ubuntu

entry286 galeri25 video2
    36.
  1. fakirin özgür dünyaya adımını 8.04 sürümü ile attığı; bedava, özgür, gelişime açık, tekele karşı çıkan şey. 700 mb kurulumun içinden türlü türlü programlar da çıktı, open office dahil. benim gibi yıllardır windows dan başka bir şey kullanmayan(mecburiyet) kişiler elbette başlarda biraz zorlanacaklar, ama sabır da bir erdemdir.
    1 ...
  2. 35.
  3. Fedora alternatifi olarak kullanmayi dusundugum isletim sistemi. Bakalim bu kadar ovguye layik midir kendisi...
    0 ...
  4. 34.
  5. 3 yıl boyunca sürecek olan long term support destekli 8.04 sürümü ''yarın'' indirilmeye sunulacak işletim sistemi. indirmek için:

    http://www.ubuntu.com/getubuntu/download
    1 ...
  6. 33.
  7. 5.04 sürümünden beridir kullandığım linux dağıtımı. eskiden 3d yapabilmek için alt üst edilen internet siteleri,girilen yığınla kod.sürekli bir xorg'un sağlam halinin kopyasını alma alışkanlığını 7.10 sürümü ile değiştirmiş,kalıcı bir işletim sistemi,oturmuş bir process sahibi olmuştur. muadili kavramından yavaş yavaş uzaklaşıp özgün tasarımlı ve fasiliteli programların çoğalması ve arkasında önemli bir sponsor dersteği bulundurması,yapılanların kalıcı olacağına teminat oluşturduğu için günden güne daha çok kişinin emeğini sarf ettiği bir sistemdir ubuntu. benim gibi ubuntustudio kullanan ve office programları ile haşır neşir olanlar için ise bulunmaz bir nimettir ubuntu.

    eğlenceli ve değiştirilebilir görsel özelliklerinin yanı sıra bunları uygularken bilgisayardaki performans kaybını nerede 0'a yaklaştırması ise başka bir ilgi çekici tarafıdır ki,windowstaki programları kullanamıyoruz ya da oyunları oynayamıyoruz diyenler kesinlikle araştırmadan bu sözleri sarf etmiş kişilerdir. Her türlü programı kullanabilmek için çalışmalar ya yapılmış ya da proje düzeyinde bitirilmeye çalışılıyor. Dünyada milyonlarca takipçisinin olması onu güvenli ve emin adımlarla ilerleyen bir sistem yaptığı için hali hazırda microsoft ürünlerinden daha büyük bir kullanıcı (tüketici değil,dikkat) memnuniyeti getirmektedir. Biraz araştırma ve kurcalama (sıçıp batırma potansiyeli olanlar lütfen herşeyin yedeğini alsın) isteği içinde olan herkesin anlayabileceği, ilk kullanıcı için haddinden fazla opsiyon sunan kaliteli linux distrosu.
    2 ...
  8. 32.
  9. yaklaşık bir senedir zevkle kullandığım fakat yeni sürümü (bkz: hardy heron)'un beta versiyonunu indirip denediğimde ekran kartı başta olmak üzere pek çok sorun çıkartan distro. herhalde mecbur kalmadıkça gutsy'den şaşmayacağım.

    edit: hardy heron gayet güzel olmuş.
    0 ...
  10. 31.
  11. direndim, direndim, direndim ama sonunda geçtim iyi ki de geçtim artık rahatım. Bu arada kde'yi de terk ettim. 2 günde alışılabiliyor şu ana gördüğüm en rahat distro tabii (bkz: debian)'dan sonra.
    1 ...
  12. 30.
  13. su mubarek gunde hayirlara vesile olmus afrika mali dunya hazinesi.

    samba bilem yapiyor, windows networklerine sizdiriyor. alem top olmus amma, ubuntu sahane!
    1 ...
  14. 29.
  15. virtual machine ile hem xp nin hemde kendisinin kullanılabildiği linux dağıtımı .ama ram in de damına koyan v.m den dolayı makinen saglam olabilmelidir.
    1 ...
  16. 28.
  17. kurarken karsilastiginiz en gudik olay, ie'nin ayarlarini import etmek istemesidir.

    (bkz: ahahahahah ben buna guluyorum)
    1 ...
  18. 27.
  19. download makinamda azureus' un linux versiyonu ile birlikte kullandığım şeker mi şeker linüx versiyonu. bir adet x86 ve x64 olarak kapıma cd' leri ulaştırmışlardır. sabit disk olmaksızın çalışabilir, salak windows' u kurtarmak için birebirdir. şöyle de güzel bir görüntüsü vardır ;

    http://i26.tinypic.com/wjxwti.jpg

    not: resimde pencere sığmıyor gibi gözüküyor çünkü sanal olarak kurdum. yani merak etmeyin sizde böyle birşey olmayacak.
    0 ...
  20. 26.
  21. xp'nin verdiği ntldr is missing hatası ile açılmayan sistemden dosyalarımı kurtaran özgür işletim sistemi.

    kısa bir süredir vmware workstation ile birlikte xp içinde ubuntu kullanıyorum. biraz biraz alışıyım diyerekten, direk olarak kurmadan kullandım. photoshop ve birkaç yazılımı bırakamama tam olarak kurdurmadı ubuntuyu bana.dün ntldr hatası ile xp açılmadı. internetten tam olarak ne olduguna da bakamadan afalladım evde. yedeği alınmamış o kadar dosya, giderse mahvoldum ben. herşey üst üste geliyor, hafiften arızalı olan dvd rom sıçtığım kurtarma dvd'sini okumuyor ve kurtarma konsoluna düşemiyorum. ( ntldr hatasından nasıl kurtulunacagını, arşivden çıkan eski win98 cd ile gittiğim komut satırından nasıl yapılacağını ntldr is missing e yazıcam ) ubuntu'nun live cd'sinden boot yapıyorum. cd'den açılan ubuntu bana harikalar sunuyor.cd'den çalışarak bana bütün hard diskime erişebiliyorum. dosyalarımı bir güzel başka bir yere yedekliyorum. daha sonra basıyorum install'una. güzelce biçimlendiriyor hard disk'imi. ne xp kalıyor nede 15 gb'ımı yiyen salak backup partisyonu. su anda canavar gibi ubuntu'dayım. ati ekran kartını tanıtmaktan başka hiçbirşey yapmadım. wireless, bluetooth ne bir yazılım yükleme ne birşey. herşeyi kendisi halletti saolsun, oradan soğuk bir içeçek uzatmasa da arkama yaslanıp bekledim.

    biraz garip geliyor önce. xp'de öyle rahata alışmışız ki. burada uçbirim'e girip komut yazmak,yükleme yapmayı yadırgıyorum. ama çok uzun sürmüyor. hoşuma gidiyor artık. son sürümünü indirmiş olsamda biraz güncellemeye ihtiyaç duyuyor. 180 küsür mb'lık bir indirme yapıyor. başlangıçta mp3 ve videolarınızı açmak için ufak bir güncellemesi bile var. daha sonra kişisel kullanım amaçlı dosyarlara kendim göz atıyorum, geliştiriyorum. bu kadar kaynak okuyacağım aklıma gelmezdi. özlemişim. en sık kullandıklarım ve fazlaca işime yarayanlar şunlar ;

    http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu:Feisty_tr

    http://ubuntuforums.org/

    zaten benden önce birçok kişi karşılaştığım/karşılaşacağım sorunları yaşamışlar. istediğim cevaba ulaşıyorum. yeterli aslında bu iki kaynak. geri kalanı için ; google.

    xp'de çoğunlukla kullandığımız her program için bir karşılık var açık kod dünyasında. photoshop için gimp, limewire için frostwire, flashget için multiget vs. karşılık bulmak için google'da şöyle yapıyorum, örnek olarak fotoğraflarımda hdr kullanırken photomatix kullanıyorsum xp'de. ubuntu yani linux için desteği yok bu programın. google'a "hdr software for ubuntu" yazdığımda çıkan sonuçlar bana direk olarak sonucu veriyor ve bingo : Qtpfsgui - The Open Source HDR Solution .

    ayrıca msn ve ıcq gibi diğer ortam araçları için gaim ile birlikte geliyor ubuntu. fakat şiddetle kopete öneriyorum, çok daha güzel çok daha kullanışlı. yüklemek için yapmanız gereken terminal yani uçbirim'e girmek ve şunu yazmak ;

    sudo apt-get install kopete

    [normal kullanıcı girişi yaptığınızda terminalde root olmak için sudo -s yapıyorsunuz ve şifrenizi yazıyorsunuz]

    tabi root olarak giriş yapmış olmak gerekiyor. yada kullanıcının administrative fonksiyonlarının açık olması gerekiyor.normal kullanıcı girişi yaparken root ile girmek istediğinizde bunun mümkün olmayacağını söyleyecektir. root ile desktop a normak kullanıcı gibi ulaşmak için, system->yönetim->login window ayarlarına girerek, security sekmesine geliyorsunuz ve allow local system administrator a bir tik koyuyorsunuz. böylece root olarak girip, bütün yetkilere sahip olacaksınız. bazı programlar bunu isteyecektir yada bazı dosyalara erişmek/düzenlemek için root olmanız gerekecek. root'un şifresini ise, system->yönetim->kullanıcılar ve gruplar kısmında değiştirebilirsiniz.
    2 ...
  22. 25.
  23. yaklaşık altı ay önce kapıma kadar ulaşttırdıkları dvd ile an itibari ile kurulumunu gerçekleştirdiğim işletim sistemi. kde masaüstüne hakim biri olarak gnome masaüstü ile ilk deneyimimi bana yaşatacak işletim sistemidir ayrıca. sistem kurulurken internette gezinmek keyif verici.
    0 ...
  24. 24.
  25. usb wireless adapter'imi kendi kendine taniyarak kalplerde taht kuran debian tabanli isletim sistemi.

    https://wiki.ubuntu.com/ubuntu_in_diyarbakir adresinde ki haberde ilginctir.
    1 ...
  26. 23.
  27. nedense açılmayan işletim sistemim. başlangıçta "ok booting the kernel" yazılı ekranda takılı kalıyor.
    0 ...
  28. 22.
  29. aynı anda hem entry girip hemde kurulumunu yapabildiğim işletim sistemidir kendileri.
    4 ...
  30. 21.
  31. 20.
  32. gnome grafik arayüzünü kullanan.arkasındaki zengin destekçiler sayesinde dünyanın dört bir yanına ücretsiz dağıtılan en yaygın gnu/linux sürümlerinden biri.biraz modifiye ile debian sürümü haline getirmekte mümkündür.
    0 ...
  33. 19.
  34. "linux for human beings" diye sloganı olan linux dağıtımı.
    0 ...
  35. 18.
  36. an itibariyle 7.04 sürümünü kullanmakta olduğum ve buraya yazdıklarımı imla denetimine tutan işletim sistemi.
    bu sürümünde beryl gibi görsel eklentiler otomatik kuruluyor.tam olarak türkçeleştirilmemiş ama olsun meraklısına tavsiye edebileceğimiz bill amcanın alternatifi herşeye açık olanlara duyrulur.
    1 ...
  37. 17.
  38. 16.
  39. çalışırken aynı anda ayrı bir pencerede windows xp çalıştıran işletim sistemi.

    http://www.youtube.com/watch?v=01OqyzEyV9M&NR=1 (oha)
    0 ...
  40. 15.
  41. windows vistanın 700 mb a sığmış hali ve vistadan her haliyle daha iyi.(en azından 2 gb ram istemiyor 512 mb artıyor bile)
    3 ...
  42. 14.
  43. asus w5f laptopumda, aynı anda amarok+gdesklets+beryl+firefox'u sıfır kasma ile, hatta ve hatta olayı abartıp bir de mplayer ile video açıp üstüne masaüstünü küp yapıp gezdirmeme rağmen, bu sırada berylin kullandığı 3d vb. efektlere rağmen sıfır kasma ile çalışan linux dağıtımı. ulan ezik windoze daha firefox ve msn messenger ı düzgün çalıştıramıyorken, ubuntudan bunları muhteşem stabil şekilde yapıyorum.

    ayrıca bu beryl'in özellikleinin 10da 1'ine sahip olan windows vista'nın aero'sunun nasıl bir donanım gücüne ihtiyaç duyduğunu lütfen araştırın. daha sonra asus w5f laptop'un donanımını araştırın ve yukarda yazılı olanları düşünün.

    (bkz: linux ftw)

    linux çekirdeğine bana bu orgazmı yaşattığı için burdan teşekkürlerimi sunuyorum.
    4 ...
  44. 13.
  45. diğer tüm linux dağıtımları gibi, format atmadan aynı pc üzerinde kullanabileceğiniz linux dağıtımı. aynı pc üzerinde fakat tabiki boş bir disc gerekiyor ya da en azından 3. parti bir programla * disc i kolayca bölüp böldüğünüz bölüme kurabilirsiniz.

    kullandığım linux dağıtımları arasında en rahat olanı. automatix ve ya envy tarzı programcıklar aracılığı ile sistem kolayca upgrade ediliyor ve kütüphane aramakla falan uğraşmamıza gerek kalmıyor. kendi packet manager ı da oldukça başarılı. henüz yeni bir ubuntu kullanıcısıyım, ilk kullanışımda benden kaynaklı bir kernel hatası yaşamam dışında hiç bir sorun çıkartmadan en azından bir kere olsun restart atmadan ve mavi ekranla * karşılaşmadan kullandığım, sözlüğüme entry girdiğim dağıtım olmuştur ayrıca..
    2 ...
  46. 12.
  47. xgl ve beryl kurduktan sonra tadından daha da bi yenmeyen linux dağıtımı. windoze sen halt ye, geliyor free software!
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük