ulaşılabilir.
    1 ...
  20. 238.
  21. Edit2: ubuntu harika bir uygulama ama eğer yazılımdan anlamıyorsanız ve zaten yazılıma çok ilginiz de yoksa yüklemeyin pişman olabilirsiniz.

    Bakın ubuntuyu kötülemiyorum, bende onu kullanacak göt yok onu diyorum.

    Browser yüklemek bile karmaşık bir mesele. Bir çok program windowsla uyumlu olmasına rağmen Bir şekilde ubuntuyla uyumlu hale getiriliyor ama ben nasıl yapılacağını bilmiyorum. Bir Sorun çıkıyor, forumlardan tavsiyeleri okuyorum ve bi bok anlamıyorum. Dns'i değiştirirken bile canım çıktı.

    Kısacası araba kullanan birinin bir uçağı uçurmaya çalışması, uçuramayıp sokakta bir yerlere çarpa çarpa gitmesi gibi bir şey. ilk fırsatta windows yüklüyor ve ubuntuyu onu hakeden pilotlara devrediyorum.

    Elveda.

    --spoiler--

    Bugün itibariyle 16.04 sürümünü sorunsuz bir şekilde yüklemiş olduğum uygulama. kendime bir süre inanamadım. şuan bu yazıyı ubuntu üzerinden yazıyorum. uygulama çok hoşuma gitti. hızlı ve pratik. bazı şeylere alışmam ve bir çok şeyi öğrenmem zaman alacak tabi. beni esas korkutan office benzeri programların uyumsuzluk sorunu. iyi ve kötü taraflarını editlemeyi umuyorum.

    Edit: office konusu slaytlar hariç çok sıkıntı olmadı. Libre office, önceden windows'ta yazdığım office dosyalarımı düzenlediğimde Microsoft office'e uygun kaydediyor. Ama bunun için yazı tipini değiştirmemeliyim.
    1 ...
  22. 237.
  23. Google nin androidini asla geçemeyecektir. Nitekim google her zaman teknolojinin on kat ilerisinde. Umarım bozulmadan kullanılır.
    1 ...
  24. 236.
  25. Yeni bir telefon işletim sistemi olup linux tabanında yazılmıştır. Umarım ios ve androidle kapışıcak bir düzeye gelebilir mağaza bakımından. işletim sistemi beni doyurdu geçişler farklı marjinal bir şekilde yapmışlar. ios u hissediyorsunuz telefonda mesaj bolumunde klavye olarakta Windows Phone çağrışım yapıyor. Ana ekranda uygulamalar ise android telefonları çağrıştırdı bende. Ortada tek tuş var ana menuye yönlendiren türden iphone da ki gibi. Ubuntu stora bakarsak temel uygulamaları Facebook twitter gmail tarzı uygulamaları getirmişler helal olsun benden tam puan aldı. Hafif takılmalar oluyormuş ama güncellemeyle düzeltilir umarım.
    4 ...
  26. 235.
  27. lenovo bilgisayarıma kurduğumda hiçbir sorun çıkarmayan, ancak macbook pro'ma kurduğumda kablosuz internetimi sürekli koparan, o yüzden yeniden asıl işletim sistemini kurmama sebebiyet veren işletim sistemi. bu arada spotify'ı bu işletim sisteminde kullandığınızda sırf kaydırma çubuğunu kaydırdığınız zaman bile oturumunuzu otomatik olarak kapatabiliyor, ve bu işletim sistemini programcılığı çok bilmeyenlere pek önermiyorum, çünkü ben de bilmediğimi bilerek yükledim ve bu yüzden yardım almak için pek çok siteye girdim, baktım ve bir sürü kez de terminal'le, sudo'yla falan uğraştım. yani bu işletim sistemini kullanacaksanız azıcık da olsa terminal'in kullanımını bilmeniz lazım ve bu arada terminal olmadan bazı programları yüklemek bile imkânsız. bunların hepsini deneyimlerimden yararlanarak yazdığımı da söylemeden geçmeyeyim.
    0 ...
  28. 234.
  29. Ubuntu'nun bir de böyle bir anlamı olduğunu biliyor muydunuz.. “Afrika’da çalışan bir antropolog bir kabilenin çocuklarına bir oyun oynamayı önerir, ağacın altına koyduğu meyvelere ilk ulaşanın ödülü o meyveleri yemek olacaktır. Onlara, “Haydi, şimdi başla! Birinci olan alacak!” O an bütün çocuklar elele tutuşur, koşarlar ağacın altına beraber varırlar ve hep beraber meyveleri yemeye başlarlar. Antropolog neden böyle yaptıklarını sorduğunda şu cevabı verirler; “Biz “ubuntu” yaptık: Yarışsa idik, yarışı kazanan bir kişi olacaktı. Nasıl olur da diğerleri mutsuzken yarışı kazanan bir kişi ödül meyveyi yiyebilir? Oysa biz ubuntu yaparak hepimiz yedik.” Ubuntu’nun anlamını açıklarlar onların dilinde: UBUNTU: “BEN, BiZ OLDUĞUMUZ ZAMAN ‘BEN’iM”
    2 ...
  30. 233.
  31. hotspotu bende calismayan sistem.
    0 ...
  32. 232.
  33. Tuşlar kendi kendine çalışıyor.

    700 mb iso dosyası varsa sonrası güncelleme yaparsa 250 mb falan olur.

    Win8 yanına kurarsan kaldırırken osinstaller kullanman gerekir yoksa grub açılış ekranı hata verip tüm sistemleri siker atar.

    Oyun yüklenmeyecekse çok daha iyidir çabuk alışırsın.

    Anlama siktir et. Ama yine de yanyana kurarsan cye ulaşmak için windows un kapalı olması lazım. Bekleme falanda cye erişemezsin.
    1 ...
  34. 231.
  35. asus k555l model dizüstümde 14.04 lts sürümünü kurmak istediğim sistem. ancak kafama takılan bir iki şey var:
    -fn tuşlarının sürücüleri kurulumda internetten yükleniyor mu, yoksa farklı bir şekilde mi düzenlenecek?
    -kurulumda internetten yüklenecek bilimum yazılımın boyutu ne kadar*?
    -windows 8.1'in uefi boot manager'ı işleri karıştırıp bilgisayara kafayı yedirir mi?
    -windows 98 dönemini gören biri için alışması ne kadar zaman alır?
    -ayrıca, windows'taki "c:\" hiyerarşisiyle işlemediğini biliyorum ama nasıl olduğunu hâlâ anlayamadım.

    özünde windows 8.1 işletim sistemiyle oldukça iyi geçinen biri olarak çekinmiyor da değilim. ama linux'ın verdiği özgürlüğü görünce pek de fena olmaz diyorum. birileri yardımcı olursa çok memnun olurum.
    denedikçe editlerim artık.

    edit: yaşasın arch, yaşasın kaos.
    1 ...
  36. 230.
  37. Aklımdan çıkmayan kelime ubuntu ubuntu ubuntuuuuuuuu, aq mesleği.
    0 ...
  38. 229.
  39. dual boot ile ilk defa kurduysanız ve windows üzerinden bakarken nerede bu ubuntu derseniz, ubuntu kurulurken ayırdığı kısmı ext4 şeklinde formatladığından windows altında göremezsiniz. çünkü windows ext4le formatlanmış diskleri görmüyor. benim gibi şaşırmayın. illa görmem lazım derseniz gparted vb. yazılımlar lazımmış.
    2 ...
  40. 228.
  41. dün itibariyle win10 kullanıcısı olarak usb üzerinden live olarak takılmaya çalıştığım işletim sistemidir. resmen kullanmayı özlemişim, lakin lanet win10 da bios a girip usb üzerinden otomatik boot yapmayı şeyettiremedim. anca windows üzerinden her seferinde usb üzerinden başlatarak ubuntuya geçebildim. kurmaya kalktığımda da win10 ile uyumu ne olur sorusu korkuttuğundan ötürü kuramadım da. win10 ile kullananlar yol gösterirse sevinirim. sıçayım windows a yardım edin lan.
    2 ...
  42. 227.
  43. Aldığım pcnin işletim sistemi. Yazılım olarak başarılı ancak ios'a benzetilmiş çakma sürüm gibi.
    1 ...
  44. 226.
  45. ubuntu xx.04 sürümlerinde stabilite sorunları yasada da , 15.04 sürümü oldukça hızlıdır. elementary os havası elde etmek için unity-tweak kurup sol paneli gizleyin. docky kurun ve nunix circle icon pack ile çok hoş ve sade bir görünüm elde edebilirsiniz


    misal
    http://s21.postimg.org/st...ived_1623018057950939.jpg
    0 ...
  46. 225.
  47. Bence unity ile popülerligi eskisi kadar olmasada linux camiasında ister kabul edin istrr etmeyin ubuntu öncesi ve ubuntu sonrası vardır. Kendisi olmasaydı linux tabanlı dağıtımlar son kullanıcıya bu kadar yayılmayacaktı.
    Pc dergileri linux dağıtımı verecek mi diye beklerken adamlar ta nereden ücretsiz cd yolluyorlardı. Bu çaba yadsınamaz. Ayrıca gelen cdnin ayrı bir havası oluyordu.
    2 ...
  48. 224.
  49. Dertsiz tasasız, kur unut Linux dağıtımı. Laptoba kursam mı diye bön bön bakıyorum.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük