ubuntu

entry286 galeri25 video2
    51.
  1. an itibariyle 8.10 sürümünü denediğim ve kullanıcı dostu olduğuna kanaat getirerek, uzun soluklu bir birlikteliğe ilk adımı attığımızı düşündüğüm yeni işletim sistemi(m).
    3 ...
  2. 52.
  3. 53.
  4. bilgisayarı olup xp'ye para vermek istemeyenlere bir çeşit (bkz: avuntu) işletim sistemidir.
    2 ...
  5. 54.
  6. bilgisayarı olup dandik xp ye veya kağnı vistaya para vermek istemeyenlere bir çeşit işletim sistemidir.

    hafız sen klavye fare kullan, arada msn yap, facebook a gir yeter sana. ha bi de msn den gelen "bunlar benim resimlerim süper!" dosyalarını kabul et ya da arkadaşlarının yolladığı "facebook da kimler resminizi çalmış" gruplarına katıl.
    4 ...
  7. 55.
  8. tee hollanda'dan ücretsiz olarak yolladığı cd'sini posta kutusunda görür görmez kanımın kaynadığı işletim sistemi.
    0 ...
  9. 56.
  10. (bkz: selam olsun sam amca'nın dolarına)..
    bir haftadır beni benden almış linux dağıtımı. ya varya .. neyse tam olarak anlamlı bir cümle kuramayacağım, zira anlayan anladı..
    1 ...
  11. 57.
  12. 9.04 Alpha 5 sürümünü yayınlamıştır.
    0 ...
  13. 58.
  14. 8.04 teki -benim bilgisayardaki sorundu- ses fonksiyonun geç tepki vermesini 8.10 ile aşan ve görünürde herhangi bir problemi olmayan, alışınca da sudo apt-get ya da sudo aptitude komutlarının müptelası yapan dağıtımdır. Saydığım debian' ın çok sevgili torunudur.
    0 ...
  15. 59.
  16. yarın yeni sürümü çıkacak şu anda entry girmemi sağlayan şahane işletim sistemi. 1 tane ücretli yazılım kullanmadan her türlü işimi halletmeme yarıyor. Ayrıca durduk yere 1 gb ram yiyen vista dan da kurtulmak şahane bir duygu.

    Alışması zaman alıyor ancak eğer biraz kurcalarsanız pencereleri veya programları başlattığınız başlat a benzer menü yi windows tarzına getirip hiç yabancılık çekmeden kullanabilirsiniz.

    edit: son çıkan 9.4 distrosunun şu an kesinlikle kullanılmaması gerektiği fikrindeyim. gerizekalı distro daha ses kartımı doğru düzgün tanıyabilmiş değil. tanıtıyorum yeniden başlattıktan sonra yine sapıtıyor.debian yolları gözüktü bize.
    1 ...
  17. 60.
  18. tınısı olan bir kelime. hoşa gidiyor meret.
    0 ...
  19. 61.
  20. şahsıma "sığıntı" kelimesini çağrıştırır nedense. windows u rahatsız etmeden yerleşmesi, windows programlarını çalıştırmaya çalışan programlarının olması filan da destekler bu çağrışımı.
    0 ...
  21. 62.
  22. 9,04 ile eski sürümlerine oranla çok daha hızlı açılmasıyla insanların gönlünde taht kurmuş linux dağıtımı.
    0 ...
  23. 63.
  24. 720 p videoları çatır çatır en yüksek kalitede takılmadan açan, .mkv uzantılı video dosyalarının içindeki altyazıları (sistem kastığında xp ve windows 7 de göstemiyordu) kesintisiz gösteren. mozilla firefox meğer 53 mb ram ile çalışabiliyormuş hem de yazıları büyütünce de sayfalar arası geçişlerde takılmıyormuş dedirten işletim sistemi. bu arada şu çok övülen amarok media player fos çıktı. kafasına göre çalışıyordu kaldırın yerine rhytmbox kurun daha iyi...
    0 ...
  25. 64.
  26. windows vista ya da windows 7 'de 10-12 sekmesi açık bir internet tarayıcının, bir müzik çaların , messenger'ın ve thunderbird'ün açık olduğu sıradan bir anda ram kullanımı 1.4 gb civarı iken, aynı programlar (messenger yerine amsn) açıkken ubuntu'da ram kullanımı 700 mb civarında gezmektedir. windows'un superfetch özelliğine karşı ubuntu'da ne var bilmiyorum, ancak program açılışlarında ve tepkilerde bahsedilen windows sürümleri kadar iyi tepki verdiği bir gerçek.

    ayrıca ubuntu sistem dosyaları toplam 4 gb civarında yer kaplamaktadır.

    ubuntu'da oyun oynayamayız.. o ayrı
    1 ...
  27. 65.
  28. remix adında netbook versiyonu çıkan işletim sistemi. lakin bazı cihazlarda "fn" fonksiyonları cortlayabiliyor*. detaylı bilgi için sitesine bakmakta fayda var derim. eğer ki cihazınız tier 1 denen kategoride yer alıyorsa geçmete fayda var, kasmak yok, virüs yok hayat güzel.

    https://wiki.ubuntu.com/har...rt/machines/netbooks
    0 ...
  29. 66.
  30. beş saatte yükleyip, kurup iki saniyede sildiğim işletim sistemi. oh be dünya varmış...

    (bkz: windows sweet windows)
    1 ...
  31. 67.
  32. yaklaşık 1 yıldır kullandığım os. bir de oyunları çalıştırsa 10 numara olacak ama neyse....
    1 ...
  33. 68.
  34. başlarda kullanmakta zorluk çektiğim fakat şimdi yavaş yavaş alıştığım işletim sistemidir. windows un içine kaçan virüslerden trojanlardan ve türlü mavi ekranlardan benim gibi sıkıldıysanız siz de bu sisteme geçiniz. kurulumu çok kolaydır.

    mesela aldığım 64 gb flashdisk windowsta çalışmıyor sebebi ise dosyalama sistemini tanımaması. ancak linux bunu hallediyor ve windows un tanıyacaı şekle sokuyor. hem de iki tuşa tıklayarak. ve rezil windows hazır yiyici windows paralı windows bunu yine bozuyor.

    bir çok artısı bir çok kullanım zenginliği var.
    2 ...
  35. 69.
  36. Tereddütle de olsa geçtiğim ve çok memnun kaldığım işletim sistemi. Şimdilik XP ile birlikte kurulu bilgisayarımda ancak FM 2010 sevdam da olmasa sadece bu güzelliği kullanacağım.

    Forticlient denilen gubidik antivirus programının windows boot dosyalarından birisini silesiyle başladı herşey. ilk gözağrım xp çöktü. O sinirle kaldırıp kurdum Ubuntuyu. Yorumların olumsuz olanları hayli fazlaydı o nedenle sadece 15 gb yer ayırdım. Terminal kullanmak zor gelir zannetmiştim sadece işletim sisteminin çökmesi halinde kullanmak üzere kurmuştum başlangıçta.

    Kurulum gayet basit oldu. Driver falan istemedi. Ekran kartını, ses kartını, wirelessı, lanı hepsini tanıdı hemen.

    Gelgelelim müzik falan çalamıyordu. internete çıktığım ilk an bu sorun da çözüldü. Gelelim yorum ve izlenimlere.

    - Arayüzü çok güzel. Temalar göze hoş geliyor oldukça.
    - Görünüm istediğiniz gibi kişiselleştirilebilir.
    - Bilgisayar windowsa göre oldukça hızlı başlıyor.
    - Simgeler göze hitap ediyor.
    - Sistem hatası vermiyor.
    - Bilgisayar ne kadar açık kalırsa kalsın performans aynı kalıyor.
    - Güncellemeler oldukça hızlı yükleniyor ve reset falan da gerektirmiyor.
    - Windows dosya sistemini tanıyor. Windows çöktüğünde sosyaları kurtarma şansı veriyor.
    - Kullanıma hazır. Ne ofis yüklemenize gerek duyuyor ne antivirüs programına.
    - Depolarda istediğiniz program bulunuyor. ihtiyaca göre tek tıklamayla kuruluyor. Korsan yazılım dönemini kapatıyor.
    - Windows programlarının tamamının muadilleri var ve bazen çok daha iyi iş görüyor. XCodec aramıyorsunuz örneğin.
    - Performans çok iyi. Eye candy olması performansı etkilemiyor.
    - Pencereleri istediğiniz boyuta getirmek mümkün.
    - Flash bellek, telefon, yazıcı ne bulursa tanıyor.
    - Terminale ihtiyaç duymuyorsunuz çoğu zaman. Duysanız da internette bir iki siteye girerek sorunun çözümünü okauaybiliyorsunuz.
    - Farkedilemeyecek kadar küçük ama pek çok ayrıntı var. Örneğin, rythmbox açıksa, müzük dosyalarının üzerinde imleci bir iki saniye tutarsanız şarkı çalmaya başlıyor. Klasör içinde arka plan temasını değiştirmek mümkün.

    Eksi yönleri de var elbette. Bazen ppt sunularında sunular üstüstü binebiliyor. Wireless bağlantıda bağlantıyı kesebiliyor. Ancak üstesinden gelinemeyecek sorunlar değil.

    Yani, ücretli olsa muhtemelen windowstan çok daha fazla satar.
    1 ...
  37. 70.
  38. Linux'un harika dağıtımıdır. Kullanması alışması zordur ama linux kullananlar kendisinden vazgeçemezler. Bu dağıtımı tattıktan sonra vindovs'a çuvalla para vermek aptallık olsa gerek.
    0 ...
  39. 71.
  40. Her eve lazım ! Bilenlerin bilmeyenlere cebren ve hile ile kullandirip tanıştırmaları farz olan BEDAVA işletim sistemi.
    0 ...
  41. 72.
  42. debian kökenli, bedava ve kolay bir işletim sistemi.
    0 ...
  43. 73.
  44. 9.10 sürümü gayet stabil çalışan os. sadece ubuntu 9.10 kullanarak bi home kullanıcısı olarak her şeyi karşıladğını söyleyebilirim.
    0 ...
  45. 74.
  46. güzel bir gnu/linux dağıtımı. en güzel kullanım şekli vmware ile oluyor. linux kernelı üzerine yazılmış projeleri derlemek için ideal.
    0 ...
  47. 75.
  48. afrika kökenli bir felsefi akım. herkes acıyı, mutluluğu paylaşmalıdır bu akıma göre. tanımlamak için "senin acın benim acımdır" cümlesi kullanılır. ubuntu kelimesinin kökeni afrika dillerinden bantu lehçesine dayanır. fikir babası nelson mandela'dır.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük