kafanız mı iyi ? yaptığınız karşılaştırmaya bakın. en kötü tıpa 14 bininci sırayla girerken , iyi bir mühendislik dalının en kötü olarak 140 bininci sırayla hatta belki daha da düşük sıralamayla girebilirsiniz. mühendislikte tercih çok. bir sürü dalları var mühendisliğin , biri olmazsa diğeri olur , en kötü ikinci öğretim olarak okursunuz , onun da birinci öğretime göre pek bir farkı yok zaten
şimdi gelelim tıpa , en kötü üniversitenin tıpının sıralaması aklınıza gelebilecek neredeyse bütün bölümlerden daha yüksek. abi çünkü işsiz kalma diye bir olay yok. 6 sene okuyosun , tusa giriyosun istediğin bölümü öyle seçiyosun ve duyduğuma göre oldukça zor bir sınavmış. en kötü doktorluk mesela aile doktorları en az 3500 lira alıyorlar , bu bahsettiğim en düşük , diğer doktorluk bölümlerini düşünürseniz mesela kalp ve damar cerrahı , muhtemel olarak aylık 6000 - 7000 lira alır. eğer başarılıysanız ve fazlaca bir ününüz varsa bu ücret 10 bin lirayı bulur. emekli olup özel hastanede çalışan bir cerrah tanıdığım 14 bin lira maaş alıyordu , oldukça başarılıydı.
iyi bir sıralamaya sahip olup tıp istemeyenler de var tabiki , tıp okumak göt ister , 6 sene boyunca çıldırmış gibi ders çalışmak zorundasın çünkü. 5 bin sıralamaya sahip olup da mühendislik seçersen de sırtın yere gelmez. mesela odtü mühendislik. çok iyi.
eğer ilk 10 bine kadar sıralamaya sahip olup da mühendislik seçen biriyseniz kendinizi tıp öğrencisiyle kıyaslayabilirsiniz lakin ilk 80 bine girip mühendislik okuyorum diye götünüz kalkıyosa ve tıpla kıyaslama yapıyorsanız komik duruma düşersiniz.
Tıp, Çekilen dişin yerine aynısından yapamıyor saç çıkartamıyor,numarası ayarlanabilen çıkarıp takmak gerekmeyen lens yapılmalı artık bu devirde. mühendisliğe bakıyorsun 50 sene önce bile uzaya gidiliyor dünyayı yok edecek bombalar yapılıyor. Teknoloji insan vücuduna gelince neden bu kadar ilkel?
Bu iki meslek bambaşka dünyalara sahip. Burada hala kapıştırma yapmaya çalışıyorlar. O ambulansı, sedyeyi, iğneyi vb. aket ve araçları yapanlar mühendistir. O mühendisleri de iyileştiren tıptır. Sonra bu iki meslek dalı insanlığa hizmet eder. Yani kazanan insanlıktır.