http://www.ubuntu.com/download
Adresinden indirip cdye çekebilirsiniz.indirdikten sonra hash i kontrol etmeyi unutmayiniz.
Edit: contak bir depolama aygitina(flash bellek gibi) atilip oradan kurulabilir.Fakat bunun için diskin(yani flash belleğin diyeyim) ön ayarlarinin yapilmis olmasi gerekli.Bunu sizin için yalan ücretsiz programlar mevcuttur.
10 versiyonunda Windows'a program gibi yüklenen bir sürümü mevcuttu ancak pek de iyi değildi. 14.04'ü Windows yanına kurarak daha güzel bir kurulum gerçekleştirdim. alelacele kurmaya çalışmayın. biraz uğraştırıcı. kaldırırken de çat diye kaldırmaya çalışmayın yoksa windowsunuzu da çökertirsiniz.
Ilk sahip olduğum bilgisayarın.işletim sistemi.
tabi daha önce böyle bir işletim sistemi rastlamadığımdan dolayı hemen Windows xp formatını attırmışımdır.
windows'un beni dellendirmesinin akabinde geçiş yaptığım işletim sistemi.
kurcalaya kurcalaya öğrenmeye çalışıyorum şimdilik. bir iki çökertmeden sonra yavaş yavaş alışmaya başlamış olmakla beraber, özelleştirme beceriksizliğim devam etmekte.
unity olayını çok sevmediğimi de itiraf etmem gerekir sanırım lakin gnome sevemedim nedense ve başka bir masaüstü yöntemi var mıdır bilmediğimden şimdilik unity devam ediyorum.
bilgili arkadaşlardan da bi ufak aydınlatma beklemekteyim.
windows açılamama hatası nedeniyle kurmak istediğim os. Hdd de herşey silinirmi ve bunun olmaması için neler yapmak lazım? Yazarlardan yardım isteniyor.
15'li sürümünü kurarak kullanıcıları arasına katıldığım stabil işletim sistemi. windows 7'nin bilgisayarı delirmişçesine kastırmasından sonra ben de delirdim ve buna geçtim. öyle güzel ki içimin yağlarını eritti. railink'in bambasit wireless antenini kendiliğinden tanımayan windows 7 kafamı yemişti. aynı anteni ubuntu takar takmaz şak diye tanıdı. aynı şekilde windows 7'de google chrome üzerinden youtube'dan müzik dinlerken 5+1 hoparlörümün tümünden ses gelmiyordu. saatlerce uğraştım olmadı. mozilla'dan denedim yine olmadı. ubuntu yavrumda böyle dertler ne gezer. her şeyi şak diye çalıştırdı. artık hem mozilla'da hem de chromium'da* 5+1'i kastırıyorum. ubuntu'yla mutluyum. *
Ubuntu için "yağ gibi akıyor yea" diyenleri ben anlamıyorum. Zırtbırt çöken unity arayüzü, aptal apt paket yöneticisi ile nasıl süper oluyor lan. Bunlara arch linux kursak, ne tepki verecekler merak ediyorum.
Bence unity ile popülerligi eskisi kadar olmasada linux camiasında ister kabul edin istrr etmeyin ubuntu öncesi ve ubuntu sonrası vardır. Kendisi olmasaydı linux tabanlı dağıtımlar son kullanıcıya bu kadar yayılmayacaktı.
Pc dergileri linux dağıtımı verecek mi diye beklerken adamlar ta nereden ücretsiz cd yolluyorlardı. Bu çaba yadsınamaz. Ayrıca gelen cdnin ayrı bir havası oluyordu.
ubuntu xx.04 sürümlerinde stabilite sorunları yasada da , 15.04 sürümü oldukça hızlıdır. elementary os havası elde etmek için unity-tweak kurup sol paneli gizleyin. docky kurun ve nunix circle icon pack ile çok hoş ve sade bir görünüm elde edebilirsiniz
dün itibariyle win10 kullanıcısı olarak usb üzerinden live olarak takılmaya çalıştığım işletim sistemidir. resmen kullanmayı özlemişim, lakin lanet win10 da bios a girip usb üzerinden otomatik boot yapmayı şeyettiremedim. anca windows üzerinden her seferinde usb üzerinden başlatarak ubuntuya geçebildim. kurmaya kalktığımda da win10 ile uyumu ne olur sorusu korkuttuğundan ötürü kuramadım da. win10 ile kullananlar yol gösterirse sevinirim. sıçayım windows a yardım edin lan.
dual boot ile ilk defa kurduysanız ve windows üzerinden bakarken nerede bu ubuntu derseniz, ubuntu kurulurken ayırdığı kısmı ext4 şeklinde formatladığından windows altında göremezsiniz. çünkü windows ext4le formatlanmış diskleri görmüyor. benim gibi şaşırmayın. illa görmem lazım derseniz gparted vb. yazılımlar lazımmış.
asus k555l model dizüstümde 14.04 lts sürümünü kurmak istediğim sistem. ancak kafama takılan bir iki şey var:
-fn tuşlarının sürücüleri kurulumda internetten yükleniyor mu, yoksa farklı bir şekilde mi düzenlenecek?
-kurulumda internetten yüklenecek bilimum yazılımın boyutu ne kadar*?
-windows 8.1'in uefi boot manager'ı işleri karıştırıp bilgisayara kafayı yedirir mi?
-windows 98 dönemini gören biri için alışması ne kadar zaman alır?
-ayrıca, windows'taki "c:\" hiyerarşisiyle işlemediğini biliyorum ama nasıl olduğunu hâlâ anlayamadım.
özünde windows 8.1 işletim sistemiyle oldukça iyi geçinen biri olarak çekinmiyor da değilim. ama linux'ın verdiği özgürlüğü görünce pek de fena olmaz diyorum. birileri yardımcı olursa çok memnun olurum.
denedikçe editlerim artık.
Ubuntu'nun bir de böyle bir anlamı olduğunu biliyor muydunuz.. “Afrika’da çalışan bir antropolog bir kabilenin çocuklarına bir oyun oynamayı önerir, ağacın altına koyduğu meyvelere ilk ulaşanın ödülü o meyveleri yemek olacaktır. Onlara, “Haydi, şimdi başla! Birinci olan alacak!” O an bütün çocuklar elele tutuşur, koşarlar ağacın altına beraber varırlar ve hep beraber meyveleri yemeye başlarlar. Antropolog neden böyle yaptıklarını sorduğunda şu cevabı verirler; “Biz “ubuntu” yaptık: Yarışsa idik, yarışı kazanan bir kişi olacaktı. Nasıl olur da diğerleri mutsuzken yarışı kazanan bir kişi ödül meyveyi yiyebilir? Oysa biz ubuntu yaparak hepimiz yedik.” Ubuntu’nun anlamını açıklarlar onların dilinde: UBUNTU: “BEN, BiZ OLDUĞUMUZ ZAMAN ‘BEN’iM”
lenovo bilgisayarıma kurduğumda hiçbir sorun çıkarmayan, ancak macbook pro'ma kurduğumda kablosuz internetimi sürekli koparan, o yüzden yeniden asıl işletim sistemini kurmama sebebiyet veren işletim sistemi. bu arada spotify'ı bu işletim sisteminde kullandığınızda sırf kaydırma çubuğunu kaydırdığınız zaman bile oturumunuzu otomatik olarak kapatabiliyor, ve bu işletim sistemini programcılığı çok bilmeyenlere pek önermiyorum, çünkü ben de bilmediğimi bilerek yükledim ve bu yüzden yardım almak için pek çok siteye girdim, baktım ve bir sürü kez de terminal'le, sudo'yla falan uğraştım. yani bu işletim sistemini kullanacaksanız azıcık da olsa terminal'in kullanımını bilmeniz lazım ve bu arada terminal olmadan bazı programları yüklemek bile imkânsız. bunların hepsini deneyimlerimden yararlanarak yazdığımı da söylemeden geçmeyeyim.
Yeni bir telefon işletim sistemi olup linux tabanında yazılmıştır. Umarım ios ve androidle kapışıcak bir düzeye gelebilir mağaza bakımından. işletim sistemi beni doyurdu geçişler farklı marjinal bir şekilde yapmışlar. ios u hissediyorsunuz telefonda mesaj bolumunde klavye olarakta Windows Phone çağrışım yapıyor. Ana ekranda uygulamalar ise android telefonları çağrıştırdı bende. Ortada tek tuş var ana menuye yönlendiren türden iphone da ki gibi. Ubuntu stora bakarsak temel uygulamaları Facebook twitter gmail tarzı uygulamaları getirmişler helal olsun benden tam puan aldı. Hafif takılmalar oluyormuş ama güncellemeyle düzeltilir umarım.