uçak mühendisliği

entry36 galeri0
    10.
  1. Uçak tasarımı modernizasyonu tamiri araştılması ve geliştirilmesinden sorumlu mühendislik alanıdır.
    0 ...
  2. 9.
  3. ileride evleneceğim erkeğin mesleği olan bölüm(müş).

    (bkz: fala inanma falsız kalma)
    1 ...
  4. 8.
  5. ciddi ciddi okumayı düşündüğüm bölüm. Bitirmenin zor olduğunu fakat hayvani paralar kazanabileceğin bir bölüm olduğunu duydum. iyidir iyi.
    1 ...
  6. 7.
  7. 4 yıl da kendimi kasmadan yani anama bi şey olmadan bitirdiğim. tatlı ve sevecen hocaların olduğu. biraz zor olsada eğlenceli ve en önemlisi türkiye de tek olan benim güzel bölümüm.
    5 ...
  8. 7.
  9. 6.
  10. adam siken, hayvani kapasite isteyen iş.

    uçak mühendislerinin kafayı sıyırdığına dair rivayetler var anam. tabi çok çalışmaktan dolayı yaşanan şaft kayması, anormal bir durum değil. ulan matematik yapabilseydim allahıma giderdim lan. böyle ercik183 diye uçak yapsam 1000 kişilik. ilk uçuşunu böyle gözlüklen, takım elbiseylen izleyip "hey yavrum hey biz yaptık olm bu uçağı, benim eserim!" desem çok güzel olurdu ha. gerçi uçak mühendisi uçağı da yapmıyor galiba. ama dur lan, yapıyordur.
    8 ...
  11. 5.
  12. türkiye'de okunacak en iyi mühendisliklerden birisidir canlar, gözünüzü kırpmadan yazın bölümüdür. hiç odtü'de itü'de makine, elektronik okuyacam diye kasmayın, uçağa gelin buyrun burada kasın.
    5 ...
  13. 4.
  14. ismi gibi kendisi de (zannımca) çok karizmatik olan , lys'de 10000. olma ihtimalinde gözümü kırpmadan yazacağım bölüm.
    2 ...
  15. 3.
  16. mezunları genellikle makine mühendisi olarak çalışmaktdırlar. ilk açıldığı zamanlarda türkiye birincilerinin girdiği bir bölüm olmasına rağmen, şu anda eski günlerini aratmaktadır.
    2 ...
  17. 2.
  18. istanbul teknik üniversitesinde ve ortadoğu teknik üniversitesinde bulunan bölümdür. 4. sınıfta uçak tasarımı dersi vardır. mezunlar tusaşta çalışabilirler. tabi orada çalışmaya başlamak çok zordur.
    1 ...
  19. 1.
  20. dersleri 5.yarıyıla kadar makina mühendisliğiyle aynı olan bölüm.

    Uçak Mühendisliği Bölümü, hava içinde hareket eden uçak, helikopter, roket gibi araçlar ile silah sistemlerine ait mermi gibi yapıların analiz, tasarım ve geliştirilmesi konularında başarı ile görev alabilecek mühendisler yetiştirmektedir. Öğrencilere, aynı zamanda, anılan araçların bakım, onarım ve işletimine ilişkin beceri geliştirebilmek için gerekli altyapı da kazandırılmaktadır. Uçak mühendisliği, kara taşıtları gibi diğer endüstri dallarını ilgilendiren konularda da araştırma-geliştirme ve tasarım etkinliklerine katkıda bulunur. Dolayısıyla, uçak mühendislerinin savunma ve uçak endüstrisinden otomotiv endüstrisine kadar uzanan geniş bir alanda iş bulma olanağı vardır.daha fazla bilgi için (http://www.uubf.itu.edu.tr/bolumler_ucak.htm ).
    4 ...
© 2025 uludağ sözlük